Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325743
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Magiczne filmy

ocenił(a) film na 5

Uwielbiam filmy z magicznym wątkiem. Sporo już oglądałam ale dobrego kina nigdy dosyć:D Piszcie swoje ulubione i warte polecenia. Z góry dzięki
:)

violet363

Dobra, nie będę oryginalna i oczywiście polecę trylogię "Władca Pierścieni". Świetna ekranizacja, ale to już pewnie widziałaś.

To może "Gwiezdny pył", świetny klimat, bardzo dużo magii i fajna wielowątkowa historia. Powinno się spodobać każdemu, kto lubi magię i fantastykę.

ocenił(a) film na 5
Eva_DeRiddle

No oczywiście Władcę Pierścieni musiałam obejrzeć:D Świetna seria:D. Hmm Gwiezdnego pyłu nie oglądałam na pewno obejrzę:D Mnie ostatnio zafascynował Iluzjonista. Wprawdzie okazało się, że to nie magia tylko sztuczki ale za to jakie...:D

violet363

"Iluzjonisty" niestety nie widziałam. A z takich "magicznych" filmów podobał mi się jeszcze "Edward Nożycoręki" i "Lemony Snicket". Tylko, kurde, tam więcej takiego magicznego klimatu niż samej magii...

ocenił(a) film na 5
Eva_DeRiddle

Edwarda oczywiście widziałam jakże by inaczej przecież gra tam mój ulubiony aktor:) O tym drugim słyszałam ale o książkach nie wiedziałam że nakręcili film. Trzeba będzie się rozejrzeć
:D