Skąd mam wiedzieć po filmie, kim w ogóle był tytułowy książe??? Poza faktem, że był to Snape, jaka była jego rola?? Scenariusz do d....
No tragicznie to wszystko przedstawione. W ogóle tytul Książe Półkrwi a było o nim łacznie może 10 minut haha
W sumie to góra 3 minuty... Znalezienie ksiażki, wykorzystanie zaklęcia na Draco i na koniec nagłe wyznanie "to ja jestem księciem pół-krwi". Ale po co to wszystko???
Przyznam, że lekturę skończyłem na Zakonie Feniksa (brak czasu) i naprawdę liczyłem na dobre rozwiązanie wątków w tym filmie, ale nic się nie wyjaśniło
Właściwie wszystko wyjaśnia się w ostatniej części.
Snape był troszkę odludnym dzieciakiem, i w jego rodzinie (o ile się nie mylę, występował schemat; czarodziej i mugol). Uwielbiał eliksiry, więc na tym też się skupiał. Była to jego smykałka, a potem zaczynał wymyślać nowe zaklęcia. Był twórczy itd.
Szczerze mówiąc, pamięć mi się zamazała.
Na wikipedii macie więcej.
Scenariusz ? Tak samo jest w książce, wszystkie tajemnice z części 6tej wytłumaczone są w części następnej
W książce fragment dot. tego jak Snape mówi, że jest tym księciem też jest dopiero na koniec książki
Ok, w filmie też powiedział na koniec, z tym że nie wiadomo w ogóle jaką rolę pełnił tytułowy książe
http://pl.wikipedia.org/wiki/Severus_Snape
Dla tych którzy nie czytali, to może pomoże trochę coś rozjaśnić. Tak naprawdę bez książki ani rusz, jeśli zależy komuś na tym aby cokolwiek zrozumieć.
Ja czytałam książkę już jakiś czas temu, więc wolałabym nic nie przekręcać. Wiem na pewno, że film jest mocno skrócony i mnóstwo wątków jest nie tak przedstawionych;) ale po co tracić czas i to wszystko "odkręcać" . Robiłam to gdy film wchodził do kin i byłam mocno w temacie. Teraz już mi się trochę odechcialo;)