PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133594}

Hellraiser: Hellworld.com

Hellraiser: Hellworld
2005
4,8 4,1 tys. ocen
4,8 10 1 4088
2,7 3 krytyków
Hellraiser: Hellworld.com
powrót do forum filmu Hellraiser: Hellworld.com

domena hellraiserow stalo sie juz to, ze prawie kazda czesc ma naprawde klimatyczne i fajne fragmenty ale tez kazda ma mniej lub wiecej fragmentow, ktore sa poprostu niestrawne
no moze poza czescia 1i2, ktorym wsumie moge zarzucic jedynie zle zakonczenie
koncowka 1 byla lipna ale zjadliwa wiec nie ma co sie czepiac

sceny konczace cz2 to jedne z najgorszych, najgorzej zrobionych i poprostu do d... jakie przychodza mi namysl, a to dlatego ze patent z ta zakrwawiona bohaterka, przebraniu itd
poprostu zepsuly mi caly, ale to caly film

ale do rzeczy
hellworld
-fajny klimat chociaz odmienny od reszty serii
4nastolatkow i patent z gra wydaje sie banalny ale wlasciwie film trzyma poziom i musze przyznac, ze calkiem mi sie podobal, DO CZASU
film ma swoje dobre strony ale spora czesc oparta jest o halucynacje i majaki, ktore wsumie nic nie wnosza
zabieg ten moze wydac sie ciekawy za 1x, moze za 2
ew po raz trzeci
ale tu lwia czesc filmu na tym sie opiera tak wiec wychodzi z tego poprostu jeden wielki burdel i poplatanie z pomieszaniem, ktore poprostu wypelnia czas bez wiekszego sensu
zwlaszcza, ze prz x halucynacji z rzedu widz nie tylko nie bardzo wie o co chodzi (nie dlatego , ze fabula jest tak zlozona, raczej to zlepek wizji bez wiekszego sensu) i przynajmniej mnie od pewnego momentu poprostu g**** to obchodzilo co sie dzieje na ekranie
film trwa okolo 90minut, blisko minuty 70 zaczalem sie zastanawiac czy nie przeskoczyc z 10minut do przodu, poprostu w ktoryms momencie filmu chcialbym zeby akcja wreszcie ruszyla do przodu
co to wogole ma byc? krew, pinhead, costam costam, a nie to chyba halun, i od nowa ten sam schemat
i jeszcze raz, i jeszcze raz, i jeszcze i jeszcze....

podobnie tworcy zrobili z Sekta, z tym, ze sekta byla naprawde klimatyczna, poprostu swietna no ale mniej wiecej w polowie filmu sie zepsula