PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34282}

Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 424 tys. ocen
7,7 10 1 423801
7,4 63 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

Prawda, że on jest niezrównany? może w książce nie daje się poznać cały jego wdzięk, ale już Snape-Rickman to postać rewelacyjna. Jest tak cudownie sarkastyczny i tajemniczy...

użytkownik usunięty
Astolat_2

Zgadzam się!! Przystojny facecik. A te jego czarne włosy, ten wzrok! Ech, Szkoda, że w Polsce nie mieszka ;-)

użytkownik usunięty

Tak Snape to fajna postać, a Alan Rickman jest w tej roli po prostu wspaniały. Mnie intryguje tylko postawa Severusa w dalszych cześciach książki.

Ja tam zaczęłam lubić Severuska po przeczytaniu 1 tomu :) bo jest taki... eee.. trochę mroczny i tajemniczy... tak jak ja :P

użytkownik usunięty

ty tez masz takie super czarne tłuste włosy????

użytkownik usunięty

e tam..ja go lubię i wcale tłustych włosów filmie nie miał, poza tym: żal mi go naprawdę mu współczuję i gdyby żył na serio a ja bym chodziła do hogwartu to na pewno nie zachowywalabym się jak James itd. raczej jak Lilly:P

użytkownik usunięty
Astolat_2

Prawda.Jest cudowny.Ta jego nienawiść do Harryego wkrótce się skończy.Dadzą im ślub jako HOMOSEKSUALISTĄ.

użytkownik usunięty

snepe/p jast bardzo głupi i nie nawidzi Harrego Pottera

użytkownik usunięty

ja ci powiem ja lubie Snpe'a i mi nie gadja ze głupi ! Bo jak zaraz dostaniesz w (pysk)to ci przystojniaqk z głowy wypadnie))))))) itp...

Astolat_2

Jasne, a Dumbledore zaadoptuje Voldemorta.

użytkownik usunięty
Astolat_2

Mnie się wydaje, że matka Harrego zdradziła Jamesa Pottera z Voldemortem dlatego James był Rogaczem, w związku z tym Harry jest synem Voldemorta ( dlatego jest taki do niego podobny) Tylko Snape zna tę tajemnicę dlatego nie lubi Harrego!! Bardzo szanuje Snape'a za jego dyskrecję.

użytkownik usunięty

hm... to calkiem prawdopodobne... a ja mam jeszcze jedna teorie- Snape nienawidzi harrego i jamesa bo kochal sie skrycie w Lilly, ktora jednak wolala Jamesa.... A postac Snape'a uwielbiam po prostu i nie moge sie doczekac kiedy bedzie o nim wiecej! mam nadzieje w koncu polubia sie z Harrym

Ty to całkiem dobre!!! Gdyby tylko było to prawdziwe!!!! Spróbuj napisać książkę. Z taka wyobraźnią zajdziesz daleko... A może tak naprawdę to Harry jest synem Snape'a? Bo Lilly zdradziła Jamesa ze Snape'em? Harry może myslec ze Rogacz jest jego ojcem i dlatego Snape za nim nie przepada???Jak myślisz?

użytkownik usunięty
kgalach

ano dobre dobre! mi się też tak wydaje, choć w 3 filmie Lupin też nawijał o Lilly całkiem tak jakby sięw niej kochał: czyli co? Severus, Lupin i james??? miała powoedzenie;-)

ocenił(a) film na 6

co wy za farmazony niestworzone pleciecie? (hahaha) romans lily z voldemortem (lol) gdyby to rowling przeczytała poslkladała by sie ze smiechu... cy nie czytałyscie harrego i nie doszłyscie dlaczego są podobni i dlaczego snape nienawidzi harrego? Rowling jeszcze na mozg nie upadła:/

no cóż wszysko jest możliwe ale w takim razie mółby wreszcie Snape powiedzieć prawdę bo ta jego tajemniczość jest jednocześcnie nudna i pociągająca:))

użytkownik usunięty
Astolat_2

Ludzie, ale macie fantazję!!!
Zacznijcie pisać książki!!

ocenił(a) film na 6

popieram szanownego obywatela. Jak to wszystko czytam, to sam już nie wiem, czy stoję, czy leże, czy przyjmuje pozycje poda jakims dziwnym kątem. A jak dla mnie filmowy Snape nie oddaje Snape'a ksiązkowego, bo jakies dziwnie romantyczne spojrzenie... Ech, czuje sie zawiedziona. Ja tu siem spodziewała naprawdę wrednego człowieka. Snape w filmie jest jakiś miałki. I ponownie potwierdza się zasada, że książka lepsza jest od filmu.

użytkownik usunięty
skrzacikowo

no jasne że książka jest lepsza ale nie zalicza sie do tanich romansideł

Astolat_2

Ciesze sie ze powstal taki temat poniewaz Snape jest poprostu rewelacyjny a Alan w tej roli... Zyc nie umierac miodzio;)

