Tez szukalem, wprawdzie nie jakos intensywnie, ale w "polskim internecie" jej nie znalazlem. Jedynie w amerykanskich sklepach internetowych.
hehe zapomnialem o e bayu, ale i tak nie zmienia to faktu, ze z zagranicy trzeba bedzie sciagnac
Musi mieć bardzo wyedukowane gimnazjum. W moim nawet nuczyciele nie bardzo wiedzieli, kto to.
Ale że dla lansu to się zgadzam. Nie ma biedaczek czym szpanować...
Mnie to nigdy nie przestanie dziwić jak tak nędzna kreatura jak Manson może mieć jakichkolwiek sympatyków. Pozytywnie o nim wyrażają się tylko osobniki niedojrzałe emocjonalnie, które uważają że jak napiszą, że Manson to ich idol to zbulwersują i zaszokują świat swoimi niesamowicie oryginalnymi poglądami.
Co do koszulki to pamiętam swoje zniesmaczenie gdy na koncercie Guns’N’Roses w koszulce z podobizną Mansona ( to było to słynne zdjęcie z okładki nie pamiętam już jakiego pisma) wystąpił Axl Rose. To było żałosne.
Manson nikogo nie zabił i jest inteligentnym i dobrym człowiekiem. Prezydenci np USA to dopiero seryjni mordercy.
Oczywiście. Jest milutki, puchaty, nosi różowe sweterki, a seryjnie to robi tylko kucyponki w fabryce MiniMini
Aż tak to nie :), ale politycy są dużo bardziej źli, non stop wszczynają wojny w których giną ludzie, albo żołnierze...przy nich Manson wzorowy obywatel... a tak ogólnie to po tym co Manson przeżył to co zrobił jest dla mnie uzasadnione, a poza tym stworzył godną podziwu inicjatywę ATWA, jak dla mnie to on nie powinien siedzieć w więzieniu już dawno. Ogólnie jestem jego fanem :D
Ja też uważam że Manson nie powinien siedzieć w więzieniu. Już dawno powinien zostać stracony. Dostał od losu absolutnie niezasłużony prezent w postaci dożywocia. We mnie ta postać budzi pogardę. I wytłumacz mi jakim cudem koszmarne dzieciństwo Mansona może usprawiedliwić jego czyny.
Przezyłbyś tp byś wiedział taka nasza egocentryczna ograniczona natura, nie jesteś w stanie zrozumieć pewnych rzeczy które wykraczają poza Twoją percepcję. Manson nie dostał niczego od lasu, jest idealnym przykładem człowieka którego od pierwszej sekundy życia prześladowało zło i pech. To system go takim stworzył
Oczywiście, że nie jestem w stanie zrozumieć jak można żywić tak wielką nienawiść do społeczeństwa. Ale ty wyraźnie nie rozumiesz, że krzywdy jakich doświadczył Manson w żadnym wypadku nie usprawiedliwiają ani nie uzasadniają tej nienawiści. Mogą ją jakoś tłumaczyć, wyjaśniać dlaczego taki był ale to żadne usprawiedliwienie. Czy to, że matka zamykała Eda Kempera w ciemnej piwnicy usprawiedliwia to, że zabijał i ćwiartował autostopowiczki? Jeżeli tak , to rzeczywiście wykracza to poza moją percepcję. Czy tobie wydaje się że wszyscy ludzie którzy „nie dostali niczego od losu” są mordercami lub przywódcami morderczych sekt? Czy za to, że Mansona prześladowało „zło i pech’ odpowiadał ktokolwiek z domu przy Cielo Drive?
Nie jesteś w stanie zrozumieć wielu rzeczy, moim zdaniem tylko myślisz że myślisz, na forum może wypowiadać się każdy i się mądralują widzę ci któzy raczej do myślenia nie zostali stworzeni. Według ciebie nie usprawiedliwiają w według mnie tak i i ty i ja mamy racje wiec o co ci chodzi? Wszystko jest subiektywne. Może za dobrze miałeś w życiu, wręcz na pewno skoro piszesz takie głupoty.Tak moim zdaniem Ed Kemper jest usprawiedliwiony. Z pewnością nie wydaje mi się to co tobie się wydaje że mi sie wydaje więc sobie daruj jaką analize mojego toku myśleniowego.
Po prostu sie ciesz żę tego nie rozumi8esz a nie drążysz temat.
http://www.filmweb.pl/film/Helter+Skelter-2004-120032/discussion/Da%C5%82em+7+mi mo+tego%2C+%C5%BCe+film+by%C5%82+bardzo+tendencyjny.,2030972
Tutaj wyczerpaliśmy temat. Drugi raz się nie dam wciągnąć w bezsensowną dyskusję. I jestem dziewczyną, już raz ci to dałam do zrozumienia więc chyba jesteś z lekka zawieszony skoro wciąż tego nie łapiesz. Pozdrawiam
"Tylko myślisz, że myślisz" fajny tekst. Mam wrażenie, że bierzesz albo za duże albo za małe dawki leków. Skonsultuj się ze swoim lekarzem.
