Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325743
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Znowu zawód :/

ocenił(a) film na 9

Wyjaśniając tytuł tematu - bynajmniej nie chodzi mi tu o film, który jest w porządku. Chodzi mi o dodatki na których niestety się zawiodłam... Zawsze jak kupuję DVD z Potterem to w dodatkach są jakieś tajniki powstawania filmu, wywiady z aktorami itp. W tym roku... prawie nic! Podkreślam prawie, bo jest kilka ciekawych rzeczy, jednak uważam, że jest ich za mało. Na ten przykład bardzo podobało mi się jak w 4 części było pokazane tworzenie każdego zadania, balu itp. teraz tego nie ma!
Czy tylko ja mam takie refleksje na ten temat?

paulli24

Ja uwazam ze fajny jest motyw z rokiem z zycia Rowling:)) podobala mi sie tez ta zabawa w ktorej Tom Felton zadaje pytania a reszta szybko odpowiada;) ogolnie wszystkie fajne, tyle ze za malo;)

paulli24

Dodatki bardzo mi się podobały. Sceny wycięte były całkiem fajne, spojrzenie na "potterowy disneyland" też. Najbardziej podobało mi się "spojrzenie na obsadę" i tam właśnie były tajniki powstawania filmu ;) Chociażby pokazano, jak kręci się sceny quidditcha, jak zrobili niektóre efekty specjalne... Podobało mi się też to, że wpletli w to różne historie i ciekawostki z planu (jak aktorzy wykorzystywali Jamesa, gdy pracował jako asystent, nieudana scena w bibliotece, ozdoby przy stroju Luny ręcznie robione przez aktorkę itp). Ogólnie jestem bardzo zadowolona, szczególnie że na dodatkach "piątce" bardzo się zawiodłam (jedynie "Śladami Tonks" było genialne).