PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Ważne sceny

ocenił(a) film na 10

Film HPiKP byłby nawet bardzo fajny tak jak pozostałe 5 części gdyby nie niektóre ważne
sceny, które były usunięte lub zmienione :

-w całym filmie był pominięty wątek o Fleur i Bilu

- w pociągu Harry powinien siedzieć w przedziale z Luna i Nevillem, a nie z Ronem

- wogólę w ostatnich filmach był ominięty watek , że Hermiona i Ron są prefektami

-najgorsze jest to , że Yates wymyślił sobie napaść i spalenie Nory przez
śmierciorzerców, a to sie wogólę nie trzymało ,, kupy ''

- po co do Wesleyów na Boże Narodzenie przyszedł Lupin z Tonks skoro w książce jak
można się było domyślić Tonks nie przyszła do nich właśnie z powodu , że miał być też
Lupin, Tonks miała krótkie brzydkie włosy dlatego, że była smutna ponieważ Lupin jej nie
chciał a ona przychodzi razem z nim do Wesleyów

- do niczego jest także scena kiedy harry i Ginny są w pokoju życzeń po to aby ona
schowała książkę od eliksirów aby harry się od niej wreszcie uwolnił i po chwili Ginny
całuje Harrego , on miał ją pocałować po zwycięstwie Gryfonów w meczu, tak żeby
wszyscy ich widzieli i wiedzieli, ze ze sobą chodzą , a Ron dałby im wtedy na to
pozwolenie

- Harry powinien dostać od Snape'a szlaban za to, że zaatakował Malfoya

- i wreszcie skoro Dumbledora zabił Snape to powinni mu zorganizować jakiś pogrzeb
jak w książce , a nieee

Podsumowywując dużo nie ma tego co powinno być i za dużo jest tego co nie powinno
być , gdyby zamienili niektóre sceny byłoby ok , no ale cóż.......nigdy nic nie jest idealne
tak jakby wszyscy chcieli.

Osobiście film oceniam 10/10 , ponieważ to Harry Potter i nic nie skłoniłoby mnie abym
dała mniej ;)

A wy co o tym wszystkim sadzicie ? piszcie...

Pozdrawiam...xd

ocenił(a) film na 8
anka970421

Powinno być więcej wspomnień, bitwa i pogrzeb. Można też usunąć wiązanie sznurówki i atak na Norę i myślę że było by naprawdę świetnie, zwłaszcza z tą genialną muzyką.

ocenił(a) film na 4
anka970421

Za dużo niedociągnięć. Mocno oderwane od książki. Dla mnie ten cały wątek Harry'ego i Ginny był niedopracowany. W książce był zdecydowanie lepiej pokazany. Pogrzeb też mogliby zamieścić. Nie rozumiem w ogóle tego ataku na Norę. Nie wiem czym się kierowali scenarzyści i reżyser przy tej scenie. No i najważniejsze - WSPOMNIENIA! Bez nich całe to gadanie o horkruksach nie miało sensu. No bo skąd Harry miałby wiedzieć jak ich szukać? I jeszcze jedno co mi się nie spodobało - oglądając ten film miałam wrażenie, że Dumbledore nie za bardzo miał pojęcię o voldemortowych horkruksach póki nie zobaczył właściwego wspomnienia. No to jakim cudem zniszczył pierścień wcześniej? No i nagle wiedział, gdzie kolejny się znajduje. Ot, tak po prostu. Cały film jakoś nie trzyma się kupy.

ocenił(a) film na 4
shefali_dream

atak na nore byl zalosny, co to wogole bylo do cholery?
jak juz sobie wymyslamy nowe scenki to trzeba to robic z pomyslem a nie takie byle co
i hp-bywalec barow

wogole to ktos kto nie czytal ksiazki watpie zeby zrozumial wszystko w tym filmie, taki zrobiony na szybko i ogolnie niedopracowany do bolu
i zenujace watki milosne wchodzace momentami na 1plan
ogolem 4/10
marny ten film, szkoda bo ksiazka swietna