PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 323 tys. ocen
7,5 10 1 323315
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Zastanówcie się... Tylko szczerze.. Czy oglądając pierwszy raz Księcia Półkrwi nie wystraszyliscie się sceny, kiedy trup głwałtownie wynurza się z wody i łapie Harrego za rękę ??? Znam wiele ludzi, którzy wystraszyli się... Nie wiem jak wy ???

ocenił(a) film na 3
grduczek

nie wystraszyłam się bo:
a) inferiusy wyglądały jak gollumy
b) czytałam książkę;pp
c) to było takie typowe i łatwe do przewidzenia :DD

Tarantinka19

Zgadzam się - Inferiusy wyglądały prawie jak gollumy no troche straszniejsze... jednak w książce całkowicie inaczej wyglądały one ;/
wogole nawet w filmie nie bylo rzadnej o nich wzmianki i ludzie ktorzy nieczytali ksiazek poprostu pomyslą o gollumach xD

grduczek

powiem szczerze, że na mnie ta scena nie zrobiła wrażenia, inferiusy wcale nie były straszne, poza tym czytałam książkę ;)

ocenił(a) film na 8
Lilly_17

Książka książką, ale sam ten moment chwycenia Harrego za rękę mimo, iż był odrobinę przewidywalny rzeczywiście sprawił spory przyrost ciśnienia we krwii...;-)

grduczek

e tam przestraszyc ^^ bardzo ladne stworki z nich xD
moja przyjaciolka sie bala i nie patrzyla ale ona nawet pajakow i krwi sie boi :)

grduczek

To ciekawe, jak zobaczyłam inferiusy, to od razu pomyślałam, że z czymś mi się kojarzą, i teraz już wiem, z czym. Z Gollumem. ;D
Ja podskoczyłam, jak Harry`go ta ręka złapała, bo się nie spodziewałam.

ImmortalowA

ja sobie pomyślałam wtedy: "no tak taka cisza jest, zaraz coś wyskoczy"....no i ta ręka go złapała i oczywiście podskoczyłam z koleżankami, zresztą inni na sali rownież :PP

ocenił(a) film na 6
grduczek

Mnie to nie wystraszyło i nawet powiedziałam koleżance, że zaraz tak będzie. Niestety moja koleżanka tak głośno krzyknęła, że prawie zafundowała tym mi zawał.

ocenił(a) film na 8
grduczek

Ja sie wystraszylem... Nawet chwile mowie kolezance... "zaraz cos sie stanie... uwaga... " no i sie przestraszylem ;p

ocenił(a) film na 8
1adam_1993

nawet chwile = nawet chwile przed za krótki <br/> za krótki <br/>

grduczek

Wiedziałam, że coś się stanie, bo czytałam w necie ;D Ale i tak podskoczyłam, jak cała sala zresztą.
A potem wszyscy rżeli ze swojej głupoty :P

ocenił(a) film na 7
grduczek

Ci którzy czytali książkę wiedzieli co się wydarzy, kiedy Harry zanurzy misę w jeziorze.Jeśli chodzi o film to najstraszniejsze będą "Insygnia", wielu znanych i lubianych zginie, oj będziecie się chwilami bać, jeśli reżyser odda to co jest w książce, ale jeszcze trzeba poczekać parę lat, nie zabierajcie ze sobą waszych dzieci.

grduczek

Ja czytając książkę strasznie się wynudziłam na tym rozdziale i przez cały film byłam w szoku, że z tego zrobili taką widowiskową i ważną scenę. Podobało mi się przed jaskinią i muzyka też.

grduczek

ja podskoczyłam, bo było tak nagle:P ale czytałam książkę, więc wiedziałam, że tak będzie

Narysowana

Czytałam książkę...Co z tego? I tak się przestraszyłam^^

grduczek

ja sie przestraszyłem <pisze daltego że zakrotki>

grduczek

ja podobnie jak moja mama pomyslalem ze to gollumy (bo milion razy ogladalem wladce pierscieni i byly bardzo podobne) ale dzisiaj przeczytalem ksiazke i dowiedzialem sie ze to sa inferiusy. a pozatym nie bylo to straszne

użytkownik usunięty
piotrbrylant

Ja się przestraszyłem :D
Dziewczyna obok mnie, prawie do sufitu podskoczyła, ja pewnie też :P

ocenił(a) film na 7

"gadzam się - Inferiusy wyglądały prawie jak gollumy no troche straszniejsze... jednak w książce całkowicie inaczej wyglądały one ;/
wogole nawet w filmie nie bylo rzadnej o nich wzmianki i ludzie ktorzy nieczytali ksiazek poprostu pomyslą o gollumach xD"

Ta... Ale jak coś mogło wyglądać w książce to ja nie wiem...

grduczek

Odpowiem szczerze. Przestraszyłam się i podskoczyłam na krześle. Mimo że bardzo dobrze wiedziałam, co się za chwilę wydarzy i na ten moment czekałam, a i tak się przestraszyłam.

Ale inferiusy same w sobie nie były przerażające. Niestety tu schrzanili robotę. Takie, jak ktoś powiedział, "gollumy".

ocenił(a) film na 8
grduczek

Może ręki się nie przestraszyłem tylko gwałtownego dźwięku. Bez kitu trudno było się nie przestraszyć po długiej ciszy...

ocenił(a) film na 8
grduczek

ja się trochę przestraszyłem (spiąłem się w środku), ale nie na tyle żeby dac po sobie poznać za to siostra obok mnie ewidentnie podskoczyla a jakaś laska po prawej prawie wypadła z krzesła :) miałem z niej polew przez 5 minut chyba :D

krzysztofor

J aż podskoczyłę m ze strachu,a te inferiusy to odgapka mod gollumów