Hazardziści

Rounders
1998
7,4 34 tys. ocen
7,4 10 1 33524
6,7 16 krytyków
Hazardziści
powrót do forum filmu Hazardziści

Film o hazardzie, który nie jest zrozumiały (dziwna odmiana pokera), nie jest mroczny (śmieszna rosyjska mafia), nie jest ciekawy, nie ma treści innej niż duże stawki na stole.
Porównywanie z Wielki Szu nie ma chyba sensu. Między tymi filmami jest przepaść treści i dramatyzmu. Norton bez dobrego scenariusza jest przeciętnym aktorem. Ogólnie amerykańska kiszka.

użytkownik usunięty
snoop

Texas Holdem jest dziwna odmiana pokera? O ile sie nie myle to najbardziej popularna odmiana na swiecie...

ocenił(a) film na 9
snoop

Bo ten film pokazuje jak sprawy mają się w dzisiejszych czasach - poker już nie kojarzy się z mrocznymi spelunami i mafią.

ocenił(a) film na 7
snoop

Moim zdaniem Norton świetnie zagrał, i nawet szkoda że tak mało go było widać

ocenił(a) film na 8
snoop

Owa dziwna odmiana pokera(Texas Hold'em) to sporo ponad połowa całego pokera na świecie. Szkoda, że Polska to pokerowy zaścianek.

użytkownik usunięty
snoop

Snoop pisał ten post w 2001 roku. Najprawdopodobniej oglądając ten film 8 lat temu miałabym podobne wrażenie jak snoop. Kto w Polsce 8 lat temu wiedział co to jest Texas Hold'em? Dowiedziałam się kilka lat później zasiadając do stolika na gry.wp Uważałam, że coś nie coś o tej grze wiem, aż do tego roku, kiedy zainstalowałam PokerStars i okazało się, że oprócz TH jest jeszcze Stud, Draw, Razz i wiele, wiele innych. Jestem zupełną amatorką, ale znając podstawowe pokerowe pojęcia ten film strasznie mnie wciągnął.
Norton jest świetny w każdej roli, tutaj... rola miała sporo mankamentów. Nie jest to najlepsza rola Nortona, nie jest też najgorsza. Zdecydowanie był to film Damona.

Jeszcze jedno, fakt Polska to pokerowy zaścianek, ale może to i lepiej, bo w Pokera można przegrać nie tylko pieniądze. ;)

ocenił(a) film na 8

...masz prawdu:)

...aczkolwiek ja już wtedy wiedziałem co to za odmiana pokera z kanału "wizja1"
Pzdr.
BiF_