Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325743
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

1. Gdzie pogrzeb Dumbledora?
2. Gdzie opis rodziny Voldemorta?
3. Na koniec Hary był unieruchomiony przez Dumledora a w zamku toczyła się bitwa !!!!!!!!!!
JESTEM ZAŻENOWANY TYM FILMEM !!!

ocenił(a) film na 8
wojtass13

No tak. Jestem Twojego zdania. Jak zwykle wycięli najwięcej ile się dało. Mi najbardziej brakowało większej wzmianki o Księciu Półkrwi. Przecież taki jest nawet tytuł filmu, a o Księciu było bardzo mało. Jeszcze coś innego - horkrusy. Albus nawet nic nie wyjaśnił Harremu co to jest, a na końcu Harry mówi, że musi skończyć to co zaczął Dumbledor.

ocenił(a) film na 6
ania2710

Zgadzam sie.Jestem fanem Pottera lecz to co zrobili z ta czescia po prostu mnie przeraza. Tak durzo wzcieli scen ze mozna by bylo drugi film stworzyc.

PS.Sorry za polskie znaki ale mam maly problem z klawiatura.

maciej325

Film powinien być uzupełnieniem książki. No i nie oszukujmy się - ilu nie-fanów książek pójdzie na film? Pewnie, że tacy będą, ale jaki jest ich odsetek wśród fanów? A fanom nie trzeba tłumaczyć co się dzieje na ekranie, bo książkę znają.

snowdog

Pogrzeb Dumbledore ma być podobno na początku 7 części ;p

ocenił(a) film na 4
Nika76

Film zdecydowanie poniżej oczekiwań. Najważniejszych momentów brak, za to takich których nie było w książce nie brakuje.

ocenił(a) film na 5
dawo115

Popieram. To co z robili z tym filmem to porażka. Większość ważnych scen została pominięta. Irytujący był fakt pominięcia finałowej bitwy. Film poniżej oczekiwań. Chyba najmniej zgodny z wszystkich ekranizacji.
Pozdrawiam!