PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Postacie

ocenił(a) film na 6

Dobrze że Dumbledore zginął bo przecież i tak był już stary, a wyobrażacie jaka by była ta cała
wojna w ostatniej części? Troche za łatwa bo prawdopodobnie Dumbledore rozwaliłby większośc
gości...
A zastanawiam się co się stało z Cho coś tam słyszałam o tym, że wyszła za mugola, szkoda, bo
Harry i ona pasowali do siebie
Szkoda mi Syriusza, bo był dla Harrego ważny i chciałabym wiedziec co to był za łuk
Jakby co piszę pod tym bo nie wiem pod jaką częścią

ocenił(a) film na 10
gabi123400

Gdyby Dumbledore dożył wojny to rzeczywiście byłoby bardzo łatwo , ale też wiele by się zmieniło. Zapewne Snape otwarcie by walczył wraz z Zakonem przeciw Voldemortowi i przeżyłby. I Harry dowiedział by się wszystkiego od Dumbledore. Tak masz rację , że Cho wyszła za mugola. Według mnie właśnie nie pasowała do Harrego. Dla mnie Harry jest przeznaczony dla Ginny:) Ale każdy ma swoje zdanie. Nom Syriusza szkoda. Jedna z moich ulubionych postaci. Czytałem gdzieś , że na początku Rowling chciała zamiast Syriusza zabić Artura Weasleya. Sam nie wiem jakby to wyglądało , ale jest tak jak jest. A ten łuk to zapewne było jakieś przejście na inny świat