A to Ty :D Rzeczyiwcie nie ma to sensu najmniejszego, powinien być znaczek płci przy nicku to bym w ogóle nie pisał większość razy. Jesteś nienajgłupsza jak na kobiete, ale jednak pod wzgledem na jaki sie wypowiadasz niezwykle ograniczona, nie masz racji po prostu. Pisaliśmy dawno przeciez nie pamietam każdego nicka z jakim pisałem. Nie biore leków choć może powinienem, choć ogólnie nie wierze w psychiatrów, twojej choroby zwanej normalnośc nie da się leczyć i nawet nie wiesz jak musisz byc irytująca, ale spoko nic pisze nie napisałbym ani słowa gdybym wiedział ze to ty.
Gdyby mial to by neonazisci robili tam pielgrzymki jak to robili na groby jego rodziców. W końcu rodzina postanowila zlikwidowac ich grób.
https://tvn24.pl/pomorze/robotnicy-wykopali-marmurowa-rzezbe-hitlera-ra591798-33 17135
może reszty nie znaleźli ?
Myślałam raczej o założeniu fanclubu (obu, może nawet 3, myślę, że Stalin też się nada, prawda?), ale pomnik to świetna, brawurowa inwestycja. Już zbieram oszczędności...
Chyba siliłaś się sarkazm brawo za chęci. Myślisz że nie ma fanclubów najgorszych zwyrodnialców? To mało wiesz... a Stalin to w koncu wysłannik boga były klecha
Czy dobry z niego człowiek... Aż tak daleko bym nie brnęła z oceną. Inteligentny, owszem. Fakt faktem, czytając o jego dzieciństwie można być w stanie go zrozumieć. Ale tylko zrozumieć, na pewno nie usprawiedliwić tego że nakłonił ludzi do morderstwa
Moim zdaniem gdyby każdy był jak Manson świat byłby utopijnie piękny. Przecież to niezwykle wrażliwy człowiek, potwór stworzony przez ludzi i system. Wielu robiłoby gorsze rzeczy po takim dzieciństwie. Jego "nakłonienie" nie było świadome, straciło on poczytalność... a, czemu ją stracił? Moim zdaniem to właśnie kwestia przesadnej wrażliwości i świadomości. Jego czyny moim zdaniem są w 100 % usprawiedliwione, ale nie podzielam tego całego obłędu związanego z Helter Skelter.
Myślę że gdyby faktycznie posłuchano go w 67 roku bodajże, kiedy nie chciał wychodzić na wolność z więzienia to cała historia mogłaby się potoczyć nieco inaczej.
Możesz przytoczyć sytuację? Ogólnie moim zdaniem jego inicjatywa ATWA jest piękna w swoich założeniach.
"By March 21, 1967, his release day, he had spent more than half of his 32 years in prisons and other institutions. This was mainly because he had broken a number of federal laws; then as now, federal sentences are much more severe than state sentences for many of the same offenses. Telling the authorities that prison had become his home, he requested permission to stay, a fact touched on in a 1981 television interview with Tom Snyder."
To akurat cytat z wikipedii, ale pamiętam że ta sytuacja była wspomniana w jednym z artykułów o Susan Atkins
ale jest czymś gorszym. szalencem, inspiratorem brutalnych morderstw, a do tego nieudacznikiem. nie ma to jak całe życie siedzieć w więzieniu i z sufitu lub biblii (ewentualnie płyty Beatlesów) wyczytywać życiowe mądrości. tym kolesiem powyżej, co wypisuje o dobroci Mansona, powinno się zainteresować CBŚ, stanowi zagrożenie dla otoczenia.
jesli imponuje ci zabijanie innych - gratuluję. bardzo ciekawe zainteresowania. masz problem psychiczny ze sobą.
