Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
o rany nie zauważyłam, że jest jeszcze jedna strona i odpowiedzialam na stare pytanie...
a co do demomizow to strzelam: z ich włosów robi sie peleryny-niewidki
ponawiam pytanie:
dlaczego Harry Ron i Hermiona nie mogli wrócić na Grimmuald Place po włamaniu sie do Ministerstwa?
Bo jeden z śmierciożerców złapał hermionę za ramięprzy deportacji i ona go wprowadziłaa po za linię zaklęcia fideliusa czyli mógł zobaczyć do przy ginmud place
co było na różowych ulotkach w ministerstwie?
wydaje mi sie ze dlatego ze ktos wtedy jak przenosili sie z ministerstwa chwycil zdaje sie Harry'ego i przeniosl sie z nimi pod drzwi a wtedy Hermiona przeniosła ich szybko w inne miejsce
dlaczego Voldemort zabił Snepe'a?
tto pytanie juz było bo myślał ze snape jest właścicielem CR i chciał on sie nim stać
co było na różowych ulotkach w ministerstwie?
Chyba to jak się zachować kiedy zobaczy sie Mroczny znak lu śmierciożerce
Wymień co najmniej 4 drużyny (nie dimy albo reprezentacje) quditcha
Armaty z Chudley
Zjednoczeni z Puddlemere
Gobliny z Grodziska
Pustułki z Kenmare
Osy z Wimbourne
Dlaczego Snape nienawidził Harry'ego?
bo jego ojciec kupił całej drużynie Nimbusy Dwa Tysiące Jeden
kiedy Harry po raz pierwszy był w gabinecie Dumbledore'a?
Wtedy, jak znalazł Justina i Prawie Bezgłowego Nicka spetryfikowanych
Dlaczego Lockhartowi nie udało się rzucic na Rona i Harry'ego zaklęcia zapomnienia?
ponieważ próbował to zrobić różdżką Rona , która była zepsuta
Jak według Rona pachniała jego szata na bal Bożonarodzeniowy ?
Kiedy Malfoy naśmiewał się, że Hardodziob zostanie stracony
Jak miał na imie ojciec Luny?
Dwie skrzyżowane różdżki i trzy gwiazdki od kazdej na niebieskim tle
W jakiej sytuacji i gdzie znaleźli Mapę Huncwotów Fred i George ?
Gdy mieli szlaban, u Filcha, w pierwszej klasie. Gwizdnęli mu ją:)
Wymień wszystkie dzieła Lockharta.
Lockhart napisał m.in.: "Poradnik zwalczania szkodników domowych", "Rok z yeti", "Moje magiczne ja", "Jak pozbyć się upiora", "Jak zaprzyjaźnić się z ghulami", "Wakacje z wiedźmami", "Wędrówki z trollami", "Podróże z wampirami".
Dlaczego błysk w oku Dumbledora, gdy Harry opowiadał mu o tym że Voldemort do odrodzenia się użył jego krwi, był taki ważny?
wakacje z yeti moje magiczne ja jak zaprzyjaźnić się z ghulami itp.
kiedy harry poraz pierwszy rozmawiał z wężem (która część gdzie w jakiej sytuacji)
W pierwszej części, kiedy byli w zoo w dniu urodzin dudleya.
I zobaczyłam wyżej dobre pytanie a sama z przyjemnością poznałabym na nie odpowiedź, więc ponawiam:
Dlaczego błysk w oku Dumbledora, gdy Harry opowiadał mu o tym że Voldemort do odrodzenia się użył jego krwi, był taki ważny?
HP i Kamien Filozoficzny to było w Zoo. Poprostu zaczął z nim gadać nieświadom tego, ze zna mowe wężów :P
Dokończ: Pierwszoroczny nigdy.... słuchaj jesteś najmłodszym graczem w....
... nie załapał się do drużyny ...tym stuleciu, według McGonagall.
Dokończ: Niech zmierzy się moc...
nie wiem czy to będzie dokładnie:
Niech zmierzy się moc Lorda Voldemorta, dziedzica Salazara Slytherina z mocą sławnego Harry'ego Pottera:)
Dlaczego Harry dostał kamień filozoficzny, a Quirell nie, mimo że obaj stali przed lustrem?
