PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 323 tys. ocen
7,5 10 1 323239
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Kiedy była ta scena na eliksirach jak Slughorn mówił że jeden uczeń zrobił ten eliksir
śmierci prawidłowo i dostał nagrodę to był to Snape czy Tom Riddle. Bo Harry miał tą
książkę, którą miał Snape, ale przecież Riddle był bardzo dobrym uczniem jak był w
Hogwarcie a Slughorn go na pewno lubił. I jak było to wspomnienie o horkruksach to wątpię
żeby Slughorn tak po prostu powiedział Riddlowi o horkruksach bo to była bardzo czarna
magia a jeśli ten eliksir Riddle zrobił prawidłowo to też mógł dostać ten eliksir szczęścia i
pewnie go wypił i poszedł się Slughorna o to spytać.

michal98_filmweb

voldemort? nie. Ja zastanawiałam się między Lilly a Snapem, bo było powiedziane ze ona była świetna w eliksirach, ale sądzę, że udało się to właśnie Snapeowi, w końcu był prawdziwym mistrzem eliksirów, a Voldemort nigdy nie przejawiał szczególnego zainteresowania tym przedmiotem, był zdolny, ale jego konik to czarna magia

ocenił(a) film na 6
Krasnoludek123

o ja nawet Lily nie wziąłem pod uwagę :D ale rzeczywiście mogła ona być dobra, ale jeśli tak to jednak Snape

ocenił(a) film na 8
michal98_filmweb

Skoro Snape napisał "przepis", według którego Harry sporządził idealny eliksir, to chyba jednak chodziło o Snape'a :)

michal98_filmweb

Co do eliksiru, to sądzę że chodziło o Snape'a.

Natomiast co do horkruksów, to scenę kiedy Slughorn opowiada o nich Riddle'owi uważam za najdziwniejszą w filmie. W książce po prostu był to inteligentny uczeń i podatny na pochlebstwa nauczyciel, a kiedy zobaczyłem ten moment w filmie, to Riddle skojarzył mi się raczej z hipnotyzerem.

ocenił(a) film na 4
Syrob13

No, w filmie z Riddla zrobili takie teatralne dziecko - dziwne były te sceny.