Znalazłem gdzieś taką gre.
Polega ona na tym że ktoś zadaje pytanie a druga osoba odpowiada na nie i zadaje swaoje.
mam nadzieje że wam się spodoba
ja zaczne:
Jak brzmi pełne imię i nazwisko dubeldor'e? (chodzi o wszystkie imiona)
Miłej zabawy
tak tylko musi minąć troche czasu zanim jad całkowicie uśmierci horkus (dziennik rozpadł sie po paru ukłuciach) a jak wszystkim wiadomo na jad bazyliszka działa tylko bardzo ważne antidotum łzy feniksa którymi harry po 5 min. miał skropiną rane
Nom z tym kłem racja tak samo jak w IŚ harry wspomina jak grał w ogródku z ginny w quidicha i ze on byl z ginny w drużynie a w pop0rzedniej częscie pisze ze był z hermioną...
Kto wydał umbridge GD(imię) i co było dla niej karą
ja sprostuje: Hogwart nie był obowiązkowy ;) (stał sie obowiązkowy za panowania Voldemorta)
hmm... no własnie, czemu? ;) może szybka reakcja Fawkes'a mu pomogła?:]
wymień wszystkie magiczne właściwości feniksa
na pokątnej, u madame Maxime (czy jak to się tam pisze;P)
kto wg Snape'a uczył Draco oklumencji?
gdzie pierwszy raz harry spotkał Malfoya ????? u madame malkin
kto wydał umbridge GD i co był dla niego karą?? Imię prosze :D
Marietta Abercombie (chyba)i miala na czole krosty: zdrajca :)
Jak mial na imie chlopak ktorego skonfundowala Hermiona podczas przesluchan do druzyny Quidditcha i co ja z nim wiazalo? :)
Cormack MacLaggen a wiązało ją z nim tylko to że byli razem na przyjeciu u Sloghorna a Hermiona udawała jego dziewczyne zeby wzbudzić zazdrość w Ronie :)
Jak miał na imię goblin który prowadził Herrego do skrytki Belatrix
Merietta Edgecome. na jej twarzy pojawiły się pryszcze układające się w słowo 'donosiciel' nikt żadnym sposobem nie mógł pozbyć się tego z jej twarzy
kto wymyślił taką karę?
cormac mclaggen pozniej z nim chodzila
Jaki eliksir uwazyl harry (z pomoca ksiecia) na 1 lekcji u slughorna ??
napisał poprostu wapchnij mu bezoar do ust
Jak miał na imię goblin który prowadził Herrego do skrytki Belatrix ??
Chyba choddzi o umbrige z medalioneem
po ilu dniach stworek przyprowadził Mundugniusa Fletchera??????????
gryffek tylko pomagał im sie włamac do banku, inny goblin ich prowadził - nie pamiętam imienia
Umbridge medalionem Slytherina
po co był jej ten medalion?
dla ozdoby??
Ponawiam pytanie wyżej: po ilu dniach stworek przyprowadził do domu Mundugnusa Fletchera?
umbridge medialionem chciala udowodnic, ze jest czystej krwi, zatuszowac swoja "półkrew", a nie da ozdoby ;)
po 3 dniach
kto złożył im wizytę podczas nieobecności stworka i jakie przyniósł wieści (3 woadomości)?
Aleście się uczepili tej ostatniej części ... Czekam na pytanie z tych wcześniejszych.
Pozdrawiam i zgłaszam gotowość.
Lupin.
hm.. 3 wiadomości. że Harry jest ścigany pod przykrywką przesłuchania, że premierem został Thicknesse który jest pod działaniem Imperiusa, że każdy uczeń ma obowiązek uczęszczania do Hogwartu, no i jeszcze że Tonks jest w ciąży np;D
a pytanie z poprzednich części... kiedy (sytuacja) Harry dowiedział się że Syriusz to jego ojciec chrzestny?
wydaje mi sie ze to bylo w norze.kiedy syriusz pod postacia psa "porwal" rona i harry z hermiona ich znalezli.a potem ron dowiedzial sie ze parszywek to tak naprawde slizdogon i wtedy syriusz powiedzial haremu ze jest jego ojcem chrzestnym.
co to SUM-y i OWuTeM-y i kiedy sa pisane?
SUM-y są pisane w piątej klasie, a OWuTeMy a siódmej.
Kto opowiedział uczniom legende o Komnacie Tajemnic?
A i SUM-y to Standardowe Umiejętności Magiczne a OWuTeMy to Okropnie wyczerpujący Test Magiczny
w grze- flitwick w filmie MCgonagall w książce- Binns
kogo chciał zaatakować waż w HP i KT podczas nauki pojedynków??
Justina Fynch- Fletcheya.
Kim były najważniejsze osoby dla czterech zawodników Turnieju Trójmagicznego?
dla harrego ron,dla kruma hermiona,dla cedrika cho chang a dla fleur jej siostra
pytanie to samo co pod spodem
justina finch-fletchleya
z czym pod poduszka spala hermiona w h.p i komnacie tajemnic?
kartką od Lockharta.
Co Dursleyowie i Harry jedli na śniadanie gdy przyszedł list od pani Weasley? (HPiCO)
grejfrut
Jak miał wyglądać mundurek Harrego (gdy nie wiedzaiał że jest czarodziejem i miał iść do zwykłego gimnazjum)?
to mial byc chyba mundurek po dudleyu.za duzy,rozciagniety
co znajdowalo sie w jeziorze gdy harry i dumbledore plyneli lodka i szukali horkruksa?
żywe trupy, czyli Inferiusy (chyba:P)
kto nasłał dementorów na Harry'ego w 5 części?
Umbridge, później się przyznała ;))
wypił eliksir wielosokowy i przybrał postać matki, ona jego i się zamienili. a że kobieta była umierająca już wcześniej zmarła krótko po tym.
jakie słowa były wyryte przed wejściem do banku Gringotta?
"Wejdź tu, przybyszu, lecz pomnij na los,
Tych, którzy dybią na cudzy trzos.
Bo ci, którzy biorą, co nie jest ich,
Wnet pożałują żądz niskich swych.
Więc jeśli wchodzisz, by zwiedzić loch
I wykraść złoto, obrócisz się w proch.
Złodzieju, strzeż się, usłyszałeś dzwon
Co ci zwiastuje pewny, szybki zgon.
Jeśli zagarniesz cudzy trzos
Znajdziesz nie złoto, lecz marny los."
chyba o to chodzi;)
skąd Harry miał Mapę Huncwotów?
właściwie to było wcześniej. w filmie dowiedział się w gospodzie madame Rosmerty. a w książce, szczerze mówiąc nie pamiętałam ale o to mi chodziło;)
film- nevile książka-zgredek
Dlaczego pani Figg ukrywała przed Harrym że miała styczność z magią?