Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 427 tys. ocen
7,7 10 1 426566
7,6 54 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

ekranizacja

użytkownik usunięty

Jeśli chodzi o film to jest to chyba najgorszy pod względem ekranizacji książki, sceny są w innej kolejności niż w książce, wiele wątków nie jest poruszonych np. w książce Harry dostaje miotłę w... pierwszej połowie, a w filmie na samym końcu. Jednak film bardzo mi się podobał, nie tak jak książka ale uważam go za jeden z lepszych, dlatego też myślę że ocena 7/10 będzie odpowiednia :)

No racja.Wątki są pozmieniane.Dobrze, Ze jest o tym mowa.Jednak to świetny film (tak uważam).
Zapraszam do tematu "Zmiana architektury".

ocenił(a) film na 10
abdul143

Ja nie czytałam ksiazki wiec oceniam sam film.. który naprawde bardzo, brdzo mi sie podobał ;) jedna z lepszych czesci ;]

ocenił(a) film na 8
takanieinna

Szóstka gorsza, a mnie, jako fance serii film się podobał. Coś tam poprzekręcane, ale mimo wszystko ok.

a ja sie nie zgodze że to najgorszy film pod względem ekranizacji. największy gniot z tego rodzaju był zakon feniksa, który był ZA KRÓTKI. no i może książę gdzie też pominiono wiele ważnych wątków ktore wpływają na insygnia śmierci.
Jakby co to ten film jest chyba najlepszy ze wszystkich z HP. moja ocena 10/10

Pierwsze dwa części Harrego Pottera (Kamień Filozoficzny i Komnata Tajemnic), może były dziecinne, ale dobrze zrobione i otrzymają ode mnie 8/10. A Więzień Azkabanu, był jeszcze lepiej zrobiony i otrzyma ode mnie 9/10. Nie narzekajcie na Więznia Azkabanu. Więzień Azkabanu się jeszcze nadaje do oglądania (przyznam, że to moja ulubiona część) ale to co zrobili z Czarą Ognia, Zakonem Feniksa i Księciem Półkrwi, to już szkoda mówić. Na Insygnia, już wogule nie pójdę do kina.

ocenił(a) film na 10

Harry potter i Więzień Azkabanu nie był zły. To był jeden z najlepiej nakręconych Potterów. Mistrzostwo w najgorszych ekranizacjach Pottera, należy do "Księcia Półkrwi"