20 postaci "Harry Potter i.." (wszystkie części) walczy o Wasze uznanie i miano tej najciekawszej! Przez parę najbliższych tygodni wspólnie wyłonimy ulubioną postać.
Kilka zasad:
* Od niedzieli do piątku głosujemy na wszystkie biorące udział w grze postaci. Przyznajemy odpowiednio 3,2,1 pkt postaciom, które naszym zdaniem są najciekawsze, najlepsze itp.
* W piątek, po podliczeniu wszystkich głosów, Dwoje bohaterów z najmniejszą ilością głosów staje się ZAGROŻONA.
* Od piątku do niedzieli, głosujemy która z zagorożonych postaci powinna odpaść w danym tygodniu. GŁOSUJEMY WPISUJĄC IMIĘ POSTACI KTÓRA POWINNA ODPAŚĆ!!!
* W niedziele wieczorem odpada jedna postać, gra toczy sie dalej w ten sam sposób bez danej postaci, aż do momentu gdy w grze zostanie 3 postaci, tzw FINALIŚCI.
* Na finalistów bedziemy głosowac przez tydzień, oddając jeden głos na postać, która powinna wygrac.
* Z jednego konta można głosować TYLKO RAZ w ciągu 24h!
* W każdym tygodniu głosowanie odbywa sie od nowa!
Harry James Potter
Ronald "Ron" Weasley
Hermiona Granger
Syriusz Black
Dracon "Draco" Malfoy
Ginny Weasley
Profesor Albus Dumbledore
Profesor Severus Snape
Luna Lovegood
Rubeus Hagrid
Remus Lupin
Neville Longbottom
Profesor Minerva McGonagall
Nimfadora Tonks
Argus Filch
Peter Pettigrew
Tom Riddle
Bellatrix Lestrange
Fred Weasley
George Weasley
Severus Snape - 80
Severus w tym tygodniu zmiażdżył wszystkich swoimi głosami... A kto obok niego nie jest zagrożony? Różnice były naprawdę minimalne...
Syriusz Black - 64
Zatem na te dwie osoby głosujecie do niedzieli, na tą która ma odpaść.
Hermiona Granger - 61
Remus Lupin - 56
Hermiona Granger - 10
Remus Lupin - 17
Tak więc.... czas na finał!
Zmieniamy zasady. Wybieracie 1 osobę, która ma wygrać cały finał. Gra będzie trwała do piątku, do 15.00!
To są nasi finaliści!
Severus Snape
Syriusz Black
Hermiona Granger
Severus Snape
Wszyscy lubią czarne charaktery, sporo osób polubiło go po IŚ a ja lubię go od Zakonu odkąd zaczął częściej występować w filmie, ten jego sarkazm, ironia, cynizm i przeciąganie sylab...
e tam, ja go zawsze lubiłam! A najdziwniejsze jest to, że jak orzeczytałam szóstą część to wymyśliłam teorię dlaczego Snape zabił Dumbledofre i zagdzała się z Rowling doskonale:D Tylko pominełam fakt spalonej dłoni, tak jak pomyslałam sobie po Zakonie: fajnie by ybło gdyby Tonks i Lupin byli razem...
Uwielbiam czarne charaktery, ale jednak Syriusz to Syriusz ;D Szczególnie w 3 części ;DD
Ja najbardziej lubie Severusa, a dlaczego? Polibiłem go dopiero po przeczytaniu IŚ, wcześniej za nim nie przepadałem, ale w ostatnim tomie okazał się on inny niż wszyscy myśleli, ale nie będę więcej zdradzał tajemnicy Severusa Snepa ;););)
Ci co jescze nie przeczytali i czekają na film niech się wezmą za czytanie IŚ, bo warto. Według mnie to jeden z najlepszych tomów ;););)