5,8 52 tys. ocen
5,8 10 1 52139
5,1 15 krytyków
Hercules
powrót do forum filmu Hercules

Ja nawet nie wiem jak to cos okreslic. Tu nie ma ani jednego plusa jaki mozna dac za ten film. Nieudolna proba skrzyzowania Gladiatora z Konanem Barbarzynca z domieszka Pompei na koncu. Z mala poprawka. Aktorzy scenariusz scenografia i generalnie wszystko nie dorastaja do piet takim filmom. W dodatku ten idiotyczny sarkazm na karzdym kroku. Ludzie. Szkoda waszego czasu i pieniedzy.

ocenił(a) film na 7
Imfine007

Jeśli obejrzałabyś wcześniej takie dzieło jak Legenda Herkulesa z 2014 w którym tylko Adkins trzymał poziom to pewnie inaczej spojrzała byś na tą produkcje,jednak jeśli się nie oglądało mega gniotów to często są takie a nie inne oceny choć szanuje twoją opinie.

ocenił(a) film na 6
DemiaN

Nic nie będzie gorsze od Legenda Herkulesa:) Serialowy Herkules był nawet lepszy hehe. A ten nie jest taki zły nawet niezły w mojej ocenie, można go obejrzeć i zapomnieć, taki film na raz. Brakowało mi tam trochę mitologicznych bogów.

ocenił(a) film na 10
Imfine007

Nieporozumieniem to jest autor tego postu......Imfine007 puknij sie w glowe i lepiej juz nic nie pisz.....szkoda czasu na czytanie twoich komentarzy. Film jest naprawde bardzo dobrze zrobiony, swietnie przedstawiona legenda o Herkulesie z dodatkiem fajnych dialogow. Jak dla mnie perelka jesli chodzi o taki rodzaj filmow. Pozdrawiam

miollnir

nie ma sensu czytac opinii z oceną "jeden" bo to zwykłe trolle szukające poklasku ...

ocenił(a) film na 1
maximus_

Ojojoj...ale sie narobilo. Wyrazilam swoje zdanie. Nadal uwazam ze film to kompletne dno rodem z niskobudzetowych produkcji. Zadziwiaja mnie tak wysokie noty jakie dajecie. Nie zamierzalam tu polemizowac czy jeden Hercules lepszy od drugiego. Ogladalam tylko jeden i moje zdanie na temat tego filmu nie odbiega od zdania recenzentow. Niektorzy lubia Disco Polo. Ja nie . Ale widze ze wielu z was lubi.

Imfine007

może masz po prostu problemy emocjonalne i działasz dwubiegunowo, albo euforia i "10" albo depresja i "1" :D
każdy szanujący się kinomaniak ocenia na podstawie gatunku, tutaj jako rozrywkowa przygodówka herkules sprawdza sie idealnie, aczkolwiek rozumiem że nie jest to dzieło na poziomie Titanica ;)

maximus_

Dałą jedynkę a ty już jak ostatni idiota wypisujesz te kretyńskie rzeczy o depresji dwubiegunowej? I nie, każdy ocenia film jako film a nie gatunek filmu. Masz 10 gwiazdek bez rozróżnienia na gatunki, a wy je wprowadzacie żeby żałośnie tłumaczyć swoje oceny. Oczywiście, że można porównywać różne gatunkowo filmy, a nawet trzeba. Wszedłem tylko na chwilę na to forum i już kretynskie wpisy.

JBridges

czyli jeśli ktoś da jedynkę "barwom szczęścia" oraz "terminatorowi" (który też jest rozrywkowy) to znaczy że ocena jest miarodajna ? i kto tu jest idiotą ...

ocenił(a) film na 4
maximus_

Niestety nawet w dziale "rozrywkowa przygodówka" film prezentuje się blado. Moja subiektywna ocena: akcja - niestety nuda. W sumie od jako takiego początku z pracami Herkulesa stacza się, jakby film nie chciał się rozwinąć. Sceny walki średnie, akcja z rydwanami podczas walki z tubylcami czy jak ich tam nazwać jak dla mnie wybitnie słaba. Efekty skąpe ale mogą być. Dialogi niestety też nie śmieszyły. Jeśli miał być to film na odmóżdżenie, to te trze elementy jak akcja, dialogi i efekty (chociaż efekty w najmniejszym stopniu) muszą trzymać jakiś poziom. A tutaj moim zdaniem tego zabrakło.
Ale tak jak wspomniałem na początku jest to moja subiektywna ocena.
Pozdrawiam.

