PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037296}
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 25678
6,2 57 krytyków
Heretic
powrót do forum filmu Heretic

Słabizna

ocenił(a) film na 3

Nudne i przegadane. Parę osób wyszło z kina w trakcie. Z perspektywy osoby, która została do końca, muszę przyznać, że wcześniejsze wyjście byłoby lepszą decyzją.

jawin

Jak się od filmu oczekuje pościgów i wybuchów to się chodzi na filmy Marvela, pozostawiając ambitniejsze kino osobom z IQ powyżej 50.

ocenił(a) film na 3
DukeVarulv

Wystarczyłoby napisać, że się nie zgadzasz z moją opinią i dlaczego. Nie jestem odosobniona w słabej ocenie tego filmu. Silenie się na złośliwość jest po prostu słabe. I jeszcze to sugerowanie własnego wysokiego IQ... :) Uśmiałam się.

jawin

wiele osób się w taki sposób dowartościowuje :) to bardzo popularne dzisiaj

ocenił(a) film na 2
DukeVarulv

Nie, ten film jest po prostu bardzo zły. Pierwsze 40 minut jest ok. Właśnie potem zaczyna się więcej dziać, ale wygląda to jak kolejna część Piły. Cały wstęp to tylko pretekst, żeby później zrobić z tego głupi slasher. To nie jest w ogóle film filozoficzny ani nic ambitnego co by wymagało wysokiego IQ. Jestem zawiedziony, bo pierwsze 40 minut (wolne i przegadane, to dla mnie plus) dawało nadzieję na coś lepszego niż ostatecznie dostaliśmy.

ocenił(a) film na 7
Szmitulson

gdzie tam slasher :) hehe

DukeVarulv

Kolego, jak się ma 50 IQ to nie uznaje się opinii odmiennych od własnej.

ocenił(a) film na 2
DukeVarulv

Ten film jest koszmarnie zły. Chore religijne gówno.

sieradzkamadzia

Przecież on jest anty religijny i pokazuje że religia jest wymyślona...

ocenił(a) film na 7
jawin

Wiadomo każdy ma swój gust ale wy się zwyczajnie gówno znacie:)

ocenił(a) film na 3
Maverick0069

Co za kultura osobista... Takie wypowiedzi to dla mnie po prostu patologia. Naprawdę nie potrafisz wypowiadać się kulturalnie? Takie teksty to rzucaj własnej matce. Może u ciebie w domu to normalne. Dla mnie - patologia.

ocenił(a) film na 7
jawin

Jako wielce kulturalna persona zasugerowałeś bym takie teksty wrzucał własnej matce...a co ona winna i gdzie tu kultura i co do pomnika mam te teksty pójść wrzucać?
Jak się ktoś gówno na czymś zna to to stwierdzenie nie jest takie okropne by się tak unosić i zalatywać do osób trzecich.... troszkę na błazna wyszedłeś.

ocenił(a) film na 3
Maverick0069

Rozumiem, że dla ciebie język polski jest zbyt trudny, żeby sklecić zdania, które mają sens. Chyba nie przeczytałeś tego, co napisałeś wiec nie warto komentować.

ocenił(a) film na 7
jawin

Przeczytałem i nie rozumiem, czego kolega nie rozumie.

ocenił(a) film na 7
Maverick0069

dawno z żadnym komentarzem się tak bardzo nie zgadzałam xD

ocenił(a) film na 8
jawin

Jak dialogi są ciekawe i wciągające to nic nie przeszkadza że film jest przegadany. A w Heretic dialogi były bardzo ciekawe i wciągające

jawin

Koncowka zyebana totalnie....on po tej ranir.na szyi juz nic by jej nie zrobil-chyna ze Superman....a ta co go odyebala na koniec to juz bzdura totalmente... caly film ok-ale koniec niezrozumiały-bynajmniej dla mnie -moja ocena-slabe 5....gdyby nie ten koniec to pewnie 7 bym dał....

ocenił(a) film na 3
jawin

To może być interesujący film dla kogoś, kto całą swoją wiedzę o świecie, religiach i historii czerpie z memów i tiktoków. A rola Granta... Dramat. Tak jak cały film. Największy zawód roku dostaje w styczniu. Super.

ocenił(a) film na 7
Negoz_2

To chyba najlepsza rola Granta.

ocenił(a) film na 6
Negoz_2

Całkowicie się nie zgadzam. Porównania religii są bardzo trafne. Najbardziej zaś podoba mi się to, że wypunktowano założenia i podobieństwa każdej z nich ukazując tylko jedną prawdę, że dajemy sobą sterować w imię czegoś, czego tak naprawdę nie dość, że nie rozumiemy to nie potrzebujemy. Film rzeczywiście nie dowozi końcówką, jednak sam pomysł i rozwinięcie jest szalenie ciekawe. Puenta - to, że dajemy innym kontrolować siebie również mi tutaj pasuje. Tak czy owak mocne 6/10