PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Zastanawiam się, co spowodowało martwicę dłoni u Dumbledora? Czy jest to związane z tym pierścieniem? Jak myślicie?

ocenił(a) film na 1
Kermit_zaba

Napewno...Tego Horkruksa pewnie dało się tylko w ten sposób unicestwic - zakładając go na palec, no a efekt widzimy, pewnei gdyby byl to jakiś zwykly czarodziej to natychmiast by umarł. Dumbledore mowił że gdyby nie pomoc Snap'a nie wiadomo co by znim było.

Kermit_zaba

Ja na początku, podczas czytania książki, byłam pewna, że Dumbledore zaprzysiężył się z kimś w ten sam sposób co Snape z Narcyzą, złamał przysięgę i dlatego ręka mu uschła:D

Williama

a mnie zastanawia czemu Snape się nie kapnął, co jest przyczyną uschniętej dłoni Dumbka..

Kermit_zaba

Taa, jasne - tyle, że Dumbledore OD POCZĄTKU (książki) miał poparzoną rękę - a kiedy Harry wychodził z jego gabinetu po pierwszej lekcji, to - tak mi się wydaje, bo już nie pamiętam za bardzo książki - ten pierścień BYŁ w jego gabinecie! Czy ktoś jest to w stanie wyjaśnić? Oczywiście, jeśli się mylę, proszę o poprawkę...
Pozdrawiam

Bruce_Lee

nie rozumiem co tu trzeba wyjasniać...Dumbledore juz od wakacji wyszukiwał horkruksów i jednego zniszczył...nawet w rozdziale Spinner's end Snape mówi, że Dumbek stracił refleks i przy ostatniej potyczce ucierpiał...tyle,ze nie wiem,czy nie chodziło mu o wydarzenie w Mainisterstwie Magii

ale i tak to dziwne, ze Snape,który jest smierciozercą i leczy ręke Dumbledora, nie orientuje się co było przyczyną jej zakazenia...

użytkownik usunięty
evans

a ja myśle że walczył z Voldemortem i dlatego to mu się stało,

a ja też cos kojarze (ale nie jestem pewna bo czytałam we wrześniu czyli dawno) że na stole leżał w gabinecie Dumbla ten pierścień! Hmm..

Kermit_zaba

Moje zdanie jest takie ze Dumbledore mial uschnieta reke bo walczyl o tego horkruksa i zostal jakims zakleciem "uderzony" (sorry za zwrot z ale brak mi odpowiedniego slowa)