PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34715}

Hellraiser III: Piekło na ziemi

Hellraiser III: Hell on Earth
1992
6,0 7,7 tys. ocen
6,0 10 1 7654
6,4 7 krytyków
Hellraiser III: Piekło na ziemi
powrót do forum filmu Hellraiser III: Piekło na ziemi

Hellraiser III

ocenił(a) film na 10

Krótko i na temat. Hellraiser III najlepszym filmem z serii Hellraiser 10/10

ocenił(a) film na 10
Jozin

I jeszcze dodam że scenka w kościele jest jedna z najlepszych scen w filmie.

ocenił(a) film na 8
Jozin

No ta scena jest akurat dość kontrowersyjna, ma mocny podtekst ;) Zagorzały chrześcijanin powinien w tym momencie zamknąć oczy hehe

ocenił(a) film na 8
Jozin

ha,ha,hahaha dobry żart.

ocenił(a) film na 5
vince25xx

A Jason X ma u niego 10.. szkoda słów...

Nie sadzę, aby mógł uzasadnić tak bzdurną odpowiedź więc jest "krótko i na temat".

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
cybermac79

Widać mama ani szkoła nie wpoiła pojęcia "argumentu" do twojej główki.

ocenił(a) film na 10
xazzax

widze ze nie rozumiecie filmu - a jak nie rozumiecie to sie nie odzywajcie

ocenił(a) film na 6
Jozin

Kilka dni temu oglądałem jedynkę i spodobała mi się, tylko naciągana końcówka zepsuła klimat filmu (Moja ocena 7/10). Dziś obejrzałem dwójkę i mnie zaskoczyła, ale negatywnie. Pierwsza połowa była fajna i ciekawa, a gdy wkroczyła druga to się śmiałem, tyle tego SF nawalili, że to już horror nie był (Moja ocena 5/10). Dobra starczy o dwójce, bo wszystkie jej wady i zalety napisałem w temacie poświęconym drugiej części. To jest temat do trzeciej. Jutro się za nią wezmę. A co do sceny w kościele, to jestem wiernym chrześcijaninem i nie lubię takich scen, zapewne po prostu ją obejrzę i (oby) postaram się zapomnieć. A co do "Jason X", to ja go oceniłem na 6/10, nie jest taki zły, znacznie gorszy jest "Jason Goes to Hell" (3/10).

ocenił(a) film na 8
pawello1200

Powiem Ci, że akurat ta scena może Cie zgorszyć, reżyser zapewne chciał aby miała jakieś przesłanie ale jest trochę obrazoburcza. Zresztą sam się przekonasz i wyciągniesz wnioski. Dwójka faktycznie troszkę za dużo SF

ocenił(a) film na 6
JasonKrueger

Obejrzałem niedawno trójkę, a moje wrażenia (plusy i minusy filmu) zostały opisane w tym temacie: http://www.filmweb.pl/film/Hellraiser+III+Piek%C5%82o+na+ziemi-1992-34715/discus sion/Hellraiser+III+Hell+on+Earth,1697259
Tutaj wrażenia z dwójki: http://www.filmweb.pl/film/Wys%C5%82annik+piekie%C5%82+2-1988-34714/discussion/H ellbound+Hellraiser+II,1696633
A tutaj z jedynki: http://www.filmweb.pl/film/Wys%C5%82annik+piekie%C5%82-1987-31326/discussion/Hel lraiser,1694543
A co do sceny w kościele, to jeszcze żadna scena (obraźliwie odnosząca się do religii) w żadnym filmie nie postawiła mi tak ciężkiego kamienia na sercu. To największy minus tego filmu. Oceniłem ten film nie patrząc na tę scenę, bo gdybym miał oceniać całość to dałbym temu filmowi 5/10 albo i jeszcze mniej, ale dałem 6/10 (Takie znacznie mocniejsze, prawie dochodzące do 7/20, czyli można powiedzieć, że dałem 6+/10), a tą scenę zostawiłem jako scenę wyciętą, która o dziwo znalazła się w filmie i nie podlega ocenie (oczywiście to nieprawda, ale tak sobie wytłumaczyłem, żeby później nie mieć dylematów).

użytkownik usunięty
pawello1200

ten temat - to chyba jakiś żart. bardzo bardzo drętwa część, cenobita z płytami cd był komiczny a nie przerażający.

ocenił(a) film na 8

Był przerażający, jeżeli na kogoś oddziałuje groteska. Na mnie tak, więc serce mi trochę przyspieszyło, gdy się pojawił. Okropna istota, której nie chciałbyś spotkać na swojej drodze.

ocenił(a) film na 5
pawello1200

Popieram, Jason X NIE był złym filmem.