PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

podobno jeden z bohaterow zginie... Znow Voldemort zabija? Czy tez moze z jego czarodziejow ktos odejdzie na zawsze?

Lady_I__Black

Czy mógłbyś mi opowiedzieć troche o tej ksiązce

Vader206

przykro mi, ale na razie wiem tylko tyle. W lipcu bedzie w ksiegarniach angielska wersja, kiedy polska niewiadomo!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Vader206

no moim zdfaniem w Polce bedzie w weszniu . Bo zawsze przetłumaczenie i wporowadzenie na rynek trwa 3 miesiące :D
gdy czytałam i skonczyłam 5 czeci miłam taki niedosyt więc teraz czekam z niecerpliwościa na 6 częsć

użytkownik usunięty

ksiązka bedzie dopiero w lutym bądz w marcu roku 2006

ocenił(a) film na 8

Oficjalnie wyjdzie 28 stycznia. Nieoficjalnych tlumaczeń jest od groma, wystarczy wpisać: Harry Potter Half-Blood Prince tlumaczenie, i już!

ocenił(a) film na 7
Lady_I__Black

http://images.mugglenet.com:81/harrypotter6_HR.jpg [images.mugglenet.com:81 ...] --) okładka 6 części! :D

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7

Sorry, JK, but we arent so stupid;P In fact - J.K.Rowling is "Jo" for us, not JK:) But nice try...

ana29

A Harry Poter 7 będzie sie dział 200 lat po wydarzeniach z HP 6 i Harego sklonuja i bedzie wlaczył z obcy .... HP to badziewie .

Future

z obcym to do górnego postu . Zostałem zmuszony do obejrzenia HP 1 i 2 teraz bede załował tego . Straciłem tyle czasu . Jak może to komuś się podobać , a Radclif może zdjąć już maske . Bo takim jak on mówimy : DZIEKUJEMY . HP to badziewie . Nigdy nie przeczytałem i nie przeczytam .

Future

No i Harrego zagra Sigourney Waewar a Hermionę Winona Ryder i okarze się że Ron będzie obcym

Duszek

No a jak , a Arnold Schwarzenegger zagra bishopa (klon z obcy 2)

Future

A Newt zagra Maggie Smitch albo Frances De La Tour

Duszek

Tom Felton - Dallas
Bonie Wright- Lambert
a zgredek będzie mówił głosem matki to by była komedia

ocenił(a) film na 1
Sergi_van_Oli

czy mozesz sie zamknac!! nie pisz publicznie o takich rzeczach! psujesz nam ksiazke! napisz do kogos kto jest zainteresowany prywatnie a nie taq:/

ocenił(a) film na 6
Sergi_van_Oli

To nie jest prawda. Proszę nie zdradzać treści książki przynajmniej do czasu, kiedy ukaże się polskie tłumaczenie. Chyba, że na blogu lub w mailu, z ostrzeżeniem, że wiadomość zawiera spoiler.

Aż dziwne, że to trzeba tłumaczyć...

Oshin

Ksiązka jest tłumaczona przez niektórych ludzi już krążą po sieci przeczytałem jedna.Nawet fajna.Ale ja radze szukanie na sieci niż czekanie do stycznia chyba że ktoś jest cierpliwy lub leniwy a wtedty sobie na spokojnie w styczniu przeczyta.

ocenił(a) film na 6
kamil_piotr1990

ja wolę poczekać do stycznia na książkę i przeczytać legalnie, niż przeczytać z czyjegoś tłumaczenia(takie książki zawierają wiele nieścisłości i błędów) a ja chce przeczytać dokładnie to co chciała przekazać Rowlling. Pozdrowionka

ocenił(a) film na 2
Future

"z obcym to do górnego postu . Zostałem zmuszony do obejrzenia HP 1 i 2 teraz bede załował tego . Straciłem tyle czasu . Jak może to komuś się podobać , a Radclif może zdjąć już maske . Bo takim jak on mówimy : DZIEKUJEMY . HP to badziewie . Nigdy nie przeczytałem i nie przeczytam ."

bez komentarza ...

ocenił(a) film na 8
Szajba

do szajby
Jeśli kierujesz się tylko filmem w ocenienu całości kwestii Harry Potter to duży błąd... radzę ci spróbować chociaż przeczytać książkę (moim zdaniem bardzo wciągające są wszystkie części...), bo masz niepełny obraz. Mi również nie podobały się filmy 1i2, ale książki są fajne...
pozdrowienia
Lingsu

Lady_I__Black

Zgadzam się - nie niszczcie klimatu i nie piszcie co jest! Ja już przeczytałam po ang. ściągnęłam z sieci i czytało się zaj*************************** *********************!!! Poza sama treścią która wymiata że hohohohoho!!! VII będzie najbardziej oczekiwaną książką lat :) A najlepiej mi się czytało ze wszystkich wlaśnie dlatego, że NIE WIEDZIAŁAM KOMPLETNIE NIC O CZYM BEDZIE! Nawet nie widziałam co jest napisane z tyłu książki gdzie zawsze coś jest o książce. Ostatnie 6 rozdziałów czytałam oczami tak wielkimi jak kula ziemska! Polecam po ang wcale nie jest trudna tylko się wydaje ;) Pzdr i czytajcie szybko szybko zanim się dowiecie co tam jest!!!!