Ale on mi imponuje dlatego że został symbolem zła NIKOGO NIE ZABIJAJĄC... no ale cóż dziękuję gratulacje zbędne. Mam różne zainteresowania i owszem dla mnie są ciekawe dla kogoś tam mniej, różni ludzie różne zainteresowania. Mylisz się mam problem psychiczny ze światem, może ze sobą też tam trochę ale jednak większy mam problem z ludźmi i schematem tego świata. Ale dzięki że się o mnie troszczyć
dzięki że w info zwrotnej nie zasypałeś bluzgami, więc jeszcze odpowiem. chciałbym, żeby imponowali nam ludzie którzy potrafią zrobić coś dobrego, potrafią zmienić nawet nasz mały lokalny światek w środowisko ludzi mających cele i sens życia. Bardzo trudno znaleźć ludzi dobrych, wbrew pozorom nie znajdziesz ich ani w szkole, ani w kościele. Świat jest pełen obłędnych typów, którzy chcą nas okraść, zgwałcić, oszukać. należy się trzymać z dala od takich. Czytaj mądre ksiązki, oglądaj mądre filmy, nie fascynuj się śmiercią, złem, manipulacją, bo to droga donikąd. Manson potrafił manipulować tylko i wyłącznie ludźmi słabymi psychicznie, nie rozumiejącymi świata. nabierając sie na jego "symbolikę" idziesz ich śladem. ... ludzie uciekają od wolności, bo boją się odpowiedzialności. poczytaj Fromma, poczytaj psychoanalityków, potem egzystencjalistów, zobacz młodego Marksa, prawdę życiową znajdziesz w mądrości ludzi wielkich, nie pseudoautorytetów i nieudaczników. wiedza doprowadzi cię tam, gdzie chcesz być. filmy o wampirach, wilkołakach, herosach i batmanach to tania rozrywka dla mas, filmy o niczym. sięgnij do Bergmana, von Triera, Bunuela!!! Przypomnę, że Hitler zgładził 6 mln Żydów, nie zabijając ani jednego własnoręcznie. Stalin - ze 40 mln swoich obywateli w podobnym schemacie. pozwoliły na to ciemne masy ludu, szukające autorytetu a znajdujące pseudoautorytet. doprowadzili do tego ludzie słabi, niewykształcona masa łasa na tanie hasła i pop-rozrywkę. pozdrawiam.
ja cię nie pozdrawiam dla mnie jesteś szalony nie mniej niż Manson. A w kościele wbrew pozorm to mozna znalezc dobrego człowieka... nie wiem ty chyba zakłądasz że jesteś bardziej oczytany ode mnie :D Ja nie robie nic innego jak tylko siedze i czytam w pewne dni, idz w ch*j i się wpieprzaj w światopoglad innych
Ej, ale ktoś musi. Mądre filmy? Filmy o mordercach potrafią wiele nauczyć, może nie wnoszą już dzisiaj dużo, bo tyle było przeprowadzanych badań itp, ale mogą zmienić człowieka, pokazać różne punkty widzenia, nauczyć empatii, a przede wszystkim zmusić do refleksji. Nie ma nic złego w fascynacji złem, tylko muszą być granice. Nie wiem, czy wiesz, ale na kierunkach takich jak kryminologia za granicą są różne zadania, nie jestem pewna na sto procent, ale na pewno są organizowane "wypady" do więzienia, na psychologii pewnie rozmowy z mordercami i takie różne projekty. Dziwię się ludziom, których Manson nie intryguje.
Jego fascynuje to, że „Manson nikogo nie zabił, a jest uznawany za mordercę”. Tak jakby zlecenie zabójstwa nie było zabójstwem. Manson w świetle amerykańskiego prawa jest mordercą, ponieważ brał udział w spisku mającym na celu pozbawienie życia i za to odsiaduje wyrok. Nie ma w tym nic niezwykłego, żadne osiągniecie. Można nawet stwierdzić, ze skoro był takim geniuszem to powinien się łatwo wywinąć z oskarżeń o morderstwo w końcu „nikogo nie zabił”. Manson był takim nieudacznikiem, ze nie miał odwagi sam zabić tych ludzi. Wysługiwał się takimi osobami jak Sadie. Dla mnie to jest żałosne.
To nie było zwykłe zlecenie zabójstwa mądralo, on tym głupim studenciakom całkowicie wyprał mózg jak jakiś watykan albo coś,religie też podziwiam za coś takiego bo wielu ludzi zginęło przez różnorakie sekkty. Oglądałęm wywiad z Mansonem wiele o nim czytałem i myślę ze to on jest najwieksza ofiarą w tym wszystkim biorac pod uwage jego dziecinstwo. Był genialny ale przsyznam że był szalony, NIE WSZYSTKO W NIM PODZIWIAM ale jednak wiele... może gdyby wynajął prawnika to by wygrał ale sam się bronił, dla Mansona niegdy nie było miejsca w tępym społeczeństwie po co miałby tam wracać? Może i był nieudacznikiem ale był b ystrzejszy od 99% ludzi dostrzegał rzeczy o którtych nie snisz, ty w sumie nie masz sie czym martwić nigdy nie oszalejesz bo tępym ludziom to się rzadziej zdarza. Dla mnie twoja żałośnie wąska percepcja jest żałosna
Mądralo?z twojej strony to brzmi jak komplement. Powiedziałam już, że z tobą na ten temat rozmawiać nie będę. Przedyskutowaliśmy to, pokłóciliśmy się o to, pogodziliśmy i rozstaliśmy się w zgodzie. A ty odgrzebujesz stary wątek i znowu zaczynasz mnie obrażać. Mamy wszystko zaczynać od początku, przywoływać te same argumenty? Daruj ale szkoda czasu.
Może to miał być komplement, jezeli tak to odebrałaś to mam dobry uczynek :D Sorry nie wiedziałem że to Ty ile mam powtarazac
No i po prostu Manson jest uznawany za symbonl zła a nigdy nikogo nie zabił czego tu k*rwa nie rozumieć? Czy twierdzisz żę każdy polityk jest mordercą?