PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596586}
2,7 2,0 tys. ocen
2,7 10 1 2001
1,7 3 krytyków
Hellraiser: Revelations
powrót do forum filmu Hellraiser: Revelations

No i obejrzałem kolejną cześć... a teraz krótko i na temat:

PLUSY:
- najwięszy + to fakt, że tego filmu nie rezyserował arycymistrz partactwa niejaki Rick Botha (czy jakoś tak) --> to gość, który dopóścił się profanacji serii wypuszczając kolejno części: VI, VII, VIII
- fabuła nawet nie najgorsza, mimo że ten film był robiony na odpierdziel. Jest kilka nawiązań do części I i II (w sensie pomysłu oczywiście). Gdyby wyłożono na to więcej kasy, zainwestowano w lepszych aktorów i może w jeszcze lepsze efekty, mógłby wyjść całkiem sensowny horror
- jako fan serii może nię będę obiektywny, ale NIE wynudziłem się jakoś specjalnie na tej produkcji
- była jedna naprawdę niezła laseczka (w meksykańskiej kanjpie)
- była krew i łańcuchy :)

MINUSY:
- gdzie jest Doug Bradley?? Gdzie normalny Pinhead? Ten koleś, którego tam wcisneli strzelał groźne miny niczym zawodnik z amerykańskiego wrestlingu. Brak prawdziwego pinheada jest niewybaczalny!!
- słabi cenobici, widać ewidentny brak pomysłu na jakieś nowe "demony"
- ogólnie widać, że to niskobudżetowa produkcja, ale tego się w sumie spodziewałem
- słabi aktorzy.

Podsumowując:
Nie było najgorzej, ale do pierowzoru to jeszcze dużo brakuje. W dzisiejszych czasach, chyba każdy może wymyślić jakiś horrorek, i wrzucić tam temat kostki i cenobitów. Liczę na to, że to faktycznie taki film "na przetrwanie" żeby jakaś tam wytwórnia nie straciła prac. Oby jeszcze powstała jakaś naprawdę dobrze doinwestowana część, która zamknie całą sagę.

Biorąc pod uwagę jakie gnioty powstają ostatnimi czasami oraz moją "miłość" do Hellraisera ten oceniam na 6/10.

ocenił(a) film na 6
Ali_12

Przeczytalem twoj komentarz po obejrzeniu filmu i musze sie z toba zgodzic.Fabula byla spoko ,ale aktorow wzieto z ulicy ,szczegolnie ta matke blondynke

Ali_12

ehh milosc do Hellraisera moja wielka jest,moze omine ten fim i pozostania nadal wielka.

Ali_12

Jakaś sensowna wypowiedz wreszcie a nie 2 zdania na krzyż. Az obejrze z ciekawosci. Choć mam jeszcze zaległy ten Hellworld czy jak to sie tam nazywa.

EDIT - cofam to wszsytko. Napisałeś , ze H6 to profanacja....

ocenił(a) film na 7
Ali_12

ja dałem 7/10
- ogólnie zgadzam się z Ali_12, jednakże co do gry aktorów nie mam wielkich zastrzeżeń
- Pinhead wygląda jak wygląda i za to wieeeelki minus
- film przelecieał mi szybciej niż niektóre "wysokobudżetowe" produkcje (na myśl przychodzi mi najnowsza część Piratów z Karaibów, nawet nie pamiętam czy obejrzałem do końca), więc nie zdążyłem się nawet znudzić
- drugim minusem który zauważam, jest bardzo epizodyczna rola pozostałych Cenobitów, a Pinhead nr 2 czyli Steven wyglądał marnie
- widziałem gorsze części od tej stąd moja ocena

ocenił(a) film na 3
Ali_12

nie wiem czy mi się wydawało, ale czy Pinheadowi nie wyszedł na twarzy grymas obrzydzenia, podczas pierwszej sceny, kiedy to zadaje ból swojej ofierze ? nie wiem która to minuta filmu....