PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31332}

Hellraiser: Wrota piekieł

Hellraiser: Inferno
2000
6,2 6,5 tys. ocen
6,2 10 1 6466
4,9 8 krytyków
Hellraiser: Wrota piekieł
powrót do forum filmu Hellraiser: Wrota piekieł

Film się zupełnie różni od poprzednich części, dla mnie te zmiany wyszły na źle. Całość jest nudna i niewzbudza żadnych emocji, a Pinhead pojawił się na ekranie 3 razy i był tam góra 4 min. Dla mnie to jest niepotrzebna kontynuacja. Wiem, że twórcy chcieli z sunąć serię na inny tor, ale im nie wyszło. Mam nadzieje, że szósta część jest lepsza. 3/10

ocenił(a) film na 6
Cyryn

Zgadzam się w 100%
Od tego filmu było już tylko coraz gorzej...

ocenił(a) film na 7
Summers_2

A ja się nie zgadzam. Obejrzałem ten film jako pierwszy i co prawda nie spodobał mi się, ale teraz jestem po lekturze czterech poprzedniczek. I zacząłem go doceniać, bo pomijając dodanie wątku psychologicznego, jest to powrót do korzeni serii, odbicie od dna którego wypracowały trójka i czwórka :). A że Pinhead pojawia się pod koniec? Cóż z tego, w jedynce też było podobnie. Wolę żeby facet pojawił się pod koniec i zrobił wrażenie, niż żeby snuł się po całym planie i próbował wzbudzać grozę jak to było w dwóch poprzednich seriach :P

ocenił(a) film na 9
Cyryn

Według mnie ten film wypadł lepiej od części pierwszej i drugiej, mimo że Pinhead, jak i całe działanie kostki zostało nieźle przeinaczone. Może i nie jest to dobry film o cenobitach, ale jako film z serią niezwiązany jest rewelacyjny.

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Ta część zdecydowanie lepiej wypada w porównaniu do wszystkich poprzednich części, ale nie ze względu na lepszą wersję kolejnego odcinka tylko na odejściu od klasycznego Hellraisera i zaczepieniu o kryminał, sensację i klimatyczny thiller. Gra aktorska świetna!