X czy Y - zabawa, zobaczyłam ją na innym forum i mi się spodobała...;)
Pewnie niektórzy ją znają....;)
Przykład:
film czy książka ;)
I niech to będzie chociaż trochę związane z Harrym Potterem..;) Obojętnie czy z książką czy z filmem...;)
Więc jedna osoba zadaje pytanie np. książka czy film , a druga wybiera jedną z tych rzeczy i też zadaje pytanie...;)
Więc ja zaczynam..;)
Harry czy Ron ?
śmierciożercy
eliksir wielosokowy czy felix felicis? co do felix nie jestem całkowicie pewien czy dobrze napisałem
kamień filozoficzny - lepsze krótkie życie z kasą niż bez
Lily i Severus czy Lily i James?
To zależy co masz na myśli. Jeśli chodzi o jakiegokolwiek feniksa i jakąkolwiek sowę to feniks, ale jeśli chodzi Ci o Fawkesa i Hedwigę to Hedwiga zdecydowanie.
Amycus czy Alecto Carrow?
Kurczę...beznadziejny wybór...
Dobra niech będzie Alecto, bo Amycus zachował się paskudnie w stosunku do McGonagall...
Spędzić cały dzień wykonując zadania przydzielone przez Filcha, czy spędzić dzień w towarzystwie Snape'a?
Kurczę...obojga lubię, ale...niech będzie Tonks ;)
Walka z Bellatrix czy walka z Greybeckiem?
Severus Snape w 150% :)
Zjeść tajemniczo wyglądającą fasolkę wszystkich smaków, czy duszkiem wypić szklaneczkę Ognistej Whisky? ;)
duszkiem wypić szklaneczkę Ognistej Whisky
kamień filozoficzny czy kamień wskrzeszający
"Potworna Księga Potworów". Bez dwóch zdań. Chochliki są strasznie wk****ące, za przeproszeniem :))
Eliksiry czy Transmutacja?
Poprzednik zapomniał zadać pytanie, więc przejmuję.
@Soffcik: Transmutacja.
Czarna Różdżka czy Peleryna Niewidka?
Na to pytanie nie ma odpowiedzi. Snape jest zły i dobry jednocześnie. I właśnie taki jest dla mnie najlepszą postaci serii. Przez to, że udaje, że jest zły swoim zachowaniem, tym że JEST śmierciożercą(bo jak wiemy nikt śmierciożercą być nie przestaje -formalnie rzecz biorąc)sprawił, że łatwiej go pokochać za to, że jednak jest dobry po tym wszystkim co przeszedł. Jeśli muszę odpowiedzieć to lubię go takiego, jakim był czyli z pozoru zły, ale w środku dobry.
Kogo wolelibyście spotkać: nastoletniego A. Dumbledore'a, głupią Hermionę czy przyjazną sklątkę tylnowybuchową?
No nastoletniego Dumblerode'a raczej nie z powodu który Rowling niedawno wyjawiła kiedy padło pytanie o życie prywatne Dumbledore'a....................... Głupia Hermiona nie wchodzi w gre bo wtedy zniknęłoby wszystko w wierzę xd. WIĘC ZOSTAJE SKLĄTKA. (przyjazna rzecz jasna)
A teraz pytanie na króte sama bym nie odpowiedziała bez wyrzutów sumienia:
kochane i wielbiony przeze mnie SNAPE czy kochany i wytęskniony przezemnie SYRIUSZ?