Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325755
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Pytanie- Lucjusz Malfoy ; )

użytkownik usunięty

Nie przeczytałam jeszcze [a mam zamiar] książek z sagi Harry'ego Potter'a [nie wliczając 1 części] dlatego zastanawia mnie taki jeden szczegół, a mianowicie dlaczego Lucjusz Malfoy nie trafił do Azkabanu skoro był śmierciożercą? Przecież wszyscy już chyba to wiedzieli, po za tym w Czarze Ognia Harry na pewno widział go na cmentarzu podczas odrodzenia się Voldemorta jak stał z innymi śmierciożercami..? Oglądałam wszystkie części, ale jakoś nie było w nich wyjasnienia, chyba, że ja coś przeoczyłam, albo nie pamiętam już dokładnie filmów ;p.
Aha, i dlaczego nikt nie wiedział, że Lucjusz jest w posiadaniu Czarnej Różdżki?
Z góry dzięki za odpowiedzi ;p.

użytkownik usunięty

Poprawka: Czy ktoś wiedział, że Lucjusz jest w posiadaniu Czarnej Różdżki?

A co do tego, że Harry widział go na cmentarzu, to był to chyba wystarczający dowód [?]

ocenił(a) film na 9

skoro ministerstwo nie uwierzyło Harry'emu, że Voldzio wrócił, to tym bardziej nie uwierzyli, że Lucek jest śmierciożercą, a do Azkabanu trafił dopiero, gdy wszyscy już wiedzieli o powrocie Voldzia

użytkownik usunięty
no_bo_co

a, to wszystko jest już wyjaśnione, dzięki ;))

ocenił(a) film na 10

Lucjusz i Elder Wand? Malfoy tak, ale DRACO Malfoy, Nie Lucjusz :D

użytkownik usunięty
Phoenix21hp

Aham, no to chyba coś źle gdzieś przeczytałam ;p. Bo podobno w tej swojej lasce miał jakąs, ale pewnie chodziło o jego różdżkę, a nie czarną ;]