Na horyzoncie 8 częśc :
No więc J. K. Rowling oświadczyła w wywiadzie, że być może przystąpi do pisania ósmej książki o Harrym Potterze w roku 2017. Czy będzie to książka dla młodego czytelnika?
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=61593&klik=nawazglowna
Jak dla mnie to jakaś ściema. Rowling nie raz zapowiadała, że po "Insygniach..." nie powstanie już żadna książka o Harrym. Poza tym... 2017?! Kto robi tak długofalowe plany?
ja słyszałam, zaraz po wydaniu insygniów, że być może Rowling napisze kolejną część ale za ok 10 lat, więc to może być prawda :)
Jeśli ma naprawdę dobry pomysł- proszę bardzo. Z tego co czytałem i widziałem o autorce, to ta kobieta nie zniżyłaby się do ciągnięcia tematu tylko dla pieniędzy.
A ja słyszałam że ma powstać książka lub seria ksiażek o dzieciach harego oraz dzieciach rona i ich przygodach
Ja nie chcę kontynuacji Harry'rego. Nie wyobrażam sobie historii SPOILER........ małżeństwa Ginny i Harry'ego ........KONIEC SPOILERA a te dzieciaki mnie raczej irytowały niż ciekawiły i o nich wolałabym w ogóle nie słyszeć. Szczególnie, źe jedno z nich nosi imię Severus, które w mojej pamięci zarezerwowane jest dla jednej niepowtarzalnej postaci. Zresztą bez tych wszystkich fajnych bohaterów, którzy zginęli w czasie historii Harry'ego to już nie będzie to samo....
no jeśli by to miało być o szczęśliwym życiu rodzinnym Harry'ego, Ginny i ich dzieci to też jestem przeciw.
Ja bym była za tym, że jeśli Rowling chce dalej opowiadać o magicznym świecie mogłaby się cofnąć do czasów Huncfotów i opowiedzieć o ich przygodach. Uważam, że to byłoby lepsze niż ciągniecie Harry'ego. Pzdr. ;-)
Albo jeszcze inaczej : Książka o powstaniu Zakonu Feniksa. Można by opisać historię rodziców Harrego, Regulusa, młodych Malfoy'ów , rodziny Blacków i dodać coś na temat takich osób jak Dedalus. Na pewno ciekawie można by opisać przygody Alastora jako aurora. Książka mogłaby zakończyć się wraz ze śmiercią Jamesa i Lily.
Mi się podoba ten pomysł z Huncwotami. Syriusza uwielbiam, Remus też super, do tego ten tchórz Glizdogon, i jeszcze prześladowany Severus. To by mogło być niezłe.