Macie linka z pierwszych 5 minut z filmu pottera... w slabej jakosci i po niemiecku... ;d ale jak ktos chce to macie:
http://www.youtube.com/watch?v=fOmD2hVyt2g
dokładnie...
Może to i nie początek...
Bo powinien być Sewerus Snape o ile pamietam z książki i Jeszcze Z Dursleyami Chyba...
Co to ma byc ja się pytam :/ Latający śmierciożercy w postaci dymu :/
Harry podrywający barmanke :/ Boje się już całości filmu
No nie i znów nie będzie Durslayów, a tak liczyłam na to spotkanie, jak Dumbeldor przychodzi po Harrego.
to ze śmierciożercami jest dobre. bo sa pokazywane akcje z I rozdziału "Ten inny minister" czy jakos tak [nie chce mi sie sprawdzać] np. jak rozwalają ten most. co do tej późniejszej akcji- no cóż. zrobili to dziwnie, ale ze zdjęc wynika, że obietnica też będzie.
co do dursleyów- im zawsze poświęcali minimum czasu, albo wcale. więc to mnie nie dziwi.
No to fakt, w czwartej części w ogóle ich przecież nie było, a całkiem dobre było to w książce jak Welseyowie przyszli po Harrego. Ciekawi mnie co jeszcze wywalili z Księcia Półkrwi. Wkurzające to trochę.
zamiast narzekać to moglibyście spróbować napisać scenariusz do 150-minutowego filmu, który w 100% zgadzałby się z książką. Jak wam to wyjdzie lepiej niż panu Kloves'owi to gratuluję. Wtedy będziecie mogli bez jakichkolwiek przeszkód wyrażać swoje oburzenie względem scenbarzysty. A może po prostu poczekacie, aż zobaczycie film, bo spekulacje i krytyki są jak najbardziej bezpodstawne. I jeszcze coś - podobno sama J.K. Rowling dogląda prac scenarzysty i to ona wyraża zgodę na zmiany w scenariuszu, więc tak naprawdę to maci e pretensje do samej autorki powieści.
Dokładnie^^. Spróbujcie zrobić film, który oddałby wszystkie szczególiki tak zawiłej książki. Powodzenia.
Rozumiem wycięcie sceny gdy Dumbledore spotyka się z Dursley'ami, czy innych błahych scen z cyklu spotkanie ministra Magii z ministrem Mugoli. Ale nigdy nie zrozumiem wycięcia sceny pogrzebu... Moim zdaniem to jedna z najważniejszych scen z całej sagi...
O żal...Przecież to jest najfajniejszy moment!! A tak w ogóle to już na 100% nie będzie tej sceny?? Czy tylko tak ludzie gadają??
A wiedz że gdybym mogła to z chęcią to bym zroibła bo patrzac na to co sie dzieje od 5-tej częsci to coraz bardziej uwazam ze byłabym w stanie napsiac o wiele lepszy scenariusz. I gdyby to MOJA ksiazka byla takim ekranizowanym bestsellerem to sama bym scenariusz do niej napsiała a nie pzowoliła sprofanowac komus innemu bo nikt nie zna tak dobrze ksiązki jak jej autor. A jakby studu sie cos nie podobalo to by nie bylo zgody na ekranizacje i koniec. Bo albo cos jest robione dobrze albo niech w ogole nie bedzie robione.
I to w sumie nie Klovesa wina bo pisal scenariusz do filmów 1-4 i było ok. Dopiero jak dali nowego rezysera to sie zaczeło wszystko psuć.
Kloves napisał scenariusz do Księcia też. No tej sceny z pogrzebu ma nie być więc ja sobie wyobrażam koniec tak że Harry gada z Ronem i Hermioną w skrzydle szpitalnym w tle co chwile słychać Fawkesa okazuje się że horkruks to podróba, póżniej gada że musi je odnależć, oni mówią że samego go nie puszczą i idą z nim i wtedy jakaś muzyka, kamera na Hogwart a z niego wylatuje Fawkes i koniec filmu. Ale jak to będzie to zobaczymy
o, takie coś byłoby byłoby niezłe, żeby to wstawić zamiast pogrzebu. jeśli nie będzie ani wzmianki o pochówku Dumbledore'a, to pewnie właśnie zrobią mniej więcej coś w stylu Twojego wyobrażenia, Joker; medalion nieprawdziwy, gadka o horkruksach, obietnica towarzyszenia Harry'emu podczas jego misji, feniks na tle zamku i koniec filmu.
ale to jest naprawdę niedorzeczne, tak ważnej i podniosłej sceny nie umieścić w filmie! mnie najbardziej zależy na białym grobowcu, w którym spocznie Dumbledore. w końcu to z tego grobowca Voldemort zabierze różdżkę byłego dyrektora Hogwartu w siódemce.
ja nadal nie mogę uwierzyć w to, że tej sceny nie będzie, dlatego tli się we mnie jakaś namiastka nadziei, że jednak pokażą chociaż ten grobowiec...
cóż, wszystko okaże się za dwa tygodnie i jeden dzień.
też słyszałem, żę sceny pogrzebu nie ma być, ale w soundtracku jest taki utwor - "Dumbledore's Farewell" co oznacza "pożegnanie Dumbledore'a", więc możę cos jenak będzie:)
może pokażą chwilę po pogrzebie już bo jakby pokazywali pogrzeb to by musiał być tam Scrimgeour z tego co pamiętam a będzie dopiero w 7