Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325702
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Wiele pytań odnośnie siódmej książki jest na tym forum i nikt nie zadał jednego z ważniejszych... pytanie, które dotyczy jednej w ważniejszej postaci o której będzie dużo w 7 knidze powieści o młodym czarodzieju. Kim u diabła jest ten R.A.B, o którym dowiadujemy sie pod koniec "Ksiecia pół-krwi"?
Autorka powieści powiedziała kiedyś że wystarczy przeczytać uważnie kilka razy całą powieść (nie wiem czy chodzi jej o 6 knige czy o całość) aby domyśleć się kim jest ta tajemnicza postać.
Ja nie miałem tyle cierpliwości... hehe... ktoś miał?
Czekam na wasze sugestie.
Pozdrawiam

adiczek83

co do tego R.A.B. to mam taki pomysl wydaje mi sie ze do mlodszy brat Syriusza Regulus Black a moze A. oznacza jego drugie imie ktorego w ksiazece nie ma pozdrowienia :D

alex_37

ja myśle, że to może być jakiś krewny Dombledora ,z którym dawno nie gadał.

waszek

ja też myślę,że to młodszy brat regulus, kiedś słyszałem na jednej stronec o hp, że drugie imię regulusa to Arctowski, czy coś w tym stylu

luna_hp5

Mnie najbardziej spodobała się opcja z Regulusem i Stworkiem w rolach głównych w jaskini... Ale jak to się ma do tego co wymyśliła Rowling...? Zobaczymy:)

ocenił(a) film na 8
bicorn

R.A.B to jest Regulus Black. Tak przynajmniej powiedziała Rowling w jednym z wywiadów. Ale kto wie co Rowling potrafi wymysleć, aby zaskoczyć fanów...

Pzdr...

Kikuuuni

Dzieki za odpowiedzi!! :*
Więc chodzi o brata Syriusza... fajnie!!
Kto by pomyślał he he.

Pozdrowienia i dzięki raz jeszcze

adiczek83

Regulus coś tam Black, na pewno.. chyba na pewno
:P

adiczek83

R.A.B. to może być:
1.Regulus Black
2. Mogły to być 3 osoby bo Dumbledore powiedział że tylko więcej niż jedna osoba mogła wydobyć Horkorus
3.Rebastan Lestrange
4.Brat Albusa Dumbledore'a
5.Ktoś z rodu Blacków