PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324943
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Jak myslicie kto wcieli sie w ta postac? Moze jakies typy ?

ocenił(a) film na 8
Starzyk

Gdzieś wyczytałam, że prawdopodobnie zagra ją Cate Blanchett, ale nie jestem tego pewna.

ocenił(a) film na 6
Starzyk

nieprawdopodobne..odrazu jak przeczytałem ten temat wpadła mi do głowy Cate Blanchett..:D....nie czytałem tego co napisała Ania..:P...to chyba znak, że Cate nadaje sie do tej roli..;)

ocenił(a) film na 8
Starzyk

Naprawdę Cate Blanchett pasuje do roli Narcyzy, jak narazi nikt inny mi nie przychodzi do głowy.

Anda00

Przyznaje Cate Blanchett pasuje troszcze charakteryzacji i bedzie cool ... :)

ocenił(a) film na 6
Starzyk

wczoraj czytałem, że kandydatką do roli jest Naomi Watts...ale jakoś bardziej pasuje Cate..;)

Mr_MarQx

A mi bardziej Naomi Watts pasuje:P Ale jak będzie Cate to też będzie dobrze :):)

ocenił(a) film na 8
carmen002

A mi od razu jak już taki temat kiedy indziej ktoś założył to od razu do głowy mi wpadła Nicole Kidman... Nie mam pojęcia czemu, ale właśnie ą wyobrażam sobie w tej roli.

Pzdr...

Kikuuuni

Kidman nadałaby charyzmę tej postaci. Bo sam opis wyglądu Narcyzy pasuje do 90% aktorek: chude i blond. Ale to nie wystarczy, by zagrać taką wyniosłą i próżną osobę.

ocenił(a) film na 8
Starzyk

Mi się wydaję, że bardziej pasuję już Cate lub Naomi niż Nicole Kidman,

ocenił(a) film na 6
Starzyk

ale myśląc na tym Nicole również mi wpadła do głowy...;).......więc narazie sa trzy typy:
1. Cate Blanchett
2. Naomi Watts
3. Nicole Kidman

;)

ocenił(a) film na 8
Starzyk

hm....Cate nie pasuje do takiej roli....nie widze jej w roli Narcyzy...ale zpbaczymy co to bedzie

ocenił(a) film na 8
Starzyk

Mi wydaję się że najbardziej pasuję Cate Blannchet, na drugim miejscu Naomi Watts.

ocenił(a) film na 9
Starzyk

Kiedyś obiło mi się o uszy, że aktorzy w filmach o Harrym Poterze mają być pochodzenia Brytyjskiego, ale to raczej i tak nie prawda... Zresztą...
Mniejsza z tym.

Wg mnie Cate Blanchett z wyglądu pasuję idealnie, co do gry aktorskiej to nie mam o niej jeszcze wyrobionego zdania, ale wg mnie nadawałaby się ;)

lunatyk_5

Ja też tak słyszałam - że tylko Brytyjczycy mają grać w HP. Ponoć Rowling sobie tak zażyczyła. Miał być to powód, dla którego nie zaproponowano roli Syriusza Blacka Deepowi... nie jestem pewna, trzeba by sprawdzać całą obsadę w każdym filmie, ale wydaje mi się, że to jednak prawda.

ocenił(a) film na 6
Starzyk

i całe szczęście, że nie wzięli Deppa do roli Syriusza, chociaż go bardzo lubię..Oldman jest idealny w tej roli........też właśnie słyszałem, że w filmach o Potterze mają grać Brytyjczycy...ale chyba nie wezmą do roli Narcyzy Sienny Miller, albo jakies innej brytyjskiej blondyny..;/

ocenił(a) film na 6
Mr_MarQx

Ja bym wolała w roli Syriusza Deppa, bo inaczej go sobie wyobrażałam, niz Oldmana. Myślałam o nim, że powinnien być przystojniejszy i troche młodszy. Depp byłby cool :)

ocenił(a) film na 6
Mr_MarQx

Ja bym wolała w roli Syriusza Deppa, bo inaczej go sobie wyobrażałam, niz Oldmana. Myślałam o nim, że powinnien być przystojniejszy i troche młodszy. Depp byłby cool :)

ocenił(a) film na 6
Mr_MarQx

ocenił(a) film na 8
Mr_MarQx

Ja też chociaż bardzo lubię Deppa, nie widzę go jako Syriusza, Oldman jest w tej roli świetny.
Też gdzieś czytałam, że grają sami urodzeni w Wielkiej Brytanii.

użytkownik usunięty
Anda00

co do narcyzy to tworcy sie troche zastanawiali ale ostateczna decyzja zatwierdzono dakote fanning. pozdro

użytkownik usunięty

dakota jest za stara. blizniaczki olsen maja grac na zmiane

Starzyk

Najprawdopodobniej wcieli się w Narcyzę Malfoy Orlando Bloom albo Shwarzeneger

użytkownik usunięty
rafalskimi_rafalski1

Nicole Kidman byłaby świetna w roli skostniałej pani Malfoy, zresztą Cate Blanchett, również pasowałaby mi. Ale wiecie co? Tak sobie myslę, że byłaby jeszcze jedna aktorka dobra na dodatek brytyjskiego pochodzenia: Tilda Swinton. Jeśli kojarzycie zagrała ona czarownicę w "Opowieści z Narni". To ona: http://www.filmweb.pl/Tilda+Swinton,filmografia,Person,id=3553
Ja uważam że byłaby swietną Narcyzą.

Co do Syriusza Blacka....tylko nie Depp! Ludzie! To byłby koniec Pottera... No ale go nie wybrali:) Co do Gary'ego Oldmana...ja chyba tylko dla niego obejrzałam ten film:)
Poza tym, niektórzy (a raczej niektóre) wyobrazają sobie, że gdyby zagrał ich wszędobylski Depp, to Syriusz byłby przystojniejszy, najlepiej taki jak w książce Rowling majac lat 30 wyglądałby jak 15 latek z opisu książki. Pusty śmiech....

Dobra nie uważam ze gdyby Syriusza zagrał Depp bylby to koniec Potter'a ale z drugiej strony (chociaz bardzo Johnny'ego lubie) co za duzo to nie zdrowo=) A zreszta Gary Oldman swietnie gra swoja role wiec ok=)