PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324943
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Na jakiej zasadzie pojawiają się portrety byłych dyrektorów: chodzi mi o to, czy pojawiają się, gdy dany dyrektor odejdzie ze stanowiska czy gdy zginie ... Nie wiem szczerze mówiąc.

Kotylion

wedlug mnie pojaiwiają sie jak odejdzie i jak zginie

dobrze ze nie ma obrazu umbridge-fuuuuuuujjjj

Kotylion

Tak, ale na jakiej zasadzie są 'programowane' ich możliwości (portretów). Bo gdyby nieograniczone, tzn. gdyby dokładnie odzwierciedlały tę osobowość, to Harry właściwie cały czas mógłby kożystać z obrazu Dumble'a w celu porady...

ocenił(a) film na 6
Bruce_Lee

właśnie, też się nad tym zastanawiałem...

Arjen9

Wg. obrazy np. Dyrektorów są tworzone pośmiertnie....a Umiridge wogule żyje.......Mysle ze portret Dumbledore Nie bedzie , ani nie bylby zbyt uzyteczny Harremu , znacie Dumbledora

marcinek130

no też tak uważam, ale w książce jest właśnie wspomniane, że ..." I nowy portret pojawił się obok portretów dawnych dyrektorów Hogwartu... Dumbledore drzemał sobie w złotej ramie nad biurkiem, spokojny i pogodny, z okularami-połówkami tkwiącymi na długim nosie".
hymm... niewiem naprawde jak to dalej będzie :0 :)

katia_5

No właśnie, czy to, że w galerii nie ma Umbridge, może być dowodem na to, że portrety pojawiają się pośmiertnie? Może wiekszośc dyrektorów sprawuje swoją funkcję do końca? nie mają dogodnej emerytury, albo jakoś tak ... ;)))

Kotylion

wedlug mnie obrazy pojawiają sie i pośmiertnie i gdy dyrektor odchodzi. obnraz umbridge nie pojawił sie bo była dyrektorem nie uznawanym przez zamek:D:D:D no i w koncy rzeźba tez jej nie chciała puścic, mowie o gargulcu co strzeże gabinetu dyrektora.

BradMan

Trudno, zawsze mówiłam, że pedanctwo to choroba, a teraz sama je uprawiam, ale trudno. To co, zamek decyduje kiedy pojawi sie portret? dla mnie logiczniejsze jest, że portret pojawia sie po porzuceniu przez dyrektora swojej funkcji. I w przypadku słodkiej emerytury, i śmieci.

Kotylion

ale czy gdziekolwiek zostalo powiedziano ze umbrigde tam nie ma? a czytalam tez gdzies ze moze portret pojawia sie po odejsiu tylko tych dyrektorow ktorzy urzedowali w tym gabinecie. sama nie wiem :P