Witam. Czy ktoś z was przeczytał artykuł w "Wprost" poświęcony pordukcji "Hi! Way". Autor porównuje film do tak popularnych polskich komedii tj. "Miś","Sami Swoi","Rejs". Czy osoby, które widziały ten film zgadzają się z takim porównaniem ? Chciałbym poznać wasze opinie, bo nie wiem czy warto wybrać się na "Hi! Way" do kina.
Nie. Absolutnie się nie zgadzam. Po pierwsze film nie jest do końca przemyślany i nie ma takiego wdzieku, jak wyzej wymienione majstersztyki.
ten 'film' to za przeproszeniem gówno! Jak można bezcześcić takie cuda jak Sami swoi takim badziewiem? Ten Mumio to nawet nie kabaret! O co fajnego w tym "Kopytko" i "Emilka mi wszystkie wyrazy pozabierała,no..." Żałosne..........
"O co fajnego w tym "Kopytko" i "Emilka mi wszystkie wyrazy pozabierała,no..." Żałosne.........."
...co fajnego? nic "fajnego" - ich humor trzeba rozumieć, nie zaś doszukiwać się odrębnych "rozmieszających" elementów - to teatr absurdu...także mówmy za siebie
myślę, że porównanie tego "filmu" do "rejsu" jest najbardziej trafione.
dla mnie 10/10
właśnie wychodzę do kina na ten film ....po raz kolejny
przedostatnia scena gdy Jacko rozmawia z sasiadami - pierwsze skojarzenie Rejs. Bardzo podobny humor do humoru jaki jest w Rejsie. Za 10 lat film będzie legendą. Teraz niestety mało osób go zrozumie... Ten film będzie jak wino - im starszy tym lepszy...
nie, porównanie nie jest trafione, aczkolwiek można doszukiwać się podobieństw. Miś i Rejs to był absurd sytuacji tamtych czasów tzn PRL. Tutaj mamy absurd ale nie na żadne sytuacje tutaj nie ma wyśmiewania się, tutaj jest przykład jak można śmać się ze zwykłych rzeczy i jak niedorzeczna jest powaga w dzisiejszych czasach. Nie mozna tego filmu brać dosłownie. Tutaj każdy fragment jest jak najbardziej przemyslany ale nie wszyscy go zrozumieją i może nie będzie to nawet kwestia intelgencji ale spojrzenia na rzeczywistość i dystansu do otacającego nas świata, Ten film to arcydzieło intelektualne. Zadko się zdarza by film spowodował takie emocje i chociażby dlatego warto sprawdzić dlaczego. Acha i ciężko będzie zrozumieć ten film osobom młodszym niż 14 lat.
film jest fenomenalny...musi mysle w naszych głowach dojrzeć że Hi way jest filmem taki jak mis czy rejs, tylko to potrwa!!! przemyslany w karzdym szczególe i inteligentny... i zgadazam sie trzeba go obejrzec 2 do 3 razy... wybrac sie do kina jeszcze raz nie wybiorę ale na DVD kupię napewno i obejrze z miła chęcią nawet 5 razy czy 11...