Jeśli chodzi o film to jest to chyba najgorszy pod względem ekranizacji książki, sceny są w innej kolejności niż w książce, wiele wątków nie jest poruszonych np. w książce Harry dostaje miotłę w... pierwszej połowie, a w filmie na samym końcu. Jednak film bardzo mi się podobał, nie tak jak książka ale uważam go za jeden z lepszych, dlatego też myślę że ocena 7/10 będzie odpowiednia :)
No racja.Wątki są pozmieniane.Dobrze, Ze jest o tym mowa.Jednak to świetny film (tak uważam).
Zapraszam do tematu "Zmiana architektury".
Ja nie czytałam ksiazki wiec oceniam sam film.. który naprawde bardzo, brdzo mi sie podobał ;) jedna z lepszych czesci ;]
Szóstka gorsza, a mnie, jako fance serii film się podobał. Coś tam poprzekręcane, ale mimo wszystko ok.
a ja sie nie zgodze że to najgorszy film pod względem ekranizacji. największy gniot z tego rodzaju był zakon feniksa, który był ZA KRÓTKI. no i może książę gdzie też pominiono wiele ważnych wątków ktore wpływają na insygnia śmierci.
Jakby co to ten film jest chyba najlepszy ze wszystkich z HP. moja ocena 10/10
Pierwsze dwa części Harrego Pottera (Kamień Filozoficzny i Komnata Tajemnic), może były dziecinne, ale dobrze zrobione i otrzymają ode mnie 8/10. A Więzień Azkabanu, był jeszcze lepiej zrobiony i otrzyma ode mnie 9/10. Nie narzekajcie na Więznia Azkabanu. Więzień Azkabanu się jeszcze nadaje do oglądania (przyznam, że to moja ulubiona część) ale to co zrobili z Czarą Ognia, Zakonem Feniksa i Księciem Półkrwi, to już szkoda mówić. Na Insygnia, już wogule nie pójdę do kina.