jak myslicie czy harry bedzie dalej w hogwarcie??
czy bedzie mieszkał w domu syriusza?? czy malfloy wroci do szkoły??i co sie moze jescze ciekawego dla całej serii wydarzyć??
wedlug mnie:
na pierwsze pytanie odpowiedź brzmi nie ponieważ bedzie szukał horkruksów
na drugie pytanie odpowiedz brzmi nie ponieważ ten dom tak jak syriuszowi i jemu kojarzy sie źle
malfloy napewno nie wroci do szkoły ponieważ został smierciożercą i przeciez poleciał by do azkabanu bo chciał zabic dumbledora.
jakieś inne ważne wątki jakie moga sie wydarzyć to napewno szukanie horkruksów i waznym wydarzeniem bedzie podroz do doliny godryka
mam jeszcze jedno pytanie: czy mozna uzywać czarów po skonczeniu 6 klasy czy po szkonczeniu pelnoletnośći czyli w swiecie czarodziejów 17 lat czy dopiero po 7 klasie
według mnie po ukonczeniu czarodziejskiej pelnoletnośći bo harry napewno niechciał by miec jakies kary za uzywanie czarów a czary beda mu potzrebne do szukania horkruksów
Fred i Georg używali czarów już w 7 klasie, więc to zależy pewnie od daty urodziny -_-
Harry nie wróci do Hogwartu. ale na pewno tam jeszcze wróci. Takie moje zdanie.
Czekam na ślub Fleur i Billa (ciekawe jak to będzie z jego przemianami =/) I ciekawi mnie również, czy nadal bedą żyli Dursleyowie. Kto wie? Może Lord Voldemort zapuka i do ich drzwi 9poprzez śmierciożerców oczywiście =])
Nie będzie miszkał w domu Syriusza. To jest na 100%. Choć po J.K.Rowling można spodziewać się wszystkiego =p.
Ciekawym wątkiem będzie poszukiwanie horkruksów? Nie. To będzie cała akcja =].
Jeszcze jedno mnie ciekawi. Czy Ron i Hermiona pójdą razem z Harrym? Myslę że tak.
Zastanawiam sie jak to bedzie wygladalo, cala ksiazka poza Hogwartem... coz przyzwyczailam sie do tej szkoly :P
Ja tez mysle ze Hermiona i Ron dolacza do Harrego (chyba nawet cos pisalo o tym pod koniec 6 czesci), no bo przeciez oni tez sa tak jakby glownymi bohaterami... a po za tym to co oni by zrobili bez Harrego :P
Treść 7. tomu jest prawdziwą zagadką dla fanów cyklu. Podobnie jak zawartość poprzednich tomów, objęta jest ścisłą tajemnicą – autorka bardzo niechętnie dzieli się jakimikolwiek informacjami. Jednymi z niewielu pewnych rzeczy jest to, że Harry ukończy siedemnaście lat i zostanie pełnoprawnym czarodziejem posiadającym licencję na teleportację. Bardzo prawdopodobne jest to, że Harry pojawi się na ślubie Billa i Fleur oraz że odwiedzi Dolinę Godrica, gdzie znajdują się groby jego rodziców. Jeżeli wierzyć jego słowom, które wypowiada pod koniec szóstego tomu, nie wróci on już do Hogwartu, nawet jeżeli placówka nie zostanie zamknięta po wydarzeniach, jakie miały w niej miejsce (atak śmierciożerców i śmierć Dumbledore’a), a skupi się na poszukiwaniu pozostałych horkruksów mających osłabić Voldemorta (być może przy pomocy Hermiony i Rona, którzy już dawno obiecali mu, że będą trwać przy nim) oraz ostatecznym starciu z nim. Prawie pewne jest też to, że któryś z nich zginie – przepowiednia mówi bowiem, że jeden nie może żyć, gdy drugi przeżyje, a temperamenty Harry’ego i Voldemorta oraz ich uczucia prowadzą do bezpośredniej konfrontacji między nimi, która musi zakończyć się śmiercią jednego lub obojga z nich.
Wyjaśnić powinny się też losy pozostałych bohaterów – nie tylko Rona, Hermiony i innych uczniów Hogwartu, ale także osób, które dotychczas pozostawały w „cieniu”, jak np. Lupina i Tonks (przede wszystkim wątek miłosny pomiędzy nimi, który pojawił się pod koniec 6. tomu), Petera Pettigrew (prawdopodobnie wypełnić ma on dług wobec Harry’ego, który zaciągnął u niego, gdy ten darował mu życie w 3. tomie), Snape’a, Malfoya i pozostałych śmierciożerców czy Ginny (jej kariera nadal pozostaje niewiadoma, jednak większe znaczenie zdaje się mieć jej dalszy związek z Harrym, który „zawieszony” został po śmierci Dumbledore’a).
Wedle słów autorki, ostatnim słowem książki ma być blizna.
duzo bylo wskazowek w 6 tomie na temat tego co harry bedzie robil w 7 tomie ale czy wszystko spelni to coo sobie obiecal:Dniewiadomo
Jeju ludzie czy wy gazet nie czytacie???
W gazecie pisało że w 7 części Ron przyłączy się do czarnoksiężnika Voldemorta i w nocy usiłuje zabić Harrego ale w czasie kiedy bedzie usiłował to zrobić harry sie obódzi się (i to jest hamsko zrobione) ron wbija sztylet nagle harry budzi sie ze snu iii:/ czary nie istniej tak samo jak i hogwart wszystko mu się sniło on jest u wuja verona i u ciotki petuni pod schodami
Głupio nie??;(