PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 324019
6,0 61 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry i Ginny

ocenił(a) film na 10

Najbardziej w całej serii , ale najbardziej w tej części drażniło mnie fatalne przedstawienie
miłości Harrego i Ginny. W książce ten wątek jest super. Ginny zakochana w Harrym od ich
pierwszego spotkania wstydzi się go by następnie zmienić swoje zachowanie wobec Niego i
pokazać mu jaka jest naprawdę i to sprawia , że i Harry zaczyna darzyć Ją uczuciem. A w filmie
całkowicie to zniszczyli. Na początku Harry podrywa pannę w kawiarni , a gdy 10 minut później
widzi Ginny nagle wielce zakochany od razu w niej jest. Także ich pierwszy pocałunek fatalnie
nakręcony. W książce całują się w pokoju wspólnym przy Ronie , Hermionie i reszcie , a w
filmie w tajemnicy w Pokoju życzeń i nikt o tym nie wie. A na końcu filmu okazuję się , że Ron
nagle wie o wszystkim;/ I gdzie do jasnej ciasnej jest ich zerwanie? Na początku całej filmowej
sagi fajnie to rozpoczęli. Szczególnie w Komnacie Tajemnic. Podobało mi się ukazanie
zawstydzenia Ginny , gdy widziała Harrego , ale w tej części zniszczyli ten wątek całkowiecie;/

ocenił(a) film na 6
feliks35

Ja uważam, że aktorka która grała Ginny była jedyną juniorką tej serii, która po podrośnięciu straciła pęd i dziecięcy talent. Później była po prostu nudna: twarz bez żadnych emocji, nawet niezbyt urodziwa. Ginny z książki była ciekawa, a w filmie nudziły mnie wszystkie sceny z jej udziałem. I jeszcze drażniła mnie podczas dziwacznej sceny podpalenia Nory i w Pokoju Życzeń, o czym już wspomniał. Znośna była tylko na treningach quditcha, ale to nie zasługa aktorki.