Zastanówcie się... Tylko szczerze.. Czy oglądając pierwszy raz Księcia Półkrwi nie wystraszyliscie się sceny, kiedy trup głwałtownie wynurza się z wody i łapie Harrego za rękę ??? Znam wiele ludzi, którzy wystraszyli się... Nie wiem jak wy ???
nie wystraszyłam się bo:
a) inferiusy wyglądały jak gollumy
b) czytałam książkę;pp
c) to było takie typowe i łatwe do przewidzenia :DD
Zgadzam się - Inferiusy wyglądały prawie jak gollumy no troche straszniejsze... jednak w książce całkowicie inaczej wyglądały one ;/
wogole nawet w filmie nie bylo rzadnej o nich wzmianki i ludzie ktorzy nieczytali ksiazek poprostu pomyslą o gollumach xD
powiem szczerze, że na mnie ta scena nie zrobiła wrażenia, inferiusy wcale nie były straszne, poza tym czytałam książkę ;)
Książka książką, ale sam ten moment chwycenia Harrego za rękę mimo, iż był odrobinę przewidywalny rzeczywiście sprawił spory przyrost ciśnienia we krwii...;-)
e tam przestraszyc ^^ bardzo ladne stworki z nich xD
moja przyjaciolka sie bala i nie patrzyla ale ona nawet pajakow i krwi sie boi :)
To ciekawe, jak zobaczyłam inferiusy, to od razu pomyślałam, że z czymś mi się kojarzą, i teraz już wiem, z czym. Z Gollumem. ;D
Ja podskoczyłam, jak Harry`go ta ręka złapała, bo się nie spodziewałam.
ja sobie pomyślałam wtedy: "no tak taka cisza jest, zaraz coś wyskoczy"....no i ta ręka go złapała i oczywiście podskoczyłam z koleżankami, zresztą inni na sali rownież :PP
Mnie to nie wystraszyło i nawet powiedziałam koleżance, że zaraz tak będzie. Niestety moja koleżanka tak głośno krzyknęła, że prawie zafundowała tym mi zawał.
Ja sie wystraszylem... Nawet chwile mowie kolezance... "zaraz cos sie stanie... uwaga... " no i sie przestraszylem ;p
Wiedziałam, że coś się stanie, bo czytałam w necie ;D Ale i tak podskoczyłam, jak cała sala zresztą.
A potem wszyscy rżeli ze swojej głupoty :P
Ci którzy czytali książkę wiedzieli co się wydarzy, kiedy Harry zanurzy misę w jeziorze.Jeśli chodzi o film to najstraszniejsze będą "Insygnia", wielu znanych i lubianych zginie, oj będziecie się chwilami bać, jeśli reżyser odda to co jest w książce, ale jeszcze trzeba poczekać parę lat, nie zabierajcie ze sobą waszych dzieci.
Ja czytając książkę strasznie się wynudziłam na tym rozdziale i przez cały film byłam w szoku, że z tego zrobili taką widowiskową i ważną scenę. Podobało mi się przed jaskinią i muzyka też.
ja podobnie jak moja mama pomyslalem ze to gollumy (bo milion razy ogladalem wladce pierscieni i byly bardzo podobne) ale dzisiaj przeczytalem ksiazke i dowiedzialem sie ze to sa inferiusy. a pozatym nie bylo to straszne
Ja się przestraszyłem :D
Dziewczyna obok mnie, prawie do sufitu podskoczyła, ja pewnie też :P
"gadzam się - Inferiusy wyglądały prawie jak gollumy no troche straszniejsze... jednak w książce całkowicie inaczej wyglądały one ;/
wogole nawet w filmie nie bylo rzadnej o nich wzmianki i ludzie ktorzy nieczytali ksiazek poprostu pomyslą o gollumach xD"
Ta... Ale jak coś mogło wyglądać w książce to ja nie wiem...
Odpowiem szczerze. Przestraszyłam się i podskoczyłam na krześle. Mimo że bardzo dobrze wiedziałam, co się za chwilę wydarzy i na ten moment czekałam, a i tak się przestraszyłam.
Ale inferiusy same w sobie nie były przerażające. Niestety tu schrzanili robotę. Takie, jak ktoś powiedział, "gollumy".
Może ręki się nie przestraszyłem tylko gwałtownego dźwięku. Bez kitu trudno było się nie przestraszyć po długiej ciszy...
ja się trochę przestraszyłem (spiąłem się w środku), ale nie na tyle żeby dac po sobie poznać za to siostra obok mnie ewidentnie podskoczyla a jakaś laska po prawej prawie wypadła z krzesła :) miałem z niej polew przez 5 minut chyba :D