Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325755
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Bardzo mi przykro, ale film grubo poniżej oczekiwań. Żadnej akcji, żadnych emocji, kiepska gra aktorów, do tego duża różnica wydarzeń między filmem a książką. Pierwsza część filmu najlepsza, potem kolejno coraz słabiej. Mam nadzieję, ze chociaz 7 część zasłuży na lepsze opinie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
juliaharry92

zupełnie się nie zgadzam ponieważ jest to najlepsza część tej przygody 10/10

ocenił(a) film na 4
dominik453

Harry Potter, jest lepszy jako książka. Wiemy że każdy ma własny gust, ale gdy bym miała wybierań najlepszą wybrała bym Komnatę Tajemnic. Lecz w tej części aktorzy wcale źle nie grali. Tylko mało ukazywali tego co każdy by chciał widzieć.

ocenił(a) film na 8
karolina_bastek

jedyny minus to malo akcji na którą czekałam
pozatym bardzo dobrze
oderwać sie od rzeczywistości oderwałam sie
za krótko ;p

ocenił(a) film na 7
juliaharry92

Troche sie nie zgodze ,bo to sie tak zawsze wydaje ,że stare części najlepsze (rzeczywiście miały taki klimacik do 3 części) . Od czary ognia zaczynają sie grubsze ksiazki . Jakby mieli zrobić wszystko to film trwałby ... Film bardzo mi sie podobał . Śmieszny itp itd Tylko czekałem z niecierpliwością na walkę śmierciożercow z uczniami w Hogwarcie ,aa tego nie pokazali . Wieeelka szkoda! :(

ocenił(a) film na 3
juliaharry92

Dokładnie to samo miałem napisać, co do joty. Pominięcie najważniejszych wątków fabularnych, dla czego ? Dla miłości, pocałunków i wzdychań... Scena przy łóżku szpitalnym Rona idealnie obrazuje co bardziej liczyło się dla autorów filmu. Więcej czasu poświecono perypetiom miłosnym Rona i Hermiony, niż ważnemu dla fabuły wydarzeniu, jakim była próba otrucia Dumbledore'a. Całkowita porażka. Film ten bardziej przypominał brazylijską telenowelę niżeli adaptację książki. Fanom serii książek o Harrym Potterze, radzę unikać tego filmu jak ognia. Fanom Radcliffe'a i Watson - polecam.

ocenił(a) film na 4
Skowi13

Macie racje, film nie był aż tak zły. Sama popłakałam się przy śmierci Dumbledore'a ponieważ wiedziałam co czuł Harry patrząc na jego śmierć. Osoby czytające 6 tom Harry'ego Potter'a powinny wiedzieć że film nie opisze co ktoś czuje.