Dzisiaj byłem na pokazie przedpremierowym z udziałem twórców i obejrzałem film w przeciwieństwie do wielu osób, które sieją tutaj jad nie widząc filmu. Według mnie to jeden z lepszych filmów polskich, które ostatnio widziałem. Fabuła trzyma w napięciu, znakomita gra Magdaleny Boczarskiej, bardzo dobre dialogi, zabawne niewymuszone sceny. Film ogląda się z przyjemnością. Polecam.
Dlaczego tak sądzisz, że wpis sponsorowany ? Widziałeś chociaż ten film iż się wypowiadasz ? Zdziwisz się ale film był niezły, obejrzałem go wczoraj na pokazie za który zapłaciłem z własnej kieszeni.
Chociazby.dlatego ze pokazy są darmowe i chociaz tyle powinien Ci powiedzieć zleceniodawca. Jak ktoś niby daje takm popluczynom 8 to na co zasługuje Zimna Wojna ? Pytanie retoryczne.
Znowu się mylisz, pokaz był jak najbardziej płatny za bilety, dostępny publicznie, jak wiele podobnych ,na ileś tam dni przed premierą. Temu filmowi nie dałem 8 czyli kolejny twój błąd. A Zimna Wojna jest w zupełnie innych klimatach i kolorach i była słusznym kandydatem do Oscara. Retoryka jest twoją słaba stroną a i z logiką masz sporo na bakier.
Jak już piszesz z fejk konta to postaraj się chociaż minimalnie żeby to wyglądało wiarygodnie. Masz pusty profil pajacu.
Byłem na tym samym pokazie i chyba oglądaliśmy dwa różne filmy.
Bardzo dobre dialogi? Z ciekawości zapytam zatem, który z nich zapadł Ci w pamięci.
Co trzymało Cię w napięciu? Przecież tu nie ma żadnej fabuły, tylko seks, rozstania i powroty.
Magda Boczarska rzeczywiście jest najjaśniejszym punktem tego filmu. Nie mogę się przyczepić do jej gry aktorskiej, zagrała jak zawsze super. Pytanie tylko - po co? Czy naprawdę potrzebowała filmu erotycznego w swoim aktorskim cv?
Twórcy dorabiają ideologię, że to film ukazujący problemy dojrzałych i niespełnionych kobiet. Jeśli tak jest, to czemu relacja Olgi i Maksa bazuje tylko na seksie? Co poza jego fizycznością sprawiło, że Olga straciła dla niego głowę?
Chyba coś ci się misiu pomyliło.. ten film to koszmar, kilka dobrych momentów nie powinno przeważyć szali.
także jestem na tak film który otula atmosferą spełnionej zamkniętej tęsknoty niesie ciepło i autentyczność która dociera w spojrzeniach niedopowiedzianych gestach pauzach intonacjach np gdy Olga idzie plażą i pierwszy raz czuje ,że ten ktoś kto idzie obok jest z nią nie obok czy trzeba dużo ...film tworzy nieskomplikowaną przestrzeń przeżycia z bohaterami cudownych uniesień i ta muzyka która kiedy rano siadam z kubkiem gorącej herbaty przenoszę się na te chwile które podarowaliście w tym filmie które dają obietnicę znalezienia takiej Miłości ...Ewa