PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10013234}
3,8 8,7 tys. ocen
3,8 10 1 8660
2,7 19 krytyków
Heaven in Hell
powrót do forum filmu Heaven in Hell

Chciałam go zobaczyć, zwłaszcza po odsłuchaniu wywiadu z Panią Boczarską, w którym przekonywała, że najmocniejszą ze scen w tym filmie to ta na łodzi, w której córka daje upust swoim emocjom. No i oglądając ją, czułam się trochę zażenowana, a to nie chyba ja powinnam. Słabo zagrana scena, sztuczny krzyk. Nie spodziewałam się cudów, ale fabuła opiera się chyba na wątku seksualnym między głównymi bohaterami. Nie jestem napaloną trzydziestką, więc irytowały mniete najazdy na pośladki głównego bohatera. To, że ma je jędrne, nie oznacza, że powinien wszędzie je pokazywać. Szacunek do własnego ciała dotyczy także mężczyzn. Osobiście, wolę oglądać pośladki własnego męża, a widok pośladków głównego bohatera nie spowoduje, że obejrzę film chętniej. Prawdę mówiąc, gdyby nie Boczarska, to nawet bym po niego nie sięgnęła. Szkoda, że w nim zagrała, bowiem innych filmach wypadła znacznie lepiej. Aktorsko najlepiej Chabior, Boczarska w scenach z tekstem ciut gorzej niż zwykle, a cała reszta aktorów kiepsko. Na plus otoczenie.

ocenił(a) film na 7
Valentino_filmweb

Scena z córką na łodzi faktycznie sztuczna. Natomiast cała postać córki równocześnie bardzo prawdziwa i zarazem megairytująca - ale naprawdę takie dzieci, a zwłaszcza córki są. Postać tak wredna, roszczeniowa i po prostu zła (w sensie "evil", nie "angry"), że zasługuje tylko na to, żeby solidnie dostać w mordę. Niezależnie od tego, jakie mogła mieć żale do matki za jej postępowanie z przeszłości, to matka nie zrobiła jej tego CELOWO. Po prostu nie dała rady, każdy człowiek ma swoją wytrzymałość psychiczną i ja to całkowicie rozumiem. Natomiast córka nie miała prawa, po prostu nie miała prawa, "w odwecie" ŚWIADOMIE I CELOWO niszczyć matce życia.