PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507623}
6,9 18 tys. ocen
6,9 10 1 17615
5,4 9 krytyków
Hesher
powrót do forum filmu Hesher

W ciekawostkach możemy przeczytać , że 'Postać Heshera wzorowana była na Cliffie Burtonie' . Zastanawia mnie na jakiej podstawie Hesher odzwierciedlał postać Cliffa. Był on najlepszym uosobienie stylu bycia? bohatera filmu , kilka zdarzeń z życia basisty była opisana w filmie czy po prostu wtrącili go tu symbolicznie żeby go upamiętnić ?

ocenił(a) film na 7

Żadnych zdarzeń z życia Cliff'a nie było opisanych w tym filmie.

Hesher ma tatuaż Misfits na prawym ramieniu jak Cliff. Z wyglądu w tym filmie był podobny do Cliff'a, z podejściem do pewnych spraw również. Nie przejmował się niczym.

Słowa reżysera, Spencer'a Susser'a:
"Wiesz, wydaje mi się, że jedną ze wspaniałych rzeczy jeśli chodzi o Cliffa Burtona, i Heshera, który jest do niego podobny, jest to nihilistyczne podejście do życia. Zobacz, nie znałem Cliffa, nigdy go nie spotkałem, ale oglądałem kilka jego nagrań i wyobraziłem sobie, jaki on byłby, tego typu fantazja na temat tego kim jest. Jedną z rzeczy, które przeczytałem było to, że w latach 80-tych nosił on dzwony, które były wtedy już prawdopodobnie przeżytkiem lat 70-tych. Były takie spoza trendu, ludzie obrzucali go za to gównem. A on na to: 'Czymkolwiek to jest, ja to nosze. Odpie**** się. To moja sprawa, nie obchodzi mnie co ty myślisz.' On nigdy nie zachowywał się jak gwiazda rocka, chodziło mu o tworzenie muzyki. Nic poza tym go nie interesowało. Wydaje mi się, że Hesher jest taki sam. Nie obchodzi go, co myślą sobie ludzie. Robi to, co chce, bo jest wyjątkowy."

Oczywiście nie należy Hesher'a w pełni utożsamiać z Cliff'em, który był nad wyraz spokojny, cichy. Jak już coś mówił - wszyscy go słuchali, był bardzo oczytanym człowiekiem i świetnych muzykiem, który dużo wniósł do zespołu.

ocenił(a) film na 7
Indian

Hail to the Cliff Burton baby!