Niech się wpisuje ten,kto już widział!!!!!!Jak wasze wrażenia???
Ja idę w sobote :):):):)
Byłam wczoraj w nocy. Jest inny od poprzednich, na widowni co chwilę wybuchały salwy smiechu. Dość wierny książce ale nieco porwany. Trudno jest w dwie i pół godziny zmieścić 500 stron. Niezłe zdjęcia specjalne, dementorzy są zjawoskowi. Całość ujdzie, choć nie polecam małym dzieciom.
film był swietny! mimo ze siedziałam w 3 rzedzie to i tak byo zaje fajnie:] oczywiscie ksiarzka jest leptrza od filmu ., ale film jest lepszy od 3\2 poprzednich...i nareszcie główni bohaterzy nie wygkladaja na dzieci...tylko znowu..wrecz ( szczegulnie harry) za dorosło. ale i tak film kest swietny:] napawde..goraco polecM:P
Mi film się bardzo podobał. Byłam 1 czerwca o 20 i naprawde nie żałuję. To z pewnością najlepszy film z dotychczasowych adaptacji Harry'ego i chyba najśmieszniejszy :D
a ja jutro jadę na ten film jush się nie mogę doczekać ;P Na pewno jest zajebisty, czy rzeczywiście jest taki straszny jak zapowiadali??
Ja jeszcze nie widziałam Harry'ego w 3 części ale widziałam urywki. Też pójdę w sobotę :)))))
Ja byłam dzisiaj. Szczerze mówiąc musiało trochę do mnie dotrzec zanim zdałam sobie sprawę, że ta część była najlepszą ze wszystkich. Doskonałe efekty specjalne, wszystko ukazane bardziej realistycznie. Co z tego, że chatka Hagrida była inna niż wcześniej?
Szkoda tylko, że ominięto tyle szczegółów, ale filmy kręcone na podstawie książek są tylko... NA PODSTAWIE... Nie są to dokładne odzwierciedlenia :)
Polecam obejrzeć ten film :)
Ja jeszcze nie oglądałam, ale z rozmów ze znajomymi to nie bardzo podobał im sie film. Mojemu bratu np. przeszkadzało to, że bohaterzy mimo, że byli w świecie magicznym to nie chodzili w pelerynach tylko jak "mugole" Ale niedługo i tak mam zamiar wybrać się na film:)
strasznie, strasznie was przepraszam, ale nie mam gdzie zadac tego pytania, licząc na to, że ktos mi odpowie. czy ktos z was slyszal "shake rattle and roll" w wykonaniu benicio del toro i jesli tak to jak mu sie podobalo, bo zastanawiam sie nad kupnem sciezki dziwiekowj do 21 gramow.
farba
film jest rzeczywiście lepszy od dwóch pozostałych i bardziej opiera się na książce. mniej więcej podobnie sobie wyobrażałam całość, a najbardziej końcówkę. szkoda że nie było sceny jak Harry głaszcze Rogacza, brakowało mi jej :( i czemu Hermiona nie została wtedy w Hacie? :[
atmosfera kinowa ciężka do wytrzymania - z każdej strony było słychać szeleszczenie i rozmowy najmłodszych widzów... dubbingi były puszczone za cicho, efekty dźwiękowe również. to było irytujące. ponadto miałam wrażenie, że kolory są mało intensywne
starszym fanom polecam oryginał z tłumaczeniem tekstowym, gdzie efekty dźwiękowe z pewnością nie będą przyciszone, kolorki będziemy mogli sobie ustawić, podobnie jak dźwięk, i wokoło nikt nie będzie przeszkadzać
uważam, że lepsza jest zwykła 25calówka i oryginalna wersja, niż duży ekran i w/w problemy
reasumując: polska wersja kinowa jest kiepska, film za to pierwsza klasa :]
Przepraszam bardzo serdecznie, ale mam mętlik w głowie i nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Wciąż pozostaję w ciężkim szoku po wilkołaku-małpoludzie :/
Ja uważam, ze był świetny :) naprawde fajny :)
tylko miał jeden wielkiii minus!! reżyser zdecydowanie za duzo pozmieniał w stosunku do poprzednich części... szaty i wogóle.. lekka przesada...
no, ale to i tak nie zmienia faktu, że ogólnie był fajny :)
tylko, że mogliby dać do kin dwie wersde, z dubbingiem dla maluchów i z napisammi dla troche starszych!!! nienawidze tego dubbingu do Harry'ego... okropny poprostu jest....
ehh, ja chce napisy!!! :(
Ja byłam w Cinema City...
no nie :P to skandal, żeby w takim kinie napisów nie było :P a w innych tak :P
Dla mnie jedna wielka kicha. Jeżeli ktoś czytał książkę - powtarzam czytam bo nie rozumiem tych wcześniejszych postów jakoby film był zgodny z książką. Myślę , że Cuaron w ogóle nie czytał książki. Jest tyle faktów, które zostały źle przedstawione w filmie , że nie starczyło by mi miejsca żeby je opisać. Dlatego skupię sie tylko na tych najważniejszych:
- Błyskawica - Harry dostał ją na gwiazdkę a nie na koniec semestru !!!
