PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34715}

Hellraiser III: Piekło na ziemi

Hellraiser III: Hell on Earth
1992
6,0 7,6 tys. ocen
6,0 10 1 7613
6,6 5 krytyków
Hellraiser III: Piekło na ziemi
powrót do forum filmu Hellraiser III: Piekło na ziemi

Nieprawda! Przynajmniej dla mnie. Podobała mi się nawet bardziej niz pierwsza część. Może dla niektórych to przesada, ale o gustach sie nie dyskutuje i już! 9/10

ocenił(a) film na 2
Cyryn

Przecież ten film to komedia :D. Koleś zabijający płytami kompaktowymi mnie najbardziej rozśmieszył :D:D:D. Szkoda jednak, że ta seria z każdą następną częścią upada coraz niżej.

ocenił(a) film na 9
emate91

Mogłby być nawet komedią romantyczną, a ja i tak będe go ubustwiał xD

ocenił(a) film na 5
Cyryn

Moja ocena: 5/10.To już nie to samo co oglądaliśmy w I i II części,brak tego klimatu itp.Początek może być,lecz dalej niestety...

ocenił(a) film na 9
baczek_15

Wiem, że już nie te klimaty, a jednak mi się podobało :)

ocenił(a) film na 3
Cyryn

Porażka na całej linii. Fatalna fabuła, bardzo przeciętne aktorstwo, kompletny brak wyczucia w kreowaniu postaci - Pinhead staje się jakimś cholernym psychopatą, który cały czas się głupio chichra, stroi miny itd. Co się stało z tym Pinheadem z pierwszej części? Poza tym parę takich śmiesznych buraków, jak wspomniany facet zabijający płytami kompaktowymi, albo masakra w klubie - masakra na widzu, który musi oglądać tak denne rozwiązania jak kieliszek z którego wyłania się głowa Pinheada, a potem zamienia w bryłę lodu XD

Ale muszę przyznać, że jedna scena mi się w filmie podobała - w kościele, kiedy Pinhead przebija sobie dłonie gwoździami i mówi: "Ja jestem Drogą". Szkoda, że nie było takich scen więcej

użytkownik usunięty
Cyryn

Podzielam zdanie Cyryna. "Trójka" nie jest aż taka zła, jak to wielu ludzi uważa. Oczywiście każdy ma inny gust i należy szanować zdanie innego człowieka. Według mnie trzy pierwsze części Helrizera są najlepsze (moim zdaniem powinni na tych trzech skończyć), bo później zaczyna się docinanie kuponów. Z czystym sumieniem dałem mu ocenę 7/10.

Jak najbardziej nie jest to wysokobudżetowa produkcja, ale film klimat ma. Cóż z tego, że niektóre efkty specjalne wyglądają śmiesznie, ważne że film daje trochę rozrywki. Moim zdaniem najlepszą sceną jest moment jak Pinhead wchodzi do Kościoła i bluźni (topi krucyfiks w rękach księdza, a potem parodiuje Jezusa Chrystusa). Świetna była scena pękających witraży jak przechodził w głąb świątyni, a także gdy wbijał sobie gwoździe w dłonie.

Ludzie, bądźcie wyrozumiali :)

ocenił(a) film na 10
Cyryn

też sie podpisze pod tobą, Ta częśc jest o niebo lepsza niz następne, trzyma kklimat poprzednich chociaż brakuje mi kristy tak samo jak we Freddym brakowało mi Nancy ;) daje mu zasłużone 7/10

ocenił(a) film na 9
homer700

Obok I i V to najlepsza część. A w czym tkwi jej siła? A no w tym że obraz jest tak zły że aż dobry. Już pomysły scenarzystów są tak groteskowe że ciężko się nie uśmiechnąć a jednocześnie odejść od ekranu. Ponadto dynamizm potęguje głupotę filmu, co z widowiskowością (to najbardziej wystawna część cyklu) daje piorunujący efekt. No i Pinhead...klasa sama w sobie. Sceny w kościele-majstersztyk.

KLASYK.

ocenił(a) film na 9
robert_28

Dobrze mówisz Robercie. Zgadzam się z toba w 100% (za wyjątkiem jakości części piątej, nie lubie jej).

pzdr

Cyryn

Ostatnie zdjęcie - git na maxa !!!!!!!! xD xD xD