Dla mnie ten film to artystyczny majstersztyk! Wbrew pozorm humor w nim zawarty nie jest aż tak typowy dla kabaretu Mumio (przynajmniej ja tego tak nie odczuwam). W filmie dużo jest różnego rodzaju mini-skeczy, które w dużej mierze opierają się na skojarzeniach oraz na słowach, które wcześniej wypowiedzieli "aktorzy" (bo czegóż można spodziewać się po natruszczykach). Krótko mówiąc jest to film dla ludzi myślących i szybko kojarzących fakty (trzeba mieć również dobrą pamięć). Dla mnie film ten stanowi swoistą parodię życia ludzi nowobogackich, którzy mają przerost formy nad treścią. Co do dźwięku to muszę stwierdzić, że niestety nie był on najlepiej nagrany. Mimo tych kilku drobnych błędów z całego serca mogę ten film polecić. Ale uwaga: nie jest to film dla mas, którzy śmieją się jedynie przy sitcomie "Świat według Kiepskich" i tylko wtedy, gdy akurat jest śmiech "z puszki" (typowo amerykańskie). Nie jest to też film dla ludzi, którzy zatrzymali się na poziomie Spielberga i nie lubią zagłębiać się w fabułę (jeżeli o takowej można mówić w jego filmach). Dlatego ludziom, którzy na filmach o tym jak dinozaury zagryzają ludzi lub jest to tzw. strzelanina stanowczo odradzam ten film. Krótko mówiąc jest to film dla ludzi inteligentnych. Daję mu 10 za niezwykłą oryginalność.