Harry Potter i więzień Azkabanu

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2004
7,7 427 tys. ocen
7,7 10 1 426566
7,6 54 krytyków
Harry Potter i więzień Azkabanu
powrót do forum filmu Harry Potter i więzień Azkabanu

Moją ulubioną postacią z książki jest Syriusz Black...strasznie rozpacałam jak Rowling go uśmierciła (z Rowling do Azkabanu!) ale mam nadzieje że pojawi się jeszcze w kolejnych częściach...jako...hmm niech coś wymyślim :D

A najsympatyczniejszym aktorem jest Rupert mimo że Daniela daze rownie wielką symaptią...wkurza mnie tylko dziewczyna grająca Hermione. Wydaje mi się sztuczna, pozatym inaczej wyobrazałam sobie hermione.

a Wy?

ocenił(a) film na 6
__Magda__

Moja ulubiona postacia jest Ron. Wspanialy przyjaciel. Jest zabawny, troche nieporadny, niepewny siebie, z kompleksami. Po prostu LUDZKI i zwyczajny; taki jak kazdy z nas. Nie ma tam jakis udziwnionych i wyjatkowo zmyslonych problemow, tylko takie jak miewa kazdy z nas. Darze go naprawde wielka sympatia i chcialabym miec takiego kumpla jakim on jest.
Inna postacia, ktora rowniez bardzo lubie jest prof. Lupin. Aha! No i oczywiecie Hagrid - jest nie do pordobienia!

użytkownik usunięty
__Magda__

ja też uważam że bez sensu było uśmierać syriusz ale zdaje mi się że w 6-tej albo w 7-mej częsci rowling zrobi z niego ducha

raczej nie zrobi... Nick powiedział Harry'emu że Syriusz pójdzie w tą drugą stronę... bo bardzo teskni za James'em :9

użytkownik usunięty
__Magda__

Ja też rozpaczałam po śmierci Syriusz i podobnie jak ty mam nadzieję że pojawi się w innych częściach jako duch żeby ostrzec przed czymś Harry'ego i jego przyjaciół. W całej fabule najbardziej lubię Syriusza Blacka i Remusa Lupina. A nienawidzę Delores Umbridzet.

__Magda__

A MOJĄ ULUBIONĄ POSTACIĄ JEST HARRY! NIE UCZY SIĘ TAK DOBRZE JAK HERMIONA, NIE JEST TEŻ TAKIM ŁASUCHEM JAK RON. jEST PO PROSTU ZŁOTYM SRODKIEM. W FILMIE DANIELL TEŻ MI SIĘ SPODOBAŁ ;-)

__Magda__

ludzie! nauczcie się pisać po polsku i bezbłędnie, bo to wstyd się przyznać na forum, że nie umie się pisac :)

syriusz i snape rządzą :]

użytkownik usunięty
__Magda__

Ja też uwielbiam Syriusza!!!!!!!!!!! Słyszałam, że ma powstać 8 czesc HP!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak wogóle to Harry nie może umrzec, ponieważ to by znaczyło, że Lord Voldemort wygra (pamiętacie chyba przepowiednie ,,i jeden z nich musi zginac z reki drugiego, bo zaden nie moze zyc, gdy drugi przezyje") i dlatego Harry musi przezyc, a kiedy Voldemort zginie, ozyja wszystkie osoby, ktore usmiercil Voldemort i takim sposobem Harry odzyska Syriusza i rodziców- Lily i Jamesa.
OPTYMISTKA :)

ocenił(a) film na 10
__Magda__

moją ulubioną postacią z książki i z filmu jest prof. Severus Snape, on jest po prostu cudowny. czarny charakterek...sądze jednak że w głębi duszy pozostaje coś ludzkiego, ponoć w końcu w VI tomie ma mieć z kimś romans...ale w końcu my, fani uwielbiamy czarne haraktery w filmach i książkach więc, oby czarnych charakterów się nam nie pokończyło...

Orchea

Ludziska odpowiedzcie mi tylko najedno pytanie czy odróżniacie aktorów grających postacie książkowe od postaci fikcyjnych.

__Magda__

Moim zdaniem Black tak na prawde nie został uśmiercony. Przecież po to była ta kurtyna (czy zasłona), nikt nie wie co za nią jest. I pewnie w jakiś heroiczny sposób Harry pójdzie i wyratuje swego ojca chrzesnego.
A mi się najbardziej podobał Albus Dumbeldore, ale w 2 pierwszych filmach, jeszcze z innym aktorem. Ten mi zupełnie nie pasuje :(
A po za tym to lubie Severusa Snape, ale tylko ze względu na aktora :)

użytkownik usunięty
__Magda__

Pytałaś o postać z książki więc nierozumiem dlaczego mówisz, że Hermiona ci się nie podoba:/ to moja ulubiona postac w sadze o HP:) a co do jej kreacji aktorskiej to myslę, że nie była taka zła.......