6,8 92 tys. ocen
6,8 10 1 92363
6,3 22 krytyków
Hellboy
powrót do forum filmu Hellboy

GENIALNE!!!

ocenił(a) film na 9

To jest najlepsza ekraniza komiksu w dziejach kina! Lepsza do przekombinowanych Batmanów Tima Burtona, dziwnych Supermanów , czy Spider-mana bez mózgu. Brawa dla reżysera!!!

ocenił(a) film na 7
Brandis

Przykro mi ale Sin City jest lepszą ekranizacja ... :D

ocenił(a) film na 6
Sammy_Jankis

Jedyne co mi sie w tym filmie podobało to postać Hellboya, niemieckego zabijaki z nożami i wstęp z eksperymentem niemców ( mocno klimatyczny) a tak to czegoś ogólnie zabrakło, jakieś dramaturgii, czy czegoś co by zbudowało napięcie i mogło zachęcić do ponownego obejrzenia. Ogólnie film lekko ponad średni. Bez najmniejszego porównania do sin city.

Brandis

"Przekombinowane Batmany Burtona"???!!!!!!!!!
To są najlepsze ekranizacje komiksów - najlepiej zainscenizowane, obsadzone (Nicholson, Keaton, Basinger, De Vito, Walken, Pheiffer) i wyreżyserowane z wyobraźnią. A "Hellboy"? Owszem, przyzwoity film ale nic ponad to. Do komiksu - który jest i klimatyczny, tajemniczy i pomysłowy - to mu naprawdę daleko. Z pewnością wiele osób ma podobne zdanie co ja.

ocenił(a) film na 9
quentin10

No to komiksów nie czytałeś. Burton jeden z moich ulubionych reżyserów stworzył swoją wizje batmana, genialn - poprostu ten film to już klasyka, lecz jako ekranizacja, która ma być odwzorowaniem komiksu siada, bo Burton postanowił się nie trzymac mocno komiksu, dlatego jako ekranizacja Nolan stworzył świetne dzieło

Co do Sin City, sorry ale ten film to totalna kaszka z mlekiem, wiem że się naraże ale ten film do mnie wogóle nie przemawia, taki sobie filmek...
Co do Hellboy'a to film świetny, bo o ile w kazdym filmie o superhero, próbuja na siłe tworzyć otoczke "tego dobreo" oraz walnąc jakies przesłanie o tyle Hellboy jest zrobiony z "jajem" i naprawde przyjemnie sie go oglada, a poczatek filmu to tak jak bym grał w Wolfenstein'a:P