- Dementorzy (pomijam fakt, że zrobieni beznadziejnie i że prawie ich nie było w filmie) - OD KIEDY TO DEMENTORZY LATAJĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. i dlaczego nie było tej sceny w filmie jak podczas meczu Quiditcha kiedy harry połamał swoją miotłę to ponad stu dementorów wtargnęło na stadion (i jest dokładnie napisane że stu dementorów STAŁO a nie bawiło się z Harrym w kotka i myszkę fruwając sobie nad stadionem !!!)
- gdzie jakakolwiek wzmianka o FAŁSZOSKOPIE !!!
- Skąd się wzięły te dziwne stroje ???,
- Dlaczego Syriusz pod postacia psa jest taki mały i wychudły - jak pospolity kundelek ???,
- Co się stało z chatką Hagrida - jest zupełnie inna niż w dwóch poprzenich filmach --- w ogóle Hogwart jest jakiś inny !!!
- Dlaczego nie było nic o Cho Chang.
- Jakim cudem Harry nauczył się Patronusa w jeden dzień, ba nawet za drugim razem mu wyszło zaklęcie!!! Przecież w książce uczył się tego bardzo długo - " po kilku sesjach potrafił wyczarować niewyrażny srebrny cień za każdym razem gdy bogin zamieniał się w dementora ale jego patronus wciąż był zbyt słaby by dementora odpędzić" !!!
- i wiele wiele innych rzeczy które sprawiły że Cuaron powinien odejść na emeryturę !!!!
Tak na marginesie to muzyka chociaż w miarę przyzwoita to kompletnie nie pasowała do filmu.
AAAAAAAA i najważniejsze - nic się nie trzymało kupy - panowie scenarzyści powinni wisieć a ten kto zatwierdził scenariusz powienien sprzątać kible na Alasce !!!
Takie jest moje zdanie - Jetem BARDZO rozcarowany chociaż jestem wielkim fanem Harrego i mam w domu wszytkie książki i DVD z poprzednimi filmami - Tego raczej nie kupię !!!
Pozdrawiam,
Ehhh... I znów to samo...
1. CUARON NAPRAWDĘ NIE CZYTAŁ TEJ KSIĄŻKI!
2. Mnie też wiele rzeczy irytuje, ale adaptacja książki nie musi jej tak wierna, prawda? Nieco chyba przesadzasz...
oczywiście dobrze by było, gdyby adaptacja książki by ła idealnie taka sama!!! :0
ale nie oszukujmy sie...w filmie poprostu nie ma na to czasu!!!
trzeba kilka rzecvzy poskracać, bo przeciez by sie w 6 godzin nie uwineli....
Hogwart zmienił się ponieważ jest huż inny Reżyser. Więc nie wymagaj zeby był taki sam. Musisz wiedzieć ze każdy wyobraża go sobie inaczej.
P.S Ta Emma to fajna laska
Witajcie.Nooo to mi się podoba.Wreszcie ludzie zaczeli odpowiadać na moje tematy :P:P
Jezeli ktoś chce się dowiedziec co sadze o filmie = zapraszam na bloga.
Właśnie wróciłam z kina. Byłam " z obowiązku" z moja córeczką, jej sie bardzo podobało i mnie też. Straszyło i śmieszyło. Całość bardzo dobrze zrobiona. Polecam.
Właśnie! Korzystając z okazji... pragnę wszystkim ten cudowny film gorąco polecić! :-)
Normalnie wyjebiście najlepsza z części HP. Czekam na następne części w kinie (ma ktoś HP i WA na PeCecie? Jeżeli tak niech się ze mną skontaktuje)
P.S. Niezła laska z Emmy Watson ;-) (przynajmniej w filmie ;-))
SUPER!!! Cudowne zdjecia. Ten film ma niepowtarzalny klimat. Taki inny od poprzednich czesci. Mniej dzieciecy, familijny. Efekty specjalne sa perfekcyjne (dementorzy.... Dziobek). Polski dubbing jest niezly. Ogladalam tez z napisami, wiec mam porownanie. Ale nie ma to jak w orginale:))) sobie posluchac.