PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34282}

Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 424 tys. ocen
7,7 10 1 423719
7,4 63 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

Cały historia jest bezsensu i jest dla malutkich dzieci poniżej 10 lat. Film to kicha i porażka. Nie wiem jak można to lubić. BAJKA jakich mało. Nie rozumiem fanów i wysokiej oceny tej strasznej kichy. Już wole krecika i reksia, a nie tą wyssaną z palca opowieśc, która nie ma sensu. Nie rozumiem jak to może ciekawić i porywać tylu ludzi. Ludzie zachowuje się jak małe dzieci. Może nawet wierzycie w Harrego i myślicie, że gdzieś tam sobie żyje i czaruje. Prosta i głupia historia, do której zawsze można coś dopisać i ją zmienić. Najniższa klasa i poniżenie. Z trudem dotrwałem do końca tej tandety, myślałem, że nie dam rady i rzuce kapciem w ekran. Uważam, że jak ktoś nie jest dzieckiem i lubi ten film to powinnien udać się do poradni psychologicznej i znaleśc sobie jakiegoś dobrego lekarza. Mam nadzieje, że nie jest za późno i jeszcze da się tą straszną chorobę wyleczyć. Po prostu nie rozumiem jak można to lubieć. Pozdrawiam ANTYFANÓW harry pottera.

ocenił(a) film na 7
Dorek_2

Mam wrażenie że ten komentarz pisało malutkie dziecko poniżej 10 lat. To chyba jednak film dla Ciebie ;)

użytkownik usunięty
Gregg

Ale to jest inteligentny człowiek :P lubi "wladce pierścieni" a "harrego pottera" nie lubi. Przecież to praktycznie taka sama bajeczka.

Pozdrowienia dla 10- latka

użytkownik usunięty
Gregg

Harry potter tak ale powiedz czy draco nie jest piękny zuza

Dorek_2

jeśli tak uważasz to chyba nie miałes zbyt ciekawego dzieciństwa,bo w dzieciństwie każdego dziecka jest i krecik i reksio (też jak ty to mówisz wyssanne z palca) ale i są czary-mary,czarodzieje,wrózki itp.Ja się nie dziwię ,że tak wielu ludziom podoba sie ten filmik , bo w każdym nawet dorosłym człowieku pozostaje nutka dziecka, no prawie w każdym...

użytkownik usunięty
Dorek_2

Po pierwsze Harry Potter to głównie powieść więc ocenianie jakiegokolwiek dzieła epickiego pod kontem ekranizacji to szczyt ignorancji i głupoty. Szanuje każdą opinię, ale ta jest po prostu dziecinna. Ta ocena jest płytka nie zagłębiająca się ani w przekaz i strukturę dzieła literackiego. Najpierw proponuję przecztać Harrego Pottera i opracowania a potem stawiać tezy "Harry Potter jest do dupy".
Ta wypowiedź świadczy tylko i wyłącznie o autorce tej nie specjalnie kontrowersyjnej opioni. Cóż... Zniżę się więc do poziomu i powiem "Jesteś poprostu głupia"

W ogóle człowieku, taki gigantyczny RESPECT dla Ciebie :) Oczywiście, zaraz pojawią się odpowiedzi, że jestem upośledzony, w ogóle głupi, nie umiem czytać, miałem trudne dzieciństwo itp. Mało mnie to interesuje, bo jeżeli widzę 15-latków, którzy zachowują się jak niedorozwinięte dzieci(bawią się w "czarodzieji") to robie się cholernie wkurzony, kurde przecież ten cały HP to komercha, gdyby I cześć nie zarobiła tyle kasy, to wątpie, że powstały by kolejne. To robi większą wode z mózgu(przynajmniej niektórym) niż pokemony... Pozdro

ocenił(a) film na 10
Lubie_chipsy

Pierwsza część "Harrego Pottera" nie była początkowo tak wielkim hitem, jak Ci się wydaje. To po pierwsze. Po drugie - skoro Ty masz prawo powiedzieć, że książka Ci się nie podoba, to inni mogą opowiadać wszem i wobec, że jest genialna. I po trzecie - tak z ciekawości - czytasz jakieś "niekomercyjne książki"? (I cóż miałoby według Ciebie znaczyć określenie "niekomercyjne"?) Pozdrawiam :)

Dorek_2

I JA SIE Z TYM ZGADZAM. Władca Pierścieni i Seria Niefortunnych Zdarzeń rulezzzzzzz!!! a potter jest glupi. sprubuje wstawic obrazek obrazliwy z nim... on jest taaaakim wiecznie usmiechnietym brzydkim przystojnakiem. kiedys lubilem go, ale terrraz... szatan z 5 klasy (on jest w 5 klasie w hogwarcie ;)).
(img src="http://harrypotter.org.pl /images/alex/Dan14.jpg")

Dorek_2

Zmieniłem zdanie. to super książka u mnie to jest razem z Władca Pierścieni. ******* --- ** ------ ** --- ******** --- ******* --- ** --- *******
** ---------- ** ------ ** --- ** ---- ** --- ** ---------- ** --- **----**
******* --- ** ------ ** --- ******** ---** ---------- ** --- **----**
******* --- ** ------ ** --- ********--- **---------- ** --- **----**
-------** --- ** ------ ** --- ** ---------- ** ---------- ** --- **----**
a twój obrazek to chyba twoja podobizna, bo czaszki nie mają mózgu a Nazgule mają i mózg i rozum, żeby odzyskać pierścień. a twoja czacha jest chyba z gumy do żucia.

