Książka super! Zmiana reżysera nie wyszła ekranizacji na dobre! Film zatracił swoją magiczność! Mimo tego, że trzecia część książki jest bardziej mroczna od poprzednich, to obfituje w bardzo zabawne i żywiołowe fragmenty czego w filmie zabrakło! A szkoda! Jeżeli obecny pan reżyser będzie konynułował serię, to ja jestem bardzo ciekawa jak spaprze część czwartą, która według mnie jest najbardziej niesamowita, chociażby ze względu na smoki! Jak na razie trzeba cierpliwie czekać na kolejną książkę niż na film!!! Blondi
Po pierwsze reżyser na następną część jest już ustalony- radzę sobie sprawdzić zanim się zacznie wydziwiać. Po drugie- ten film jest przynajmniej tak samo dobry jak książka. (co nie znaczy, że znakomity)
Trzecia część jest fajna, bardziej mroczna niż poprzednie, ale zawiera także wiele humoru! Uważam, że zmiana reżysera jest na dobre, ale jest jeden wielki minus, którego nie mogę znieść! Dlaczego podupadł quidditch?! To znaczy, nie podoba mi się, że szukający latają w chmurach, wysoko nad boiskiem! Nie wiem, może to dlatego, że pojawili się dementorzy i reżyser nie chciał ich na boisku. Mam tylko nadzieję, że w następnych częściach quidditch będzie OK.
Jeszcze jedno. W filmie dostrzegłam bardzo wiele różnic między nim a książką. Każdy zapalony czytelnik Pottera z pewnością je widział, więc nie będę ich opistywać. Pozdrowionka dla fanów Harry'egp!!!
Jakie "opistywać"? Lepiej poćwiczyć język polski zanim zacznie się komentarze. Film jest do kitu tak jak książka i nie rozumiem o co tyle rozgłosu! Ponurak
Jak cię tak bardzo interesuje język polski, językoznawco, to po co właziłeś/aś na stronę Harry'ego Pottera?! Magia niewiele ma wspólnego z gramatyką. Uważam, że to ty jesteś do kitu, a film i książka są super. Następnym razem się zastanów, jak zaczniesz coś blubrać, bo i tak jesteś... no ale nie będę cię obrażać. Obowiązuje netykieta. Żegnaj, językoznawco. Aha - przy okazji - fani Harry'ego, nie dajcie się takim ponurakom!
Weź przestań krytykować ten film, bo pęknę. Po co go oglądałeś, skoro jesteś taki przeciwny pozaksiążkowym rzeczom?! Żal mi czasu, żeby cię przekonywać. Jak się jest mugolem, to tak jest. Czarodziejka
Kto jest mugolem ten jest:) Też nie lubię ponurakom i będę ich tępić!!! Brawa dla Czarodziejki!!! Tak trzymaj!