Astolat_2

Ale ja nie jestem Michal tylko jego siostra tak dla sprostowania;P

ocenił(a) film na 7
Astolat_2

SNAPE JEST BOSKI, WSPANIAŁY CUDOWNY I WSZYSTKICH FANÓW ZWIĄZKU HARRY/SNAPE ZAPRASZAM NA "HERBATKĘ" http://www.darkfleur.friko.pl/ficec1.html ( padniecie).
A tych, którzy zastanawiają się nad pogodzeniem Harrego i Seva na www.magica.website.pl - przeczytajcie fice tłumaczone prze Mirriel - przedewszystkim sagę Szczęśliwych Dni W Piekle. Do tego można sie modlić!!!
H: Jak po tym nie pokochacie Snape'a to już wam nic nie pomorze... A! Tym osobom, które cechują się słabym żołądkiem sugeruję rozpoczęcie od "szczęśliwych..." i zakończenie na nich...
N: ona ma na mysli - nie czytajcie herbatki!
H: Dlaczego zaraz nie czytać? To ciekawe doświadczenie! W szczególności jeśli chce schudnąć i zaprzestać diety bananowej...
N: A! Oba sa polecane dla czytelników powyżej 16 roku zycia.
H: Ehm... Tak... Wszyscy o tym wiemy i tego przestrzegamy... A "Czarodziejska Pieśń" nie była od 18?
N: Była :)

użytkownik usunięty
Vampire_Nataliee

Przystojniak z tego Snapea.lepszego aktora nie mogłi znależć!!!!!

użytkownik usunięty
Vampire_Nataliee

Przeczytalam herbatkę i nie mogę o tym zapomnieć! To jak kolejna książka Rowling. Szkoda tylko, że Telanu nie dokończyła serii. Snape jest tu bardziej ludzki niż kiedykolwiek przedtem (i wcale nie ma tłustych włosów).

ocenił(a) film na 6
Vampire_Nataliee

Herbatka.....boska sprawa...tylko później ma się dziwne skojarzenia jak się widzi autobus 69, banany na rynku, albo pije herbatę.....no cóż...coś za coś :D:D
A piekiełko polecam. To jeden z lepszych fafiction o Harrym i Snape'ie

Astolat_2

ja tez go uwielbiam, a moim zdaniem w przyszlosci dowwiemy se nieco wiecje o Snape'ie, mam taka przynjamniej nadziej :P
a moim zdaniem, chociaz to malo prawdopodobne , Snape jest wujkiem Harry'ego, i w przyszlosci Snape bedzie traktowal Harry'ego jeszcze gorzej .... :P

ocenił(a) film na 6
Astolat_2

ja też lubie snape :] mimo tego ze harry go nienawidzi snape ma dobre intencje poza starą urazą z młodosci (biedny, tępiony przez ojca harrego...żal mi go wtedy starsznie było) ale pozatym aktor grający snape wygląda tak doklandie jak go sobie wyobrazałam pozatym jest bardzo sexy ;p pozdro!

__Magda__

nie wiem co one w nim widzą;p
Jest po prostu dobrym aktorem i tyle ( ja sobie go inaczej wyobrażałem)

ocenił(a) film na 9
Astolat_2

"All you need is ALAN, ALAN, ALAN...ALAN is all you need"... :]

użytkownik usunięty
Astolat_2

My też go kochamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

Tak święta racja- jest poprostu cudowny, a te Jego zimne oczy...

snape jest naj bardziej boskim facetem na swiecie i nikt go nie pobije uroda....sa ludzie, ktorzy mowia ,ze snape jest brzydki , ale sa tez ludzie , ktorzy sie ze mna zgadzaja, ale lepiej jest miec taki kiepski gust ( zgadzaja sie ze mna), niz gustu nie miec wcale (uwazaja , ze snape jest zadny), a wy jak myslicie i po czyjej jestescie stronie??

Astolat_2

buahahaha, podoba mi się wytłumaczenie zwierzęcej postaci jamesa :].
nio, zdaje mi się, że alan jest stworzony do tej roli, za to lupin i syriusz - całkiem chybieni...

użytkownik usunięty
magda_42

Lupina sobie całkowiecie inaczej wyobrazlam( w ostatnim smoku był swietny, ktoś oglądał? jako aktor rzecz jasna) no i Syriusz. muszę przyznać że bardzo ale to bardzo lubię gary'ego Oldamana ale jako Syriusz jest całkowitym niewypałem

Astolat_2

Snape to jedna z moich ulubionych postaci. Jest to z pewnością zasługa Rickmana, który w filmach o HP jest najlepszy. Wrau...
Tylko szkoda, że nie słychać w filmie z dubbingiem jego prawdziwego głosu. Jami! :)

ocenił(a) film na 9
Astolat_2

"W książce nie da się poznać cały jego wdzięk"??

To ciekawe, bo mnie ten "właściwy" Severus niesłychanie fascynuje i to od zawsze...

użytkownik usunięty
Astolat_2

Snape jest taki ekstra SExy i normalnie nie wyrobie on jest moim mezem a ja jestem stuknieta nieeee?????