Bo Quirell chciał go wykorzystac, a Harry chciał go miec, ale nie wykorzystac
Jak się nazywał smok Hagrida?
Norbert;)
Podaj nazwy smoków wylosowanych przez zawodników w Turnieju Trójmagicznym (tzn. kto miał jakiego).
walijski zielony szwedzki ognimiot szwedzki krótkopystny rogogon węgierski
Jakie zwierzęta i sztworzenia czaekały w labiryncie HP i CO (wymien conajmniej 3)
chodzi o prase
prorok codzienny prorok poranny prorok wieczorny czarowmica zwodnik
kiedy Harry i ron ostatecznie sie pokłucili i pogodzili (HP i CO
Pokłócili się po wylosowaniu przez Czarę Harrego jako czwartego zawodnika. A pogodzili po pierwszym zadaniu ze smokami.
Kto i jakie smoki w pierwszym zadaniu wylosował?
Co do prasy to byl jeszcze prorok niedzielny i zongler
Fleur - walijski zielony
Krum - szkarlatny chinski ogniomiot
Cedrik - niebiaskawoszary szwedzki smok krotkopyski
Harry - wegierski rogogon
wielu ich było ale chyna moody (jeśli myśle o tym co ty)
a co do żonglera to to samo co zwodnik tylko w różnych tłumaczeniach (w każdym razie to ta sama gazeta którą prowadzi ojciec Luny)
kto to jest święty mungo (dla tych którzy mieli gre HP i WA dodatkowe pytanie: kiedy zmarł i kiedy urodził?)
Święty Mungo to zapewne postać postać na karcie kolekcjonerskiej z gry gry HP i WA.
Przed Voldemortem uciekal jeszcze Karkarow.
W tej chwili nie moge sobie przypomniec kto to byl ten Swiety Mungo, ale chyba jakis uzdrowiciel i zalozyciel szpitala Swietego Munga?
Dlaczego błysk w oku Dumbledora był tak ważny? (po odrodzeniu Voldemorta)
Ktoś zadawał już to pytanie ale nie ma odpowiedzi a sama bym się tego z przyjemnością dowiedziała:D
chyba dlatego że wtedy dumbeldore miał potwierdzenie że Harry jest 7 horkusem
Św. Mungo to patron magicznego szpitala był to pierwszy uzdrowiciel 1523-1601
Co powoduje zaklęcie diffindo??
albo moze tez dlatego ze Voldemort myslał ze krew Harrego moze mu dac moc, a Harry miał magiczna ochronę, którą zapewniła mu jego matka. To płynęło w jego krwi. i gdy Voldemort uzył jedo krwi to wraz z nia otrzymał troche tej ochrony... cos takiego było, tylko kurcze nie mam przy sobie ksiązki a nie pamiętam dokładnie. ;)
to jeszcze bardziej ich do siebie zblizyło....
i tego chyba domyslał sie Dumbledor.
odp. zaklecie diffindo ogłusza;)
a dlaczego rózczki Harrego i Voldemorta sie wtedy tak jakby połączyły?
albo jeszcze inaczej : moze to miało jakis zwiazek z przepowiednia?
moze w ten sposób Voldemort naznaczył go jako równego sobie? "A choc Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie bedzie on miał moc jakiej Czarny Pan nie zna" i Dumbeldor wtedy juz miał pewnosc ze przepowiednia mówiła o nim?
Bo przeciez jeszcze mógł byc Neville...
Ktos ma jeszcze inne pomysły?
Nazwa przepowiedni została zmieniona po ataku na Harrego, więc wtedy to już oznaczało że to nie był Nevill.
Odp.Bo posiadały ten sam rdzeń z pióra feniksa.
jeśli chodzi o te media to jeszcze jest crr czyli radio, żongler (jestem w nim dziennikarką, zapraszam na www.harrypotter.org!)
a pytanie?? to może ja zadam
w co ubrana była luna na przujęciu u slughorna??
62442
Na jaką ulicę, przez przypadek, trafił Harry w Komnacie Tajemnic?
Wymień co najmniej jeden sklep znajdujący się na tej ulicy.
na ulicę Śmiertelnego Nokturnu
jak nazywał się właściciel Lodziarni przy ulicy pokątnej?