Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
Syriusz, James i Peter zostali animagam, bo kiedy była pełnia razem z Lupinem łatwiej było im się wykraść z zamku.
Jakie słowa pisał Harry podczas szlabanu u Umbrige?
piórem, które nie potrzbeowało atramentu. Gdy zaczynało się nim pisać na papierze na dłoni tworzyła sie otwarta rana w kształcie pisanych słów.
Czego używał Hagrid zamiast różdżki?
Hardodziob został skazany na śmierć, ponieważ zranił Malfoya, a ten zgłosił to ojcu, który złożył skargę w ministerstwie.
pytanie powyżej
Talerzyki z wizerunkami kotów?
Ilu Dementorów zaatakowało Harry'ego i Dudleya na początku "Zakonu..."?
2
w jaki sposób Umbridge kontrolowała pracowników proroka ze swojego gabinetu w 7 części?
obrazki (wyglądające jak talerze) z kotkami.
w jaki sposób Umbridge kontrolowała pracowników proroka ze swojego gabinetu w 7 części?
Na drzwiach pomieszczenia, w którym pracowali, znajdowało się specjalne oko, przez które Umbridge widziała owych pracowników.
Kto zabił Snape'a?
Voldemort, a konkretnie jego wąż, Nagini.
dlaczego Voldemort postanowił zabił jednego ze swoich "najwierniejszych" sług, Snape'a?
chyba foka, ale nie jestem pewna
Kogo potraktował Snape sectusemprą w drodze do nory, gdy był zastosowany kamuflarz. ?
niby wlał go Ronowi przed meczem. ale tak nie było. dał go Ronowi i Hermionie kiedy wyruszał z Dumbledorem po horkruksa
kto chciał podać Harry'em eliksir miłości??
Romilda Vane czy jakos tak, wlala eliksir milosci do czekoladek
Gdzie bylo wejscie do komnaty tajemnic?
wejście było przez umywalkę w łazience dla dziewczyn w której przesiadywała Jęcząca Marta.
kto zabił Jęczącą Martę??
Anulujemy pytanie, ponieważ diadem należał do Ravenclaw, a nie Hufflepuff.
Co Hagrid przykładał sobie do ran po powrocie z wyprawy do olbrzymów?
Skoro nie Twardowski to Michał Sędziwój, którego na obrazie uwiecznił Matejko.
Jak nazywała się książka, którą Szalonooki dał Longbottomowi i dlaczego to zrobił?
"Śródziemnomorskie magiczne rosliny wodne i ich własciwosci"
Dał Nevilowi ta ksiązke zeby chłopak poradził Harremu skrzeloziele lub mu ja dał.
Jak sie nazywała kotka woznego?
Pani Norris
Za pomocą jakich zwierząt Gwardia Dumbledora dostaje się do Ministerstwa Magii w Zakonie Feniksa? Jakie są ich właściwości?
Pani noris
W jakich okolicznościach została spetryfikowana i dlazego nie zgineła
została spetryfikowana poniewaz spojrzała na bazyiszka. Nie umarła bo zobaczyła tylko jego odbicie w wodzie.
Kto jeszcze został spetryfikowany?
Hermiona i pierwszoroczniak (nie pamiętam imienia).
Za pomocą jakich zwierząt Gwardia Dumbledora dostała się do Ministerstwa Magii w Zakonie Feniksa? Jakie są ich właściwości?
dostala sie za pomoca testrali.sa widoczne dla osob ktore widzialy jak ktos umiera
wymien wszystkie horkruksy i miejsca gdzie je znaleziono
Testrale, które porównywane były do jaszczuro-koni. I rzeczywiście były niewidzialne dla tych, którzy nie widzieli czyjejś śmierci. I właśnie o nazwę zwierzęcia chodziło...
Jak można dostać się do Ministerstwa Magii. Przynajmniej dwa sposoby.
Teleportacja lub sieć Fiuu.
Jak rozumiesz śmierć Voldemorta? W jaki sposób Harry sobie poradził i dlaczego właśnie tak to wyglądało:D( mój problem:D)
Czyli tak : Harry był 7 horkurksem czyli była w nim czastka Voldemorta, o czym on sam nie wiedział. Gdy chciał zabic Harrego w Zakazanym Lesie zabił najpierw ta własnie czastke swojej duszy. Sam zniszczył horkurksa. Harry miał juz tylko swoja własna dusze. Potem na błoniach zamkowych Neville zabił Nagini (tez horkurksa) wiec pozostał tylko Voldenort. Posiadał czarna rózczke ale nie był jej prawowitym włascicielem. był nim Malfoy, bo on rozbroił jej poprzedniego własciciela - Dumbledora. ale wczesniej Harry rozbroił malfoya i czarna rózczka była gotowa słuzyc jemu. Voldemord o tym nie wiedział. Wiec gdy po raz drugi (w tej czesci) próbował zabic Harrego, wypowiedział Avada Kedavra we własciciela tej własnie rózczki. Rózczka rozpoznała swego pana i obróciła zaklecie na Voldemorta. W tan sposób sam sie zabił.
"Voldemord o tym nie wiedział. Wiec gdy po raz drugi (w tej czesci) próbował zabic Harrego, wypowiedział Avada Kedavra we własciciela tej własnie rózczki. Rózczka rozpoznała swego pana i obróciła zaklecie na Voldemorta. W tan sposób sam sie zabił."
Właśnie tego fragmentu mi brakowało:D Dzięki:D Trochę autorka zakręciła z tą Czarną Różdżką i dlatego się pogubiłam:D
A tylko właśnie dziwny jest ten rozdział kiedy Harry spotyka się z Dumbledorem po zabiciu cząstki duszy Voldemorta w Harrym:D To też może być jak pytanie jak to rozumiesz;d
A i bardzo to fajnie wyjaśniłaś:D
;))) no ten rozdział jest dziwny. Zgadzam sie;)tez nie za bardzo go rozumiem;](gdzie naprawde byli i czy to sie działo na serio czy tylko w głowie Harrego, a moze spotkali sie na tamtym swiecie, tylko ze Harry powrócił do zywych) trudno wytłumaczyć;)
Aha i jeszcze właściwości:
- groza
- mądrośc
- i doskonała orientacja w terenie - dlatego tak łatwo znaleźli się w MM
- no i skrzydła - a jednak mogą latać :D:D