Bo:
- niezoobowiazujace
- na luzie
- duzo odniesien do rzeczywistosci, pokazywanej "na slodko"
- zero polityki (bleeee!)
- doskonaly absurdalny humor
- swietny humor sytuacyjny
- pajtonizm na calego
Niekoniecznie dla:
- milosnikow gagow Cezarego Pazury z "13-ego Posterunku" i "Killera"
- recenzentow - "profesorow patafianow" - z "Gazety Wyborczej" i innych gazet codziennych(juz dawno zauwazylem, ze J. Szczerba i P. Mossakowski na dobrym kinie sie nie znaja)
- calego polskiego ponuractwa
Czy "Hi Way" stanie sie "Rejsem" mojego pokolenia?
Trudno dzis rozstrzygnac. "Rejs" stal sie filmem kultowym po latach.
Zobaczymy jak "Hi Way" poradzi sopbie z proba czasu.
Hi way z niczym sobie nie poradzi bo to żałosna kompromitacja i najgorszy film roku. Koemdia, która wcale nie jest smeiszna..Za to działa jko doskonały środek nasenny. A Ty powołujesz to coś do Rejsu?? Chyba masz nie po koeli w głowie.
W porownaniu do tego filmu poziom filmów z Czarkiem Pazurą to arcydzieło. Tam przynajmniej jest się z czego pośmiać.
Ty widocznie jestes typowym polskim ponurakiem. W dodatku sam sie okresliles... Czarek Pazura - jest dla Ciebie.
A z watku, ktory zalozyles dowiedzialem sie, ze w "Hi Way" poszukiwales "glebi myslowej"! ;-)))))))))))))))))))))))))))) )))
Gratuluje! ;)
I ciesze, sie, ze jej tam nie znalazles. To by byla dopiero tragedia jakby ci sie udalo.
Jak ja jestem ponurakiem to ty jestes wesołkiem.
A o Pazurze napisalem w proównaniu widze nie zrozumiales.. Nie uwazam komizmu Pazury za szczyt dobrego samku, ale w porównaniu z Hi way to niesety tak tzreba to uznac.
Fidelio...Boższ...de gustibus non est disputandum... albo przynajmniej postarajmy się dojrzeć drugą stronę medalu;
ja napiszę "najlepszy film, jaki widziałem od dawna", a Ty znowu swoje "nonsens blablabla" to nie ma celu. nie przekonamy się..
pozdrawiam
p.s. czytając Twoje wypowiedzi obawiam się, że jesteś jakąś wyrocznią, czy głosem ostatecznym... takie odnoszę wrażenie, że Ty nie "uważasz, że", czy "Twoim zdaniem", tylko "tak jest i tyle"; a może po prostu nie dorastasz do poziomu :)? a może nigdy nie "dorośniesz".. trochę żartuję..ale czy do końca
Zostawmy juz Fidelia.
Chlopak, trzeba mu to oddac, pare dobrch filmow w Ulubionych ma.
"Hi Way" nie musialo mu sie spodobac. Szkoda, ze jest po stronie tych ktorzy filmu "nie kupili", wiec postanowili na forum FW go zaszczekac.
Zgadzam się... Film świetny, cytaty świetne wszystko świetne! każdy ma swój gust w końcu... Ja się śmiałam aż mnie brzuch bolał. A to, że niektórzy nie rozumieją tego, co śmieszne w tym filmie to nie moja wina. Ciekawe, czy HI way będzie doceniony... Mam nadzieję, że tak. pozdro :*