Snape'ulek jest poprostu cudowny!! (czekam..może rowling napisze odzielna ksiazke o Snape'ie...i nakreca film...i bedzie fajnie. A jak ona nie na pisze to..ja cos juz wymysle...:])

użytkownik usunięty
Astolat_2

Fajnie że powstał taki temat naprawdę... Przez niego zaczęłam lubic HP. MA RACJĘ - HARRY FAKTYCZNIE JEST AROGANDZKI I JAK DLA MNIE ZA BARDZO LUBIANY! Snape RULEZ!!! Rowling powinna napisać "Harry Potter i Severus Snape"! Albo napisać całą serię książek o Snape!

ocenił(a) film na 7
Astolat_2

Gdybyście wiedzieli, co my piszemy na Polskim, kiedy sie nudzimy ( zawsze)...
H: Pozdrawiam wszystkich, którzy cierpią z powodu P. Zygier.... Jestem z wami! Razem z Natalią zakładamy Klinike Terapii, któr pomaga bieedym ludziom otrząSNĄĆ SIĘ Z OTĘPIENIA PO PRZEBYWANIU NA JEJ LEKCJACH...
Sev Snape: CO WY ROBICIE PODCZAS LEKCJI! MINUS 50 PUNTÓW OD GRYFFINDORU!!!
Nat: Kocham cię
Sev: I szlaban! U mnie! Dziś wieczór...
WIECZOREM
Sev: Czy te sexsowne halki MUSIAŁY być rózowe?
Harry: Nie gniewaj się... Przecież wiesz, że to mój ulubiony kolor...
Nat: Mów za siebie! Ale podobają sie panu te śliczne, malutkie motylki i kwiatuszki na pana halce?
Sev: Urocze.
Han:... Chyba zwymiotuje...
Z szafy wyskakuje Tonks w lateksowym kostiumie.
Tonks: Heeeej... Severusie. Wyglądasz cudownie. Gdzie kupiłeś te stringi? Widze, że Harry ma takie same... Porzyczyłeś mu? Jakie to słodkie...
Dumbledore: To moje...
Voldzio: Jak mogłeś! Jak śmiałeś! Biedny Albi musi teraz chodzić bez bielizny... (chlip... chlip) - Po zastanowieniu. - To ma też dobre strony...
Niestety, z powodu przebywania w sali osób niepełnoletnich, Harry, Han i Nat zostali wyproszeni...
No dobra... Pani Zygier zakończyła Lekcje. Ciag dalszy nastąpi...

użytkownik usunięty
Vampire_Nataliee

JA W PRZECIWIENSTWIE DO WAS NIE LUBIE GO ALE UWIELBIAM POSTAC HARREGO I CO WY WIDZICIE W TYM SNAPE'E?????? TO TYLKO AKTOR I GDYBY WIDZIAL CO WY TU PISZECIE TO BY PEKL ZE SMIECHU

użytkownik usunięty
Vampire_Nataliee

snape'a to bleee jest okropny dla HARREGOi za to go nie lubie!!

Sverus Snape... Alan Rickman... haaaaauuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!... (wyję do księżyca :)
Severusek- ta jego ukochana podłość... nio i lubi czarne ciuchy -tak jak ja :D

użytkownik usunięty
Yena

maci cos nie tak z glowa i leczcie sie !!!! on jest okropny nie wiem jak mozna sie w czyms takim kochac
leczcie sie!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Yena

maci cos nie tak z glowa i leczcie sie !!!! on jest okropny nie wiem jak mozna sie w czyms takim kochac
leczcie sie!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty

Snape nie jest cudowny!!! poprostu gra dobrze i jest wrogiem harry'ego to dlatego zwracamy na niego uwagę

pozdrowienia

użytkownik usunięty

Snape nie jest cudowny!!! poprostu gra dobrze i jest wrogiem harry'ego to dlatego zwracamy na niego uwagę

pozdrowienia

użytkownik usunięty

pozdrowienia

sam/(a) sie lecz!!!
Snape ma styl... Alan ma styl :D

ocenił(a) film na 6
Vampire_Nataliee

ach...te lekcje polskiego...pamiętam.....i Tonks zawsze musiała być w lateksowym kostiumie.
Kocham Snape'a - słodki drań!!!
Ale żal mi go i gdyby żył naprawdę......ach.....no nie teraz....bo za bardzo się rozmarzę :D

użytkownik usunięty
Astolat_2

faktycznie Snape jest jedyny w swoim rodzaju...... tajemniczy, ambitny, inteligentny, zlosliwy i satkastyczny........ w tej calej przeslodzonej ksiazce wyroznia sie wlasnie on"czarny charakter" byly smierciozerca........ a lubimy go wlasnie za to ,jaki jest.........

nie moge sie doczekac kolejnej czesci Harrego, aby poznac jeszcze blizej osobe Seweruska :)))

P.S Jak myslicie dlaczego Dumbledore zaufal Sevciowi??????????
napiszcie co sądzicie.....