5,8 52 tys. ocen
5,8 10 1 52139
5,1 15 krytyków
Hercules
powrót do forum filmu Hercules

2 na 10

ocenił(a) film na 2

Tyle mogę temu filmowi dać i to wcale nie dla tego, że fabuła była oklepana jak na tego typu filmu przystało bo nawet miło się oglądało ten film. Czy też za to, że pozbawili Hercuklasa swojej "mityczności" bo to też dało sie przeżyć ale za to, że TRAILER to jedno p... kłamstwo. Ja wiem, że trailer ma zadanie koloryzować i pokazywać film w jak najlepszym świetle ale to co oni pokazali w trailerze to są dwa różne światy. Po obejrzeniu trailera ma sie wrażenie, że jest to film fantasy typu Starcie tytanów czy coś podobnego. Ci ludzie z tej wioski, którzy atakuje Herkulesa i jego armie są przedstawieni jak demony ze świecącymi oczami itp. Gdzie w filmie już się tego efektu nie ma. Dalej ma sie wrażenie po trailerze, że film będzie się opierał na walce herkulesa ze stworami z 12 prac i tutaj znów jest zonk. Dalej jest to przedstawione jako walka z jakimiś nadnaturalnymi mocami gdzie w rzeczywistości mami standardowy konflikt połączony z oszustwem i zdradą. Nawet scena w której generał uderza biczem w Herkulesa w trailerze jest przedstawiona jako coś z gatunku fantasy gdyż bicz świeci w nim na czerwono niczym jakaś magiczna broń. To jest po prostu żenujące. Myślałem, że Godzilla będzie największym kłamstwem tego roku z tym, że próbowali ludziom wmówić, że w filmie główną role będzie grał Bryan Cranston. Jednak twórcy wynieśli kłamstwo na zupełnie nowy poziom.

Gdyby tak bardzo nie kłamali to mógł bym postawić 5 na 10 bo film jest nawet fajny do obejrzenia w swojej kategorii ale niestety jest 2/10

użytkownik usunięty
z1s

A tam przesadzasz. Czepiasz się tego że za mało mitu i bujdy ? Ale efektów było za dużo. To chyba dobrze, że fabuła bardziej opiera się na przyziemnych sprawach, na podłości cżłowieka. Herkules bardzo mi się podobał, wręcz kojarzył mi się z "Jezusem". Dlaczego ? To był dobry i uczciwy gość, człowiek który swoją siła i postępowaniem zjednywał sobie sympatię tłumów. Jego dobroduszna osobowość i uczciwość została wykorzystana w bardzo barbarzyński sposób. Został wkręcony w zbrodnię której nie popełnił. Bardzo dobrze że ta wersja Herkulesa ma dużo wspólnego z rzeczywistością tzn. ludzkim podłym charakterem. A na mity można nakichać, nic straconego ;p

ocenił(a) film na 2

Czepiam sie bo trailer sugerował, że to będzie mityczny film

użytkownik usunięty
z1s

Nie dziwota, reklama dźwignią handlu ;p Ja po trailerze Prometheusa też dałem se zamydlić oczy ;p

ocenił(a) film na 3
z1s

Twarda lekcja typu "nie ufaj trailerom". Dawno takiej żałosnej ściemy nie widziałem.

ocenił(a) film na 2
Anthrax91

Nigdy nie ufam trailerom ale nie spodziewałem sie, że zmienią film o 180 stopni

ocenił(a) film na 7
z1s

Ale przyznasz iż w filmie (nie trailerze) CGI nie było oczojebne. To duży plus.

ocenił(a) film na 2
Rafael3D

Tu sie sie zgodze ale wydaje mi sie, że CGI nie było dużo bo nie było w tym filmie za dużo fantasy. Cale fantasy było w trailerze