PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Witam! pewnie był już taki temat, ale nie mogę go znaleźć, więc którą postać najbardziej lubicie z książek o Harrym Potterze?
Ja najbardziej lubię Hermionę Granger.

ocenił(a) film na 6
Mistral_2

Najbardziej lubię Severusa Snape'a za charyzmę i ten boski głos (obejrzyjcie sobie film z napisami) no i oczywiście za bardzo ciekawy życiorys.

kiara_94

Ja mam dwóch ulubieńców: Syriusza i Severusa.
Tego pierwszego lubię za jego spokój, opanowanie... Właściwie to za całokształt, podoba mi się w nim po prostu wszystko. A tego drugiego za twardy charakter, chłód i stanowczość.

A tak poza nimi to oczywiście Freda i Georga. W ich przypadku chyba nie muszę mówić, co mnie w nich ujmuje ;D

ocenił(a) film na 3
kiara_94

bliźniaków, syriusza, jamesa i snape'a;]

ocenił(a) film na 8
Tarantinka19

Draco i Snape (:

ocenił(a) film na 8
Mistral_2

dumbledora za caloksztalt, wielki, potezny, budzacy respekt u (prawie) kazdego, snapa za jego chlod i opanowanie, blizniakow za wiadomo co i jak film ogladam to i hermione, wrecz ubustiwam kazda scene z nia ;D

pekeyprv

A ja najbardziej lubię ciotkę Petunię. :D

Oh, ach, Ona jest po prostu bosssssska. xDDD

ocenił(a) film na 10
Mistral_2

Lubię Ginny Snape'a Rufusa Screamgoura i Fenrira Greybacka. Świetnie napisane postaci.

ocenił(a) film na 2
Mistral_2

Voldemorta.

ocenił(a) film na 3
Mistral_2

ja lubiłam Syriusza, Rona (ale książkowego, filmowy jest żałosny szczególnie w 6 części), Lupina. I bliźniaków.

Mistral_2

Od początku serii największą fazę miałam na Dumbledore'a i Snape'a :*. Dumby'ego podziwiałam za mądrość i opanowanie, a Snape za całokształt - był takim nauczycielem-chujem, ale z klasą;) a po siódmej części to w ogólę go kocham! Potem doszedł Syriusz, ale nie za charakter, po prostu wyobrażałam go sobie jako takiego przystojniaka, że ech... No i najbardziej mnie wkurzyło, jak wszystkich po kolei pozabijała Pani Rowling:P

ocenił(a) film na 4
Mistral_2

Najlepszy Snape. Taki miły, obiektywny i bezstronny nauczyciel. %-). I McGonagall jest spoko.

ocenił(a) film na 5
Oski_m

Zdecydowanie najbardziej lubię Lupina, Snape'a, Lunę i Neville'a :)

Gred_and_Forge

Ginny,Voldemort,Snape,Syriusz,Dumbledore,Neville,Szalonooki,Tonks,Ron,Cormac,Hag rid

ocenił(a) film na 8
Lecho1523

Nie sądzicie, że Hermiona i Ron odwalają większą robotę od Harrego czasami, a on im nigdy nie podziękował? Czytając książkę właśnie tak mi sie wydawało. Harry cały czas sie nad sobą użalał. Nie wiem, może sie mylę, ale takie były moje odczucia jak czytałam książki.

ocenił(a) film na 8
Mistral_2

Sorry, że dałam taki komentarz w ogóle nie pasujący do tematu, ale nie chciałam zakładać nowego tematu.:)

ocenił(a) film na 4
Mistral_2

Mistral_2
Bo tak jest. Snape ma rację mówiąc że Potter jest przeciętnym czarodziejem i wszystko zawdzięcza pomocy przyjaciół.

ocenił(a) film na 9
Mistral_2

Uwielbiam wszystkich Weasleyów, także SPOILER Hermionę SPOILER :)

Mistral_2

1. Tom Marvolo Riddle
2. Syriusz Black
3. Severus Snape
4. Fred & George
5. Draco Malfoy
6. Oliver Wood
7. Ron Weasley

katie_17

Oski_m : Taa jasne ... ten przeciętny według ciebie i Snape'a czarodziej pokonał najpotężniejszego czarnoksiężnika wszechczasów...

ocenił(a) film na 4
Devilll_3

Devilll_3
Miał sporo szczęścia i pomocy.

ocenił(a) film na 8
Mistral_2

Uwielbiam Snape'a. Przede wszystkim za niesamoicie tajemniczy charakter i
do końca książki naprawde człowiek się zastanawia czy on jest dobry czy
nie. A patrząc na same filmy to jestem fanem Alana Rickmana, więc na pewno,
no i Hermionę, bo strasznie podoba mi się Emma Watson:P

ocenił(a) film na 9
Mistral_2

ja wręcz ubóstwiam Dumbledore'a :) i Harrego oczywiście i rona i Hermionę :)

ocenił(a) film na 8
LoveKiller

Właśnie o to mi chodzi, że Harry miał po prostu dużo szczęścia i wielką pomoc od swoich przyjaciół.

Mistral_2

Rona, Lunę, bliźniaków, Snape'a i Draco. ;)

ocenił(a) film na 5
Mistral_2

Dokładnie. Już od dawna wiedziałem, że Harry jest chamski, zarozumiały i myśli, że jest pępkiem świata. A Gdyby nie jego przyjaciele, to Voldemort zabiłby go od razu. Co nie zmienia faktu, że go lubię :P.

ocenił(a) film na 8
Mistral_2

Dla mnie najciekawszą i najulubieńszą postacią na zawsze pozostanie Nimfadora Tonks. Przede wszystkim odmieniła moje wyobrażenie o aurorach, bo odkąd poznałam w "Czarze Ognia" Alastora "Szalonookiego" Moody'ego, myślałam sobie zawsze, że cechuje ich głównie poczucie obowiązku i że są bezwzględni dla wrogów. Tonks swoim poczuciem humoru, pomysłowością, wrażliwością i spostrzegawczością, a także otwartością i bezpośredniością, jak i życzliwością odsłoniła bardziej ludzkie oblicze zawodu aurora. Wiem na pewno, że chciałabym mieć taką starszą siostrę jak ona.