Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 427 tys. ocen
7,7 10 1 426566
7,6 54 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

Cuaron a Columbus

użytkownik usunięty

Czytałem że "Więzień Azkabanu" ma sie dużo różnić od poprzednich części robionych przez Columbusa. No i mniejmy na dzieję, że Cuaron nie spaprze roboty - mamy już dość prze*****ch familijnych historyjek o "głupim chłopcu, który przeżył"...

juz lepiej, gdyby zrobił z tego "The Blair Wich Project"

ocenił(a) film na 9

Nie cierpię Columbusa i tego, co zrobił z pierwszymi dwoma częściami. Na szczęście producenci również zdaje się zauważyli błąd (tak apropo - Colombo jest jednym z producentów "Więźnia") i zaangażowali Cuarona. Film jest mroczniejszy od pozostałych - oficjalnie wypowiadał się o tym m.in. Benicio Del Toro. To powinno zatem oznaczać, że i klimat ogólnie w znacznym stopniu się zmienił. To bardzo dobrze, bo miałam już dość tej lukrowanej, familijnej papki. No OK, teraz przesadzam. Ale przyznajcie, że "Harry Potter" jako familijna hollywoodzka superprodukcja to nie to, co byście chcieli zobaczyć (oczywiście mówię to tych, którzy tematem się interesują i wiedzą o co chodzi). Ja mam osobiście nadzieję, że Cuaron zwprowadził więcej zmian niż tylko zniesienie mundurków (bardzo dobry pomysł!)... A co wy na to?