mat_1

no i spoko, ale nie dałeś jedynki tylko jesteś obiektywny i to się ceni

ocenił(a) film na 7
Imfine007

" Niektorzy lubia Disco Polo. Ja nie . Ale widze ze wielu z was lubi." -really :/ ładny hejt w twoim wykonaniu.Ludzie mają to w dvpie kto jak oceni czy ocenił dany film chodzi tu tylko o to że były gorsze odsłony herkulesa a jest to normalne że w środowisku filmowym porównuje się ze sobą dane produkcje,tak samo jak się porównywało Batmany Burtona z gackiem Nolana.To że dałaś jeden to twoja sprawa,opinie szanuje jednak twoją postawę na opinie i oceny innych już nie za bardzo,bo robisz to samo o co obwiniasz innych wiec nie rozumiem pretensji z twojej strony do tych ludzi.

maximus_

To jest jego zdanie, i nic Ci do tego. Musiałeś napisać idiotyczny i prowokujący tekst? Boli Cię że ma taką a nie inną opinię o tym filmie? Twoje zachowanie jest żałosne.

JBridges

to jest JEJ zdanie, wiem wiem ciężko sprawdzić kto jest kim ;)

ocenił(a) film na 7
miollnir

10/10?? arcydzieło?? tiiaaaa...fabuła oparta na mitologi a spece chcieli zrobić z Herculesa który jest bogiem jedynie zwykłego najemnika z przeszłością i po przejściach - czasem żarty niskiego poziomu i humor wciskany na siłe (scena z rozdawaniem broni i pancerzy - przy okazji - zastanawia fakt szybkości ich zdobycia;) - film na raz jak to już ktoś napisał ;)

ocenił(a) film na 5
Imfine007

heh zwazywszy na fakt, ze w najwyzej ocenianych masz Avatara, ktory jest najwieksza tandeta i fajansem dekady a takze Titanica, to tak jakby twoje kompetencje w wypowiadaniu sie na temat czy cos jest dobre, czy nie, sa w tym momencie zerowe.

użytkownik usunięty
Imfine007

Kłamiesz jak najęta ;p

ocenił(a) film na 1

Coz by tu powiedziec...Moze tak. Czepiajacym sie za Titanica i Avatara przypomne ze Avatar zdobyl 11 Oscarow a Titanic 3. Hercules2014 w moim mniemaniu dostanie ewentualnie nominacje do Zlotych Malin. To nie byl film. To byla parodia filmu. Nie moglo byc innaczej. Ex wrestler i aktor komediowy w roli glownej. Po pieciu minutach wiedzialam ze to bedzie porazka.

ocenił(a) film na 6
Imfine007

Mała korekta - Avatar otrzymał 3 Oscary, a Titanic 11 - poza tym Oscar nigdy nie był i nie będzie wyznacznikiem jakości filmów. I to się nie zmieni, To, że Hercules otrzyma lub nie nominację do Maliny także nie jest miarą podług której ocenia się kino. Oceniasz według swojego gustu, a nie pod kątem ile film nagród otrzymał. Tyle w tym temacie.

użytkownik usunięty
Imfine007

Hmm hmm ehe khe khe pomyślmy, siadła wygodnie i się zadumała. Podrapała się z tyłu, ziewnęła i elokwentnie wypuściła powietrze ;p
A serio - Wierzę, po pięciu minutach z każdego filmu będzie parodia, stąd w twojej głowie powstał wydumany obraz, i stąd ocena. Od razu widać, że nie słuchałaś dialogów i nie znasz fabuły. Avatar jak również Titanic to nudne romansidła, przy tej wersji Herkulesa. Te nagrody to są w tych przypadkach wybitnie dla trzepania kasy ;p

ocenił(a) film na 3
Imfine007

To był pierwszy film opowiadający o greckiej mitologi który musiałem przewijać żeby nie dostać spazmów. Uwielbiam filmy tego typu ale to co się dzieje tutaj nie da się określić. O głupiej tendencyjnej fabuły uwagę odciągają jeszcze głupsze nielogiczne sceny...Najbardziej uśmiałem się z tej jak Herkules decyduje się pomóc trakom i wpadają obalić króla. Wchodzą do komnaty i poddają się kilku żołnierzom, gdzie wcześniej rozbili pół armii praktycznie sami....No bezsens goni bezsens...Moja ocena to 3 za fakt że film opowiada o mitologicznych dziejach...MASAKRA

Imfine007

Tiaaa. Na karzdym kroku ino dziadostfo...