Nazgul_3

jak ja czytałam I część "HP" i o niej komuś opowiadałam, to wszyscy się zastanawiali o czym mówię ;) więc tak ogromnej popularności chyba "HP i kamień filozoficzny" nie miał.
uważam, że książka wykorzystuje stary jak świat i chwytliwy pomysł walki ze złem - dobry dla dzieci, ale nie tylko. ja się wciągnęłam.
ale chyba powinna się tu pojawić ocena filmu, która nie może być pozytywna. pominięto istotne fakty, pojawiły się błedy (w chronologii!), a jeszcze do tego polski dubbing - tragedia po prostu! (ku zgorszeniu przerażonych dzieci śmiałam się w "mrożących krew w żyłach" momentach, np. przepowiednia profesor Trelawney).
pozdrawiam fanów i antyfanów HP i uważam, że nie powinniście się na wzajem obrażać, każdy może mieć swoje zdanie, a umiejętność szanowania opinii innych świadczy o dojrzałości

użytkownik usunięty
Dorek_2

chociaż wszystkie trzy czesci filmu o przygodach Harry'ego Pottera mi sie kompletnie nie podobaly, tak ksiazki autorstwa pani Rowling lubię ponieważ są swietnym zrodlem rozrywki, a przeciez niczego wiecej nie powinno sie od nich wymagac. literatura o Potterze jest ciekawa i wciagajaca, smiem twierdzic - klimatyczna, magiczna... w przeciwienstwie do filmu, ktory jest tandetny prawie, ze pod kazdym wzgledem [brak klimatu znanego z ksiazki, tragiczna gra aktorska trzech glownych bohaterow, muzyka no i scenografia... Hogward... swiat magii, ktory w filmie jest tak sztuczny, ze az obrzydliwy]. wydaje mi sie, ze autor tematu zapomnial o czyms takim jak argumentacja. wyzwiska sa conajmniej nie na miejscu bo kazdy ma prawo do wlasnego zdania i gustu, zreszta nie tylko on bo pozostali uczestnicy "dyskusji" zachowywali sie podobnie.
przytoczyc musze wypowiedz jeden osoby, ktora wpisala sie powyzaj [nie raczyla sie podpisac wiec musze kopiowac caly txt]:
"Ale to jest inteligentny człowiek :P lubi "wladce pierścieni" a "harrego pottera" nie lubi. Przecież to praktycznie taka sama bajeczka." - przepraszam bardzo, ale nie wiem co masz na mysli mowiac "taka sama bajeczka"... [zakladajac, ze masz na mysli tylko film][jesli mowilas o podobienstwach ksiazek mistrza Tolkiena i Rowling... to ja lepiej sie nie wypowiadam:)]. jedynym podobienstwem tych dwoch serii filmow jest to, ze oby dwa sa komercyjne, ze posiadaly wysoki budzet i ze oby dwa maja tematyke fantasyczna. dalej trzeba by bylo rozmieniac sie na drobne. w kwestii rezyserii, fabuly, klimatu, muzyki, efektow specialnych, scenografii... [...] [...] nie ma zadnego podobienstwa. nawiasem mowiac WP wygrywa z Potterem w kazdej kategorii i nie sposob porownac takiego gniota jak "Harry Potter and..." do fantastycznej trylogi "Wladca Pierscieni". wypowiedz tej osoby byla jedynym aspektem, ktory sklonil mnie do wypowiedzi tutaj, a wytykanie sobie nawzajem poziomu inteligencji sklania mnie do tego... ze nigdy wiecej tu nie wroce.
pozdrawiam.
PS. uwaga! mam 10lat;o)

a ja sie z tym zgadzam harry potter jest nudziarstwem zero w nim ambicji, nawet nie można sie z niego niczego nauczyć reksio przynajmniej nauczał że garnek z gorącą wodą może poparzyć.. ktoś tam porównał władce pierścieni z harrym, ehh we władcy to przynajmiej ludzie umieją odróżnić fikcje od realności (miło sie ogląda coś ambitnego z genialncyh rąk) a po przeczytaniu potera dzieciaki marzą zeby być nim , to chyba troche chore co nie? Zgadzam sie z Dorą!

kosmitka_

tyjesteśNNUUDDZZIIAARRSSKKII OWZEMWŁADCA JEST FAJMY ALE hP JEST LEPSZY[A TY [NIE MASZ WYOBRAZNI I TYLE]

kosmitka_

tyjesteśNNUUDDZZIIAARRSSKKII OWZEMWŁADCA JEST FAJMY ALE hP JEST LEPSZY[A TY [NIE MASZ WYOBRAZNI I TYLE]

ocenił(a) film na 8
szturm4n

Szturm... A Ty się naucz pisać na klawiaturze.

Pozdrawiam, Lady Une.

Abderyta

i kto mnie poucza? jakiś gamoń co na klawiaturze pisać nie umie? dobre sobie ha! a wyboraźnie mam tylko trzeba odróżniać fikcje od rzeczywistości a nie trwać w nieprawdzie i udawać że jest sie czarodziejem...:/ albo czymś takim

ocenił(a) film na 1
Dorek_2

Ty jesteś krecik dzieciaku. Jak ci sie nie podobał to mogłeś go nie oglądać. Może właśnie krecik szedł w telewizji. Do poradnii udaj sie sam gdyż jest ci ona koniecznie potrzebna!!!!!!!!!!!!!!!!!