Girl_Richiego

a ja tu do misi, które porównują harry'ego do obcego... po pierwsze, przypominam, że 'harry' jest przede wszystkim KSIĄŻKĄ, nie filmem. ekranizacje CZĘSTO są chybione- czego najlepszym dowodem jest hp1 i2. po drugie, nie wiem, jak można znać treść 'obcego' tak dobrze (co świadczy o tym, że obejrzeliście te filmy, albo przynajmniej omawialiście z kimś ich treść) i miec jakieś wąty do harry'ego... przeciez przy 'obcym' to powieść dla intelaktualistów, miłosz i te sprawy... po trzecie- nie wiem, jak można cos krytykowaćnawet tego NIE ZNAJĄC i NIE ZAMIERZAJĄC poznać. skoro film sie nie podobał- fajnie, ale co ma do tego książka??
ps. po co tu piszecie, kto zginął? mi nie przeszkadza, bo czytałam, ale załóżmy, że ktoś chce śledzić dalszą część dyskusji, a boi sie, ze przy okazji trafi na spoiler? od takich rzeczy są blogi

ares_maskot

hm.... w zeszlym roku napisalam sobie ten post, ot, tak sobie, ale nie sadzilam, ze ludzie sie beda tu klocic, przeklinac i jeden ... na gorze wie, co jeszcze (ja nie wiem, bo teksty zostaly usuniete).
Chyba juz nie warto nic pisac, bo jeszcze gotowi sie pozabijac, uhahaha!
Chcialabym miec takie problemy.
A ksiazka - fakt - dobra, choc krotka. Ciekawe, jakie nowosci szykuje Rowling w ostatniej czesci?
Co do filmow - to prawda - nie mozna wydawac swych osadow na ich podstawie, filmy tylko w polowie przekazuja tresc ksiazek, jest w nich wiele niedomowien, skrotow.
pozdrawiam

Lady_I__Black

Mój adres: gjulia@poczta.onet.pl . Kto wie i może napisać tak mniej więcej co będzie w szóstce to proszę pisać. Każda informacja cenna

barbara_byskiniewicz

Dzięki Ci dobry człowieku!!! Chociaż tyle...

Kreseczka

Lepiej przeczytaj ksiazke sama i nie sugeruj sie ocena innych. (patrz wyzej)

Lady_I__Black

Jak można ocenić książke nie czytając jej a film 1i2 to naprawde nie imponuje ale co to ma wspulnego z książką

Linker

Aha i jeśli książka nie ukaże się do końca stycznia to mam tego dośc i czytam w sieci :P:P:P

Linker

czytaj,czytaj....mam to za sobą,wydanie też przeczytam tyle ze pozniej bo sesja:( powiem tyle wszystko sie wywraca do góry nogami i ne zabraknie silnych emocji tak jak w pozostałych, nie spoczniecie do puki jej nie skończycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!gwarantuje potoku łez i szoku,ale to musiało sie wydażyć ......ponoć w HP7 Harry zostanie łaskawiej potraktowany przez JR ma mu wynagrodzić wszystko ale z nią nigdy nie wiadomo.....jednak geniuszu jej nie brakuje na pewno!POZDRAWIAM WSZYSTKICH MANIAKOW HP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jolanta_prezyna

Eh...ja też czytałam w sieci ale mi stronke wykasowali;/ ale może to i lepiej bo nic nie zastąpi książki a naprawde ją uwielbiam:D:D

Kreseczka

wiesz ja ci moge powiedzieć wszystko bo juz przeczytałam;]
sie odezwij jak chcesz evaa89@wp.pl

Lady_I__Black

Pewnego dnia Malfoy dal mi szkatulke waska, dosc dluga.
- Co to jest? - spytalam
- Otworz.
Poslusznie otworzylam i zobaczylam lezaca w czarnym atlasie rozdzke. Bylam naprawde zaskoczona. Zauwazyl to, wiec szybko powiedzial:
- To rozdzka Narcyzy...
- Lucjuszu! Nie moge...
- Narcyza powiedziala kiedys, ze spotkam kobiete, ktora mi pomoze przetrwac. Tej kobiecie mialem przekazac jej rozdzke jako wyraz wdziecznosci. Spelniam jej ostatnie zyczenie...
- Dziekuje....

ocenił(a) film na 7
Lady_I__Black

hahaha (który malfoy?)

Lady_I__Black

hehehe, no jak to ktory! Lucjusz!!!!
no przecie jest w dialogu jego imie!!!
pozdro

Lady_I__Black

kto tu jest tym moderatorem?
i blokuje wpisy, ktore nic nie maja wspolnego z przekazywaniem informacji o ksiazce.

ocenił(a) film na 7
Lady_I__Black

jakaś ślepa jestem :))))))))))))))))))))))))))))) ).. a nie za stary Ci on dla Ciebie :))))))))????????? (a nie wiem, kto zablokował, ale za to wiem, kto odczynił czary:) )