PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596586}
2,7 2,0 tys. ocen
2,7 10 1 1980
1,3 3 krytyków
Hellraiser: Revelations
powrót do forum filmu Hellraiser: Revelations

Unikałem jak ognia sequeli "Hellraiser" (mniej więcej od czwartej części), ale że od kumpla dostałem na DVD "Revelations", czyli dziewiątą część cyklu to postanowiłem się za nią wziąć. Chyba jednak wolę oglądać kiepskie horrory i eksploity z lat 70-tych czy 80-tych, bo jest z nimi o wiele więcej zabawy. W "Hellraiser: Revelations" dwójka irytujących nastolatków jedzie do Meksyku, by chlać i zaliczać tamtejsze prostytutki i tam uwalnia Pinheada oraz resztę Cenobitów. Naprawdę nie chcę mi się wnikać bardziej w fabułę, bo szkoda na to czasu. Film jest częściowo nakręcony z ręki a la "The Blair Witch Project" i wygląda jak typowy produkt z Dimension przeznaczony na rynek DVD. Ma się też wrażenie że to remake kultowego "Hellraisera" (1987) z dwójką jurnych amerykańskich nastolatków i meksykańskimi prostytutkami. Doug Bradley nie pojawia się jako Pinhead... chyba po zapoznaniu się z pomysłem na film stwierdził że nie warto. Trochę dobrego gore, nieco seksu... i Stephan Smith Collins w parodystycznej roli Pinheada. Serio. Czas trwania